Verwijder deze nu: de slechtste apps voor privacy in 2019

[ware_item id=33][/ware_item]

De app-pictogrammen Angry Birds, Holy Bible, Facebook en Flashlight.


Het gaat om de tijd van het jaar waarin goedbedoelde resoluties uit de boot vallen.

Maar sla jezelf niet in elkaar. Je voelt je misschien als een grote mislukking, maar je hebt waarschijnlijk niet de juiste resoluties gekozen. Hoewel die belofte om vijf dagen per week naar de sportschool te gaan, zowel geruststellend als bij uitstek plausibel leek toen je aan de kerstdiner zat om chocolade en vlees in je mond te scheppen, is het echt geen duurzaam doel.

Om jezelf beter te voelen, waarom zou je je resoluties niet verwisselen en kiezen voor iets dat gemakkelijker te bereiken is, maar met even wonderlijke positieve dingen?

Dat is juist! Het VPN-bedrijf staat op het punt manieren voor te stellen om uw leven te verbeteren met privacy- en beveiligingsresoluties. Ga zitten, dan gaan we hier.

1. Angry Birds

Als u een internationale spionageorganisatie zou zijn, op welke app zou u zich richten om informatie over smartphonegebruikers te verzamelen?

Als je Angry Birds hebt gekozen, gefeliciteerd! Je denkt net zoals de NSA en GCHQ deden.

Angry Birds, uitgebracht in 2009 en met meer dan 2 miljard downloads, was misschien wel de eerste mobiele game die het meest populair was. En wat het mist in gameplay, maakt het zeker goed in lekkende gegevens.

Ed Snowden beweerde zelf dat de app gegevens overhevelde, maar pas toen nieuws bekend werd dat internationale inlichtingendiensten het gebruikten om informatie te verzamelen die mensen echt opmerkten.

Een mobiel advertentieplatform plaatste een codefragment in Angry Birds waarmee het bedrijf advertenties op gebruikers kon richten op basis van eerder verzamelde informatie. Helaas was de gegevensbibliotheek van de advertentie zichtbaar, wat betekent dat deze informatie over de gebruiker lekte, zoals telefoonnummer, oproeplogboeken, locatie, politieke overtuiging, seksuele geaardheid en burgerlijke staat. Geen wonder dat de NSA er helemaal overheen was.

Als je de ontwikkelaars gelooft, lijkt het erop dat nieuwere versies van Angry Birds niet zo kwetsbaar zijn als hun voorouders, dus als je varkens met kippen moet schieten, zorg dan dat je de app bijwerkt.

2. De YouVersion Bijbel-app

De YouVersion Bible App is op meer dan 300 miljoen apparaten over de hele wereld. Het beweert de nummer 1 bijbel-app te zijn en wordt geleverd met meer dan 1.400 bijbels in meer dan 1.000 talen. Het verzamelt ook gegevens alsof de opname morgen komt.

Opmerkelijke machtigingen die de app vereist zijn volledige internettoegang, de mogelijkheid om verbinding te maken en verbinding te maken met Wi-Fi, opgeslagen inhoud op de telefoon te wijzigen, de locatie van het apparaat te volgen en alle contacten van een gebruiker te lezen.

Het is niet meteen duidelijk waarom de app al deze gegevens nodig heeft. Je kunt er alleen maar vanuit gaan dat het alles rapporteert aan je godheid naar keuze. Nou ja, dat of reclamebureaus.

UPDATE: Een vertegenwoordiger van YouVersion schreef dat de machtigingen van de app bedoeld zijn om de "best mogelijke ervaring voor onze gebruikers" te waarborgen en dat de ontwikkelaar, zonder winstoogmerk, "geen gebruikersgegevens of persoonlijk identificeerbare informatie zal verkopen."

3. Elke zaklamp-app

Laten we beginnen met erop te wijzen dat het 2019 is en bijna alle telefoons hebben een ingebouwde zaklampfunctie. Als u een app van derden heeft, is dit in het beste geval zinloos.

Zaklamp-apps zijn de beste keuze voor hackers die toegang tot uw telefoon willen. Nietsvermoedende gebruikers worden in het donker bewaard terwijl een schijnbaar behulpzame en onschadelijke zaklamp-app hun telefoons besmet met malware.

Er is in het verleden veel gemeld over de gevaren van het installeren van zaklamp-apps, en het is echt niet nodig om jezelf in gevaar te brengen door er een te hebben. Maar als u al een externe zaklamp-app hebt geïnstalleerd, controleert u de rechten die deze heeft. En misschien wilt u eerst gaan zitten.

4. Facebook

Geen grote verrassing dat we dit aanbevelen.

Het Cambridge Analytica-schandaal liet de omvang van de gegevensverzameling van Mark Zuckerberg zien. Met een overvloed aan andere privacyschendingen door de jaren heen, is het tijd om de Facebook-app van uw smartapparaat te verwijderen.

De ware omvang van Facebook's surveillance van je telefoon is verbluffend. De app kan foto's en video maken, audio opnemen, contacten toevoegen en verwijderen, uw teksten lezen, uw agenda lezen, andere apps negeren ... het gaat maar door. Kortom, de Facebook-app heeft alarmerende controle over uw telefoon en alles erop.

Maar privacy is niet de enige reden om jezelf te bevrijden van de Facebook-spionage. Hoe goed je telefoon ook is, het verwijderen van de Facebook-app maakt het beter. De app wordt constant op de achtergrond uitgevoerd en verbruikt zowel de batterij als uw gegevenslimiet. Het is een gigantisch middelvarken.

Als u Facebook moet gebruiken, voegt u een snelkoppeling toe aan de website op het startscherm. En vergeet niet om het tabblad te sluiten als u klaar bent. Tenminste op deze manier kan hij je telefoon niet blijven bespioneren (en zijn bronnen opeten) als je er niet naar kijkt.

Conclusie: app geschikt maken

Hoewel jij en je slappe lichaam misschien hebben gefaald in de goede voornemens van je nieuwe jaar om fit te worden, is er geen reden om je leven niet op een minder fysieke manier te verbeteren.

Als je een van de hierboven genoemde apps hebt, verhoog je je online privacy en beveiliging enorm door ze af te werpen zoals de ponden die je niet kon.

Verwijder deze nu: de slechtste apps voor privacy in 2019
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.