Uw school houdt uw online activiteiten bij. Dit kunt u eraan doen

[ware_item id=33][/ware_item]

school volgt uw online activiteit


De start van het nieuwe schooljaar is slechts enkele weken verwijderd, wat voor de meeste studenten betekent dat ze veel tijd online doorbrengen, hetzij voor werk of ... "andere" dingen.

Maar of u nu op de middelbare school of universiteit zit, de kans is groot dat de tijd die u online op school doorbrengt op de een of andere manier wordt gevolgd. Van wifi-gebruikstrackers tot biometrische scanners die de aanwezigheid bijhouden, beheerders kunnen uitzoeken wie u bent, waar u bent en wat u online doet.

Wat kan jouw school bijhouden?

1. Uw online activiteit

Wanneer u vanaf elk apparaat verbinding maakt met wifi op de campus, weet uw school welke websites u heeft bezocht. En als de sites niet zijn beveiligd met HTTPS, kan deze ook zien waar u naar hebt gekeken.

Uw hogeschool of middelbare school zou ook software voor klassemanagement kunnen implementeren, die het computergebruik en de internetgeschiedenis bewaakt, zoals werd onthuld in een onderzoek door privacyadvocaten Big Brother Watch op meer dan 1.000 scholen in het Verenigd Koninkrijk.

Als uw universiteit zijn e-mailsysteem host, is het waarschijnlijk dat alle correspondentie via deze ook wordt gemonitord, zoals het geval is bij verschillende Britse universiteiten.

2. Je bewegingen op (en off) campus

Naast de sites die u bezoekt, kan uw universiteit achterhalen waar u bent door uw wifi-gebruik. In Australië volgen verschillende universiteiten de verplaatsing van studenten rond de campus via hun met wifi verbonden mobiele telefoons en kunnen ze zelfs de exacte kamer vertellen waarin de studenten zich bevinden.

Hoewel de universiteiten momenteel alleen de bewegingen van studenten in het algemeen volgen, is het heel goed mogelijk dat de gebruikte technologie kan worden uitgebreid om activiteit op individueel niveau te identificeren - om te controleren hoeveel tijd je niet op de campus bent en die tijd weerspiegelt in je cijfers, bijvoorbeeld.

Combineer dat met de aanwezigheid van CCTV-camerabewaking op de campus en de universiteit kan te allen tijde je fysieke locatie achterhalen. Griezelig!

Hoe u kunt voorkomen dat uw universiteit u volgt

  1. Download de HTTPS Everywhere browser add-on van de EFF. Bonus: de add-on zit ook in onze Chrome-extensie!
  2. Het is onszelf van dienst om dit te zeggen, maar het krijgen van een goede VPN verbergt al uw internetverkeer voor de wifi-beheerders van uw school.
  3. Scheid uw privé- en academische correspondentie; gebruik een e-mailprovider die uw persoonlijke privacy en veiligheid voorop stelt. We raden een van deze vier e-mailproviders aan.
  4. Leg een anti-surveillance fashion statement af, of het nu een trippy sjaal of een eenvoudig gezichtsmasker is om identificatie door CCTV-camera's op de campus te voorkomen.
  5. Het belangrijkste is dat u meer leest over de privacypraktijken die uw school gebruikt (of niet gebruikt) en ontdek hoeveel uw universiteit verzamelt van uw online activiteiten.

$ 5000 voor je gedachten?

Ben je een student die zich zorgen maakt over online privacy en beveiliging? Hoe zou u het privacybeleid van uw school willen zien veranderen (of wat dat betreft de wereld trouwens)? Vertel het ons in 400 woorden en maak kans op een beurs van $ 5.000!

Uw school houdt uw online activiteiten bij. Dit kunt u eraan doen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.