Wat gebeurt er als goede Chrome-extensies slecht worden

[ware_item id=33][/ware_item]

Wat gebeurt er als goede Chrome-extensies slecht worden


In een van de vreemdste (en grappigste) web faux pas van de eeuw, publiceerde het tijdschrift Wired onlangs een artikel waarin per ongeluk naar Donald Trump werd verwezen als iemand met piepkleine handen. Hoe is het gebeurd? De onwaarschijnlijke schuldige was de Chrome-extensie Trumpweb, die automatisch de woorden "Donald Trump" vervangt door "Iemand met kleine handen".

Dit is niet het eerste geval van malafide extensies die grote schade aanrichten. In 2015 bracht antivirussoftware AVG (ironisch genoeg) een Chrome-extensie uit die de persoonlijke informatie van bijna 9 miljoen gebruikers blootlegde.

Nieuwe Chrome-extensies zoals deze worden steeds populairder. Maar in plaats van gewoon een willekeurige extensie te installeren, een paar lols te hebben en dan meteen door te gaan, vergeten mensen soms dat deze extensies zijn geïnstalleerd, waardoor er ruimte is voor willekeurige extensies om niet alleen gênante grammatica-blaren te veroorzaken (zie hierboven), maar ook mogelijk uw privé te lekken info.

Erger nog, ze kunnen gevaarlijke malware op uw systeem uitnodigen.

The Rise of Novelty Chrome-extensies

Voor het onwetende, Chrome-extensies zijn meestal gratis plug-ins die gebruikers kunnen downloaden voor hun browsers.

Deze extensies zijn er in een breed scala van toepassingen - van het helpen beschermen van uw privacy tot het zorgen dat u niet per ongeluk de nieuwste Game of Thrones-spoiler leest.

Vorig jaar verwijderde Google 200 door malware geïnfuseerde extensies

Maar hoewel de meeste alleen voor de lol en / of nuttig zijn, zijn er kwaadaardige extensies die uw persoonlijke informatie kunnen lekken en gnarly computervirussen kunnen veroorzaken. Vorig jaar verwijderde Google meer dan 200 willekeurige extensies, daarbij verwijzend naar het feit dat velen malware bevatten.

Hoe u add-ons kunt installeren terwijl u veilig blijft

Gelukkig is er een eenvoudige manier om te controleren of je extensies schoon zijn. U kunt de Chrome Cleanup Tool gebruiken om uw extensies te scannen en de Chrome Protector-add-on te installeren, die u waarschuwt als en wanneer een van uw extensies schetsmatig handelt.

Simpel, toch?

Neem nooit een extensie tegen de nominale waarde. Zorg ervoor dat u de beoordelingen leest en de tijd neemt om een ​​extensie grondig te onderzoeken voordat u deze in uw browser uitnodigt.

Super Happy Mega Fun Chrome-verlengingstijd!

Nu kon ExpressVPN geen artikel schrijven over willekeurige Chrome-extensies zonder een heleboel gekke opties aan te bieden. Dus, voor spits en gegiechel, hier zijn een paar kantoorfavorieten:

  • nCage - Voor degenen die niet genoeg kunnen krijgen Nic Cage (wat, laten we eerlijk zijn, iedereen is), vervangt deze nieuwe app elke webafbeelding door een foto van Cage zelf. Deze is geweldig voor ongeveer vijf seconden. Nadat de nieuwigheid is versleten, is het waarschijnlijk het beste om het te verwijderen en verder te gaan met je leven.
  • Wurstify - Wanneer je jeukt voor een 'hardere' webervaring, voegt deze app een baard toe aan elke afbeelding.
  • Downworthy - Moe van dezelfde oude saaie koppen? Deze kleine extensie herinterpreteert artikelkoppen als een beetje realistischer - en grappig.

En voor de privacy-betrokken en productief gehandicapten, hier zijn een paar rondom bruikbare extensies.

  • Blijf gefocust - Als je ons leuk vindt en problemen hebt met focussen, helpt deze app je om je in te spannen door de hoeveelheid tijd te beperken die je op willekeurige sites kunt verspillen. Een zeer handige app.
  • Wunderlist - Niets schreeuwt organisatie meer dan lijsten, en Wunderlist helpt u om ze gemakkelijk te maken. Van het organiseren van uw boodschappen tot het plannen van uw volgende vakantie, Wunderlist is behoorlijk goed.
  • DuckDuckGo - Als je dit bericht leest, is de kans groot dat je om je privacy geeft. Deze extensie haalt de “ogle” uit Google, wat betekent dat het op vrijwel dezelfde manier werkt, maar veel, veel betere privacy-instellingen heeft.

Bovendien is de ExpressVPN Chrome-extensie ook beschikbaar om uw netwerk te allen tijde veilig te houden.

Vergeet niet, mensen, om uw extensies van tijd tot tijd te scannen, en als u er een ziet die u niet meer gebruikt, laat het gaan! En als u in de stemming bent voor nog meer geweldige awesomeness, bekijk dan de beste tips voor privacy-extensies van ExpressVPN voor Chrome en Safari.

Wat zijn je favoriete extensies? Laat uw topkeuzes achter in de reacties hieronder. Zoals altijd, blijf veilig, blijf privé en blijf veilig.

Uitgelichte afbeelding: "Donald Trump spreekt op CPAC" door Gage Skidmore is gelicentieerd onder CC BY-SA 3.0.

Wat gebeurt er als goede Chrome-extensies slecht worden
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.