Wie kan uw gegevens zien wanneer u een niet-gecodeerde HTTP-site bezoekt?

[ware_item id=33][/ware_item]

Gebruik een VPN voor veiliger browsen op HTTP-websites.


Websites die HTTPS gebruiken (aangegeven door het groene slot in de browserbalk) coderen alle gegevens tussen uw browser en de server van de website. Niemand daartussenin kan de inhoud van de verbinding zien, waardoor u beschermd bent tegen man-in-the-middle-aanvallen.

Bladeren door sites die geen HTTPS gebruiken

Een site die geen standaard HTTPS-codering biedt, stelt uw gegevens bloot aan verschillende actoren. Het gebruik van een VPN kan u helpen beschermen tegen de ergste hiervan.

Wie kan uw HTTP-gegevens zien wanneer u geen VPN gebruikt?

  • De wifi-router / operator
  • Uw ISP
  • Actoren tussen uw ISP en de ISP van de server
  • ISP van de server

Het is onmogelijk om snoops op internationale internet-switches en diepzee-vezelkabels te vermijden. Inlichtingendiensten van grote natiestaten, evenals alle regeringen waar de gegevens doorheen gaan, kunnen niet-versleutelde inhoud zien en oogsten.

Als u verbinding maakt met een VPN, zullen afluisteraars het moeilijker hebben om u en uw verblijfplaats te identificeren. De informatie in de verzonden gegevens (zoals e-mailadressen, namen of informatie over uw computer) kan u echter nog steeds identificeren.

Wi-Fi Router / operators kunnen bijna alles zien wat u online doet

De beheerder van een lokaal netwerk kan elke site die u bezoekt zien en elke klik volgen die u maakt of het formulier dat u invult. Bovendien is de inhoud van communicatie via HTTP-aanvragen ook zichtbaar.

Lokale netwerkexploitanten kunnen ook schadelijke code in elke site die u bezoekt injecteren of alle software die u downloadt vervangen door hun eigen.

Vaak nemen de kwaadaardige injecties onschuldige vormen aan, zoals advertenties, die routers op de sites plaatsen die u bezoekt. Meer intelligente malwarevarianten vervangen bestaande advertenties door hun eigen advertenties, waardoor de site-eigenaren geen advertentie-inkomsten ontvangen.

Vervangingen van advertenties zijn meestal niet te wijten aan kwaadwilligheid aan de kant van de entiteit die internet aanbiedt. Vaker is de router geïnfecteerd met malware en verspreidt deze naar andere apparaten op het netwerk zonder enige kennis van de systeemeigenaar.

Als wifi bovendien niet is geconfigureerd met een moderne coderingsstandaard (bij voorkeur WPA2), kunnen anderen om u heen ook uw internetgegevens lezen en onderscheppen.

Een VPN gebruiken voor veiligere HTTP-verbindingen

Verbinding maken met een vertrouwde VPN-service elimineert al deze bedreigingen van de wifi-router door een gecodeerde tunnel tussen uw apparaat en de VPN-service tot stand te brengen. Niemand daartussenin, zoals uw buurman of de wifi-operator, kan gegevens onderscheppen of lezen.

Alle zorgen dat de router is gehackt, kunnen ook veilig worden genegeerd. De VPN zorgt ervoor dat een router uw verbinding niet kan verstoren, behalve deze af te sluiten.

Het is belangrijk om een ​​VPN te kiezen die u kunt vertrouwen

Het is waar dat een VPN-service zich in een positie bevindt waar deze uw gegevens kan lezen en onderscheppen. Gelukkig is het vinden van een goed onderhouden service met veilige VPN-servers die geen logboeken bijhouden gemakkelijker dan openbare wifi vinden bij een bevoegde systeembeheerder.

Abonneren op een betrouwbare VPN beschermt u overal waar u verbinding maakt met internet. U hoeft geen lange wandeling te maken om een ​​verbinding te vinden die u kunt vertrouwen. Maak overal verbinding met uw VPN.

Wie kan uw gegevens zien wanneer u een niet-gecodeerde HTTP-site bezoekt?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.