Welke van ExpressVPN’s voorspellingen voor 2017 is uitgekomen? En wat is de toekomst voor 2018?

[ware_item id=33][/ware_item]

Wat gebeurt er in 2018?


In 2016 en 2017 heeft Lexie een aantal gewaagde voorspellingen gedaan over hoe de wereld van online privacy en informatiebeveiliging zou kunnen evolueren. Aangezien 2018 nu in volle gang is, is het tijd om bij te werken hoe deze trends in 2017 vorderden (of hoe ze dat niet deden).

1. Voorspelling: een grote financiële crisis maakt geld waardeloos en cryptocurrency zal tijdelijk zijn plaats innemen

Hoewel we in 2017 geen grote financiële crisis over de wereld hebben gezien, hebben cryptocurrencies een ongekende rally meegemaakt, waardoor de waarde van het ecosysteem is toegenomen tot meer dan een half triljoen US dollar.

Vooral in Venezuela is de munteenheid steeds minder bruikbaar gebleken, aangezien de inflatie op jaarbasis boven de 1000% blijft. Handel en mijnbouw Bitcoin is een levensader gebleken voor veel Venezolanen, hoewel het hen ook op de radar van autoriteiten heeft geplaatst, die hen beschuldigen van het stelen van elektriciteit en het omzeilen van lokale wetten.

Zelfs buiten oorlogsgebieden en revoluties raakten financiële systemen in 2017 meer geïsoleerd. Een nieuwe ronde van sancties tegen Oekraïne maakte het bijvoorbeeld voor Oekraïners nog moeilijker om internationale betalingen te ontvangen en te verrichten, waardoor Bitcoin in het hele land werd aangenomen.

Creditcards, bankoverschrijvingen en Western Union werken nog steeds voor het grootste deel van de ontwikkelde wereld, maar naarmate de rest van de mensheid inhaalt en deelneemt aan de wereldwijde handel, worden ze in toenemende mate uitgesloten van de noodzakelijke financiële infrastructuur.

Of een belangrijke financiële crisis de wereld in 2018 zal overweldigen, blijft twijfelachtig, maar met de laatste bijna negen jaar geleden wordt het steeds waarschijnlijker. Tenminste, wanneer de crash gebeurt, zal Bitcoin er zijn om tijdelijke verlichting te bieden.

2. Voorspelling: hackers zullen zich richten op transport- en elektriciteitsinfrastructuur

Toen Petya in juni over de wereld veegde, leek het afkomstig te zijn uit Oekraïne, waar Russische agenten het gebruikten in een soort science-fiction cyberoorlog.

Maar ondanks de status van Petya als de meest substantiële hack op de openbare infrastructuur in 2017, zou het een ongeluk kunnen zijn geweest - althans als middel om losgeld van slachtoffers te extraheren.

Dat is een kleine troost voor de rederij, Maersk, die gedwongen was de activiteiten dagenlang te stoppen; Russische olieraffinaderij, Rosneft; en staalfabrikant, Evraz, die allemaal het slachtoffer werden van de hack.

3. Voorspelling: Apple zal een groot privacyschandaal hebben

Apple had in 2017 geen enorm privacyschandaal, maar de VPN-industrie schudde toen de softwaregigant alle VPN-apps uit de App Store in China verwijderde, wat de angst wekte dat Apple steeds meer zelfgenoegzaam wordt in censuur.

Het bedrijf kondigde ook aan dat het de werking van zijn back-upservice, iCloud, zou verplaatsen naar een lokale provider voor zijn Chinese gebruikers, wat suggereert dat de inhoud van chats, notities en fotoalbums toegankelijk zou worden gemaakt voor een van de meest doordringende bewakingsregimes op de planeet.

4. Voorspelling: iemand zal een grote bank hacken

De grootste financiële hack van 2017 was niet rechtstreeks bij een bank, maar de infrastructuur leed een grote klap in de Verenigde Staten toen kredietprovider Equifax zijn hele database in gevaar bracht - bijna 150 miljoen klanten. Het resulterende risico op identiteitsdiefstal zal nog jaren hoofdpijn blijven voor Amerikanen en het nut van creditcards verminderen.

In Brazilië konden hackers de DNS-records van een grote bank overnemen, al het verkeer naar hun eigen servers leiden, creditcardgegevens en accountaanmeldingen stelen.

Tijdens een Taiwanese virtuele bankoverval werd malware gebruikt om US $ 60 miljoen aan betalingen om te leiden via internationale overschrijvingen, hoewel ambtenaren uiteindelijk het geld terugkregen en twee verdachten arresteerden.

Bij het meest beschamende incident waren banken in Polen echter besmet met malware via de site van de Poolse financiële toezichthouder.

5. Voorspelling: we krijgen nog een grote klokkenluidersregeling

Hoewel we de tweede komst van Edward Snowden niet zagen, zagen we in 2017 toch enkele grote lekken van het Amerikaanse bewakingsapparaat. De grootste was waarschijnlijk Vault 7, met details over de exacte tools die de CIA gebruikt om uw laptops, smartphones en tv's te targeten.

De beruchte hacking-groep Shadow Brokers dook ook op met details over hoe de NSA banksystemen in het Midden-Oosten had geïnfiltreerd.

Een andere Shadow Brokers-dump bevatte voorheen onbekende en niet-opgeloste beveiligingslekken voor Windows. Hackers wikkelden ransomware rond deze exploit en konden wereldwijd meer dan 300.000 computers infecteren. Noord-Korea werd ervan verdacht achter de aanval te zitten, maar we moeten niet vergeten dat de NSA de kwetsbaarheid ook tegen hun doelen heeft gevonden en gebruikt - de software-exploitaties niet bekendmaken en hun plicht om de mensen te beschermen niet vervullen.

Wat is het volgende? Alle bovenstaande trends zullen in 2018 versnellen

Alle bovenstaande trends zullen relevant blijven in 2018. Andere voorspelde trends, zoals de vooruitgang van Mesh-netwerken, zijn slechts rustig gevorderd en hun uiterlijk in ons dagelijks leven lijkt nog steeds ver uit.

De codering van alle communicatie en gegevens is in volle gang en het zal niet lang duren voordat we kunnen zeggen dat dit proces voltooid is, hoewel beveiliging en privacy als geheel uitdagingen zijn die ons altijd bijblijven.

Welke van ExpressVPN's voorspellingen voor 2017 is uitgekomen? En wat is de toekomst voor 2018?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.