3 ting USA kunne lære av Indias nye regler om nettnøytralitet

[ware_item id=33][/ware_item]

India og nettnøytralitet


Den 28. november ga India Telecom Regulatory Authority (TRAI) ut sitt eget sett med anbefalinger som erklærte internett som en grunnleggende menneskerettighet. Det nye regelverket inkluderer forbud mot en internettleverandør å tukle med nettrafikk og sette presedens for at alt online innhold er likt.

Du må overlate den til India. Mens USA beveger seg for å omklassifisere internett som en vare og ikke som et grunnleggende universelt behov, foreslo India bare dristig ny lovgivning for å styrke deres nettnøytralitetsregler. Det er en sterk kontrast til den pågående debatten Kongressen for øyeblikket er involvert i, og talsmenn kaller den allerede den mest progressive politiske holdningen på et gratis internett ennå.

Dette er hva USA kan lære av Indias nye retningslinjer.

1. Slutt å la Internett-leverandører stryke trafikken

En av de viktigste endringene omhandler hvordan Internett-leverandører kan imøtekomme trafikk. I henhold til den nye lovgivningen er det strengt forbudt å stryke, det vil si handlingen med å senke hastigheten på internett for bestemte nettsteder. Amerikanske Internett-leverandører (så vel som Internett-leverandører i Europa) har kontinuerlig kommet under ild for ulovlig struping av spesifikke nettsteder mens de setter opp raske baner for andre.

For bare noen måneder siden beviste en Reddit-bruker hvordan Verizon strupte mobilnettet sitt, men brukte en VPN for å sjekke pinghastighetene sine før og etter at de slo på VPN-en. Verizon var raskt ute med å svare, selv om den lyssky tjenesten deres ikke gikk upåaktet hen.

Ved å gi mandat til at hver webside får samme behandling, gir India i hovedsak hvert nettsted - uansett størrelse eller popularitet - en like stor sjanse til å lykkes.

Hørte du det, Kongressen? Hvis du virkelig vil pleie et konkurransedyktig og innovativt internett, ikke la Comcast, Verizon og andre gigantiske internettleverandører diktere hvordan kundene deres surfer på nettet. Det er så enkelt.

2. Slutt å la folk som ikke vet hvordan de skal internett regulere internett

Er det en direkte sammenheng mellom de som vil oppheve nettnøytralitet og de som ikke vet hvordan nettet fungerer? Muligens. Sannsynligvis.

I USA hevder flertallet av NN-motstandere at internett ikke er et grunnleggende behov, og at de derfor ikke bør tenkes på som en nødvendighet. Det er hundrevis av eksempler som illustrerer hvordan de fleste kongressmedlemmer ikke har noen anelse om hvordan internett fungerer, men ingen er så utbredt (eller farlig) som FCC-styreleder Ajit Pai, som mener å avslutte nettnøytralitet faktisk vil "gjenopprette internettfrihet."

FCC-styreleder Ajit Pai mener å avslutte nettnøytralitet faktisk vil FCC-styreleder Ajit Pai mener å avslutte nettnøytralitet vil "gjenopprette internettfrihet."

India sørger derimot for at bare folk som er kjent med internett, er med på å forme fremtiden. I henhold til TRAIs lovgivning vil det bli opprettet et nytt regjeringsorgan bestående av ISP-representanter, sivile arbeidere, akademiske grupper og forbrukere for å gi anbefalinger angående nettnøytralitet.

Se for deg at: folk som vet hvordan noe fungerer involvert i å lage og føre tilsyn med retningslinjene.

3. La publikum diktere internettpolitikk, ikke giverne

India er ikke kjent for å slå seg tilbake fra en kamp når det gjelder gratis internett. Landets nettnøytralitetsdebatt kan faktisk spores tilbake til 2015, der Airtel, landets største internettleverandør, prøvde å belaste brukere mer for å få tilgang til bestemte meldingsapper. Aktivister var raskt ute med å oversvømme nettet med kommentarer og appeller, og satte opp forskjellige chattegrupper og etter hvert svingte regjeringsmeningen til fordel for dem. Planen, kalt Airtel Zero, ble raskt skrotet, og ledet lignende forretningsmodeller til alle unntatt smuldre over natten.

Og så var det hele Facebook-fiaskoen tilbake i 2015 da selskapet prøvde å gi ut en nedvannet versjon av internett til massene. Dessverre dikterte FBs forretningsmodell om at bare visse nettsteder ville være tilgjengelige, mens andre krevde en nominell avgift. Høres lyssky? Det er fordi det var det. Heldigvis hadde India ikke noe av det, og Facebook forlot raskt planene.

Som verdens nest største internettmarked er Indias online fremtid lys. I 2020 forventes e-handel å overstige 34 milliarder dollar, med mer enn 200 millioner indere som gjennomfører daglige transaksjoner online. Det er trygt å anta at dette i det minste delvis er mulig på grunn av publikums overveldende (og uhåndterende) etterspørsel etter et gratis og åpent nett.

Det foreslåtte regelverket skal nå gå over til Indias teleavdeling, og eksperter er sikre på at disse nye retningslinjene vil bli virkelighet neste år. Her håper.

3 ting USA kunne lære av Indias nye regler om nettnøytralitet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.