Wat is een e-handtekening en hoe werkt deze?

[ware_item id=33][/ware_item]

Een illustation van een telefoon met


Als je onlangs een nieuw contract hebt getekend, de huurovereenkomst voor een appartement hebt afgerond of een lening online hebt bevestigd, is de kans groot dat je een app met e-handtekening hebt gebruikt - of er misschien van hebt kunnen profiteren.

Het gebruik van e-signature app-overeenkomsten is tussen 2012 en 2017 met 747% gestegen. Veel mensen krijgen het programma mee.

Apps met e-handtekening worden beveiligd door codering / decoderingstechnologie die de instemming van beide partijen kan bevestigen en kan getuigen van de geldigheid van de deal. Ze zijn praktisch onmogelijk te repliceren of te vervalsen, waardoor ze veel meer gezaghebbend zijn dan traditionele papieren overeenkomsten.

Hoe werken e-handtekeningen?

Een app met e-handtekening stroomlijnt het ondertekenen van zachte kopieën van documenten. Gebruikers slaan hun handtekening op in de app met behulp van methoden zoals het schrijven van hun handtekening op een touchscreen-apparaat of het uploaden van een fotobestand.

Om een ​​document te ondertekenen, opent de gebruiker het document en labelt de plaatsen waar een handtekening vereist is. Met de meeste apps kunt u het ondertekende document verder e-mailen.

Zijn apps met e-handtekening wettelijk bindend?

Alle elektronische contracten hebben dezelfde rechtsgeldigheid en status als op inkt gebaseerde overeenkomsten. Dat is te danken aan de ESIGN-wet, die in juni 2000 door het Congres is aangenomen.

Een van de meest fervente voorstanders van de ESIGN Act was senator Spencer Abraham, die in 1999 voorstander was van de aanneming van de wet en ervan overtuigd was dat dit de groei van online bedrijven mogelijk zou maken. Amerika's interesse in de interneteconomie was in die dagen op koortshoogte en een aantal staten had al hun eigen versies van wetten met betrekking tot elektronische handel aangenomen. De federale ESIGN-wet hielp de wettigheid van elektronische handtekeningen voor handel tussen staten te erkennen.

Hoewel rechters consequent hebben geoordeeld voor contracten die elektronisch zijn ondertekend sinds de goedkeuring van deze wet, is het belangrijk om te weten dat ze overtuigd moeten zijn van de intentie achter de overeenkomst. En als een rechter vermoedt dat een document na ondertekening is gewijzigd vanwege een slechte beveiliging of niet-beschikbare auditlogboeken, kunnen ze het als onontvankelijk beschouwen.

Zorg er dus de volgende keer dat u een e-handtekening-app voor koopt of ondertekent, dat deze strenge technische normen gebruikt en een solide reputatie heeft.

7 e-signature apps om te proberen

DocuSign

DocuSign heeft meer dan 200.000 gebruikers, waardoor het een van de meest populaire en robuuste apps met e-handtekeningen is die tegenwoordig worden gebruikt. Het is gemakkelijk te gebruiken en aanpasbaarheid is een ander sterk punt omdat het verschillende API's biedt die kunnen worden geïntegreerd in uw bestaande software.

DocuSign maakt gebruik van een sterk pakket beveiligingsfuncties om ondertekende overeenkomsten te beschermen en heeft verschillende beveiligingscertificeringen over de hele wereld gekregen. Standaardplannen beginnen bij 25 USD per maand, met een gratis proefversie.

HelloSign

HelloSign bevat een Chrome-browserextensie, waardoor het gemakkelijk is om meteen documenten aan te vragen en te ondertekenen. Bovendien dragen native apps voor zowel iOS als Android bij aan de gebruikerservaring. U kunt voor meerdere documenten opgeslagen handtekeningen gebruiken of een foto van uw daadwerkelijke handtekening uploaden met uw telefoon.

Ingebouwde dashboards helpen bij het volgen van documenten, inclusief die in afwachting van ondertekening. U kunt HelloSign elke maand gratis gebruiken voor maximaal drie documenten, terwijl het Pro-abonnement onbeperkte handtekeningen biedt voor slechts 13 USD per maand.

AdobeSign

AdobeSign is een echt enterprise-grade pakket met een overeenkomende prijs. Het was een van de eerste softwarebedrijven die zich in deze ruimte begaf, en het is de standaard voor andere e-signature apps die zijn gevolgd.

Contracten die worden uitgevoerd met AdobeSign kunnen worden ondertekend vanuit elke browser of elk mobiel apparaat, zonder dat u zich hoeft aan te melden bij een Adobe-account. Bovendien betekent de API van Adobe dat u gebruikte handtekeningen in andere applicaties in de Adobe-suite kunt bewaren.

Adobe sluit perfect aan bij andere tools van derden, zoals Salesforce en volgt wereldwijde benchmarks voor naleving. Plannen beginnen bij 29,99 USD per maand voor maximaal negen gebruikers. Een gratis proefperiode is inbegrepen.

Docsketch

Docsketch biedt een hele reeks functies, waaronder documenttracking en hoffelijkheidsherinneringen. Je kunt ook gepersonaliseerde berichten en andere aangepaste functies opnemen, afhankelijk van je abonnement.

Ingebouwde auditrapporten zorgen ervoor dat wordt voldaan aan de internationale wetgeving inzake e-handtekeningen en de software wordt geleverd met een gratis abonnement waarmee u tot drie documenten per maand kunt ondertekenen. Hoofdgebruikers kunnen kiezen voor het onbeperkte abonnement, dat is geprijsd op 15 USD per maand. Het omvat onbeperkte documentondertekening en sjablonen, evenals opties om kleuren, afbeeldingen en lettertypestijlen te wijzigen.

eSignLive

eSignLive streeft naar concurrentie voor AdobeSign in de bedrijfsruimte. Het biedt eersteklas beveiligingsfuncties en wordt vertrouwd door grote bedrijven zoals BMW en IBM.

Bedrijven kunnen eSignLive gebruiken met zowel on-prem servers (voor betere beveiliging) als een cloudgebaseerde oplossing voor externe medewerkers en overeenkomsten met derden. Het is toegankelijk op zowel mobiel als desktop. Professionele plannen beginnen bij 20 USD per maand. Een gratis proefperiode van 30 dagen is inbegrepen.

die kunnen worden getekend

Signable is uniek omdat het een pay-per-use-optie biedt. Het is vooral gericht op Europese markten. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd met verschillende platforms van derden, zoals Zapier en biedt meertalige ondersteuning voor Duits, Spaans, Frans, Nederlands en Portugees, samen met Engels.

Ondertekenbaar is beschikbaar op zowel iOS als Android, evenals via e-mail. Betalen per gebruik begint bij 1 GBP per document, terwijl bedrijfsplannen kunnen oplopen tot 149 GBP per maand.

Zegal

Zegal is een online advocatenkantoor dat een e-handtekeningenservice aanbiedt als onderdeel van een breder juridisch pakket. Het dashboard slaat al uw documenten online op en geeft u volledige controle over alles wat u maakt, voor veilige samenwerking tussen geautoriseerde partijen.

Zegal is een online service, toegankelijk via elke browser. De eerste vijf handtekeningen zijn gratis, daarna beginnen de abonnementen rond de 100 USD per maand.

Wat is een e-handtekening en hoe werkt deze?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.