Wat zijn VPN-verbindingslogboeken?

[ware_item id=33][/ware_item]

Pinnen op een wereldbol om VPN-verbindingslogboeken weer te geven


Een verbindingslogboek is een record van inkomende en uitgaande verbindingen met een VPN-server, waaronder:

  • Het IP-adres van een gebruiker
  • Het IP-adres van de VPN-server waarmee een gebruiker verbinding maakt
  • Tijdstempels voor wanneer een gebruiker verbinding maakt met een VPN en deze verbreekt
  • De mogelijkheid van de VPN-provider om al het bovenstaande te doorzoeken en te bevragen

De systemen van ExpressVPN zijn ontworpen om specifiek nooit dergelijke VPN-verbindingslogboeken te bezitten. We hebben onze apps en VPN-servers zelfs ontwikkeld om gevoelige informatie categorisch te verwijderen. ExpressVPN kan nooit worden gedwongen om klantgegevens te verstrekken die niet bestaan.

Veel providers beweren "geen logs bij te houden", maar beschrijven niet transparant wat dat betekent. ExpressVPN heeft een duidelijk privacybeleid dat ervoor zorgt dat geen van onze gebruikers kan worden gekoppeld aan een specifieke activiteit of verbinding op ons netwerk - de online activiteit van de gebruiker is privé, anoniem en onbekend voor ons als VPN-provider.

Een VPN is een privacytool en ExpressVPN is een privacybedrijf, dus we nemen belangrijke maatregelen om ervoor te zorgen dat de privacy en anonimiteit van gebruikersactiviteit behouden blijft.

De risico's van het gebruik van een VPN-provider die verbindingslogboeken bijhoudt

Verbindingslogboeken stellen een VPN-provider of iedereen met toegang tot de gegevens in staat u aan uw VPN-activiteit te koppelen.

Verbindingsloggegevens zijn waardevol en sommige gratis VPN-services verkopen deze aan externe providers, zodat ze advertenties op u kunnen richten, meer te weten kunnen komen over uw gedrag en kunnen analyseren hoe u internet gebruikt.

Maar zelfs als een VPN-provider de verbindingslogboeken niet verkoopt, kan deze in handen vallen van hackers of autoriteiten die niet-versleutelde harde schijven en apparatuur in beslag nemen.

Door te loggen kan een wettelijke autoriteit of een van de sites die u bezoekt, uw VPN-provider benaderen met een verzoek om u te identificeren. De VPN-provider kan deze informatie vrijwillig overhandigen of door een rechtbank worden gedwongen om dit te doen.

Alleen een VPN-provider die geen verbindingslogboeken bijhoudt, kan niet worden verplicht om uw verbindingsinformatie over te dragen of deze gegevens aan derden ter beschikking te stellen.

Welke informatie bewaart ExpressVPN?

Om een ​​betrouwbare VPN-service te behouden, moet een bedrijf informatie over zijn gebruikers en serveractiviteit bewaren.

De kritische vraag is of de bewaarde gegevens mogelijk deanonimiseren. Zolang deze records niet kunnen worden gebruikt om u te verbinden met bepaalde acties, zoals het bezoeken van een website of het downloaden van een film, blijven uw privacy en anonimiteit behouden.

Welke informatie ook wordt bewaard, het is van groot belang dat de functionaliteit en inhoud van gegevensbewaring duidelijk zijn voor de gebruiker en dat alle wijzigingen en wijzigingen goed worden gecommuniceerd.

ExpressVPN houdt geen verbindings- of activiteitenlogboeken bij

We zullen nooit iets verzamelen over wat gebruikers met hun VPN doen: geen logboeken met verkeersbestemmingen, DNS-records of gegevensinhoud.

ExpressVPN bewaart alleen de minimale hoeveelheid informatie die nodig is om ervoor te zorgen dat onze VPN-service zeer betrouwbaar is - en de verzamelde gegevens zijn niet voldoende om een ​​gebruiker te binden aan specifieke activiteiten op ons netwerk. Ervoor zorgen dat onze service altijd werkt wanneer gebruikers deze nodig hebben om te werken, is een belangrijk onderdeel van de bescherming van hun privacy.

Om onze gebruikers volledige transparantie te bieden, heeft ExpressVPN een duidelijk en gedetailleerd privacybeleid.

ExpressVPN neemt uw privacy serieus en registreert GEEN van de volgende gevoelige informatie:

  • Browsegeschiedenis
  • Verkeersbestemming
  • Gegevens inhoud
  • DNS-vragen
  • Het originele IP-adres waarmee u verbinding maakt
  • Uw uitgaand IP-adres (d.w.z. de ExpressVPN IP die aan u is toegewezen zodra deze is verbonden)

Is ExpressVPN wettelijk verplicht om VPN-verbindingslogboeken te bewaren?

ExpressVPN is gevestigd in de BVI, die geen gegevensbewaarwetgeving heeft. Landen zoals het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zijn niet bevoegd om een ​​BVI-bedrijf te verplichten om records te produceren. Maar zelfs als ze dat deden, hebben we niets te produceren.

De combinatie van onze BVI-jurisdictie, geen activiteitenlogboeken en geen verbindingslogboeken maakt ExpressVPN een uitstekende keuze voor internetgebruikers die zich zorgen maken over hun privacy - iets dat in bijna elke ExpressVPN-beoordeling aan de orde komt.

Wat zijn VPN-verbindingslogboeken?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.