Wozniak zegt dat we van Facebook af moeten, maar waarom zou Zuckerberg erom moeten geven?

[ware_item id=33][/ware_item]

Het Facebook-logo met een hap ervan, vergelijkbaar met het logo van Apple.


Mede-oprichter van Apple Steve Wozniak is de nieuwste tech-beroemdheid die gebruikers aanspoort om hun Facebook-account te verwijderen, wat suggereert dat de privacyrisico's te maken hebben en dat er geen manier is om effectief te bepalen of apps afluisteren op privégesprekken.

"Voor sommigen zijn de voordelen van Facebook het verlies van privacy waard, maar voor sommigen, zoals ikzelf, is mijn aanbeveling voor de meeste mensen om een ​​manier te vinden om van Facebook af te komen," zei Wozniak.

“Ze kunnen nu je hartslag meten; ze kunnen met veel apparaten naar je luisteren. Wie weet of mijn mobiel nu luistert [...] mensen denken dat ze een niveau van privacy hebben dat ze niet hebben, "voegde hij eraan toe.

De opmerkingen van Wozniak, gegeven tijdens een kort interview op een Amerikaanse luchthaven, weerspiegelen zijn persoonlijke beslissing om het platform te verlaten in april 2018 na het verschijnen van het Cambridge Analytica-schandaal.

Destijds wees hij op het invasieve beleid van Facebook voor het vastleggen van gegevens als de belangrijkste reden om zijn account te verwijderen.

"Gebruikers geven elk detail van hun leven aan Facebook en ... Facebook verdient hier veel advertentiegeld aan," vertelde hij USA Today. "De winst is allemaal gebaseerd op de informatie van de gebruiker, maar de gebruikers krijgen geen van de winst terug."

In zijn laatste interview spoorde Wozniak sociale media-bedrijven aan om een ​​vergoeding in rekening te brengen als dit betekende dat het de privacy van gebruikers kon beschermen.

“Waarom geven ze me geen keuze? Laat me een bepaald bedrag betalen, en u houdt mijn gegevens veiliger en privé dan alle anderen die ze aan de adverteerders overhandigen. "

De opmerkingen van Wozniak weerspiegelen die van Apple Cook, Tim Cook. Hij vergeleek de advertentie-gestuurde bedrijfsmodellen van Facebook en Google met "surveillance", eraan toevoegend dat een privacy-first mentaliteit het ethos van Apple bevordert en dat de controle van mensen over hun persoonlijke informatie een "fundamenteel mensenrecht" is.

Facebook's beeldcrisis

Het is waarschijnlijk een understatement om te zeggen dat Facebook de afgelopen jaren een zware jaren heeft gehad.

Schadelijke datalekken, zoals de opkomst van het Cambridge Analytica-nieuws, de publieke bekendheid van honderden miljoenen accounts en het falen om te stoppen met het delen van gebruikersgegevens met andere bedrijven heeft het sociale mediaplatform gedwongen een defensieve houding aan te nemen.

Facebook publiceerde eind 2017 een ongewoon blogbericht, getiteld "Moeilijke vragen: is tijd doorbrengen op sociale media slecht voor ons?", In een poging om vertrouwen terug te winnen door te praten over schadelijke factoren van hyperconnectiviteit en manieren waarop het probleem werd aangepakt.

Maar de PR-crisis is nog lang niet voorbij. Mensen die nauw betrokken zijn bij de groei van het bedrijf zijn bijvoorbeeld verre van overtuigd.

WhatsApp mede-oprichter Brian Acton, die miljardair werd na de overname door Facebook, bekritiseerde fel de sociale media leviathan tijdens een openbare verschijning aan Stanford University.

Hij volgde dat op met een tweet die zei dat het tijd is om 'Facebook te verwijderen' om de virale hashtag vorig jaar te voeden.

In een interview in 2017 gaf Sean Parker, de eerste president van Facebook en mede-oprichter van Napster, toe dat de eerste drijfveer achter het sociale netwerk was om "zoveel mogelijk tijd en bewuste aandacht te consumeren".

“Ik weet niet of ik de gevolgen van wat ik zei echt begreep, omdat de onbedoelde gevolgen van een netwerk als het uitgroeit tot een miljard of 2 miljard mensen en ... het verandert letterlijk je relatie met de samenleving, met elkaar ... Het waarschijnlijk interfereert met de productiviteit op rare manieren, "voegde hij eraan toe.

Ondanks de kritiek blijft Facebook munten maken

De voorraad van Facebook heeft in 2018 zeker een pak slaag gehad, maar de voorraad is de afgelopen maanden gestegen en is bijna terug op het hoogtepunt vóór de crisis in de gegevensprivacy.

Een grafiek met de steeds stijgende aandelenkoers van Facebook.Minder privacy betekent meer winst voor Facebook.

Ondanks alle negatieve gevolgen van de pers is het feit dat de omzet en gebruikers blijven groeien. Hoewel de primaire markten van de VS, Canada en Europa verzadigd zijn en er weinig ruimte is om meer gebruikers toe te voegen, doet Facebook opmerkelijk goed adverteerders te overtuigen om meer van hun budgetten aan het platform toe te wijzen.

Er is nog meer optimisme of wanhoop, afhankelijk van hoe je het bekijkt, door Facebook in Azië en Afrika te analyseren.

Als het gaat om opkomende markten, is Facebook synoniem met internet. Het wordt gebruikt als communicatiemiddel, voor het faciliteren van e-commerce en een kritieke bron van nieuws en informatie. Boeren in Myanmar houden zich bijvoorbeeld niet op dezelfde manier bezig met privacy als consumenten in de VS..

En het is misschien deze kans op opkomende markten die Facebook ertoe heeft aangezet om zijn cryptocurrency-project Libra te lanceren. Daarmee gelooft Facebook dat het het bereik van zijn platform kan gebruiken om een ​​levensvatbaar betalingsalternatief te bieden voor de banken, waarvan de meeste natuurlijk buiten ontwikkelde economieën leven.

"Succes zal betekenen dat een persoon die in het buitenland werkt, een snelle en eenvoudige manier heeft om geld naar familie thuis te sturen, en een student kan zijn huur net zo gemakkelijk betalen als hij een koffie kan kopen," zegt Facebook in de Weegschaal documentatie.

Ondanks wereldwijde productinnovatie met het oog op de toekomst, is de realiteit echter dat Facebook nog veel meer te doen heeft om sceptici te overtuigen in zijn grootste omzetgenererende publiek.

Lege beloften van Zuckerberg

In een blogpost in maart voorzag Mark Zuckerberg een toekomst voor Facebook en verklaarde dat een "privacygericht platform" de behoefte van het uur is.

"Ik geloof dat de toekomst van communicatie steeds meer zal verschuiven naar private, gecodeerde diensten waar mensen erop kunnen vertrouwen dat wat ze tegen elkaar zeggen veilig blijft en hun berichten en inhoud niet voor altijd blijven hangen. Dit is de toekomst. Ik hoop dat we zullen helpen deze tot stand te brengen, 'schreef hij.

Facebook gaat niet snel weg, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat het bedrijf meer zal doen om aan te tonen dat het privacy serieus neemt. Een combinatie van de publieke opinie en de dreigende dreiging van overheidsregulering zal de hand van Facebook dwingen.

En voor de precieze uitkomst van dit alles? Nog te vroeg om te voorspellen.

Wozniak zegt dat we van Facebook af moeten, maar waarom zou Zuckerberg erom moeten geven?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.