Over de voor de hand liggende en gruwelijke waarheid van Star Trek waarover niemand spreekt

[ware_item id=33][/ware_item]

Over de voor de hand liggende en gruwelijke waarheid van Star Trek waarover niemand spreekt


Star Trek belooft een toekomst van vrede en wetenschappelijke verkenning. Het is een wereld waar mensen leven zonder interne oorlogvoering en gewapend zijn met niets anders dan een lijst met richtlijnen die zogenaamd menselijke vooruitgang aanmoedigen. Er is geen geld of gebrek; replicators bieden alle voeding die iemand wenst.

Het klinkt allemaal vreselijk mooi, en enigszins ver verwijderd van de wereld van oorlog, corruptie en geïnstitutionaliseerde surveillance waar we momenteel in rondzwaaien.

Maar wat zorgde ervoor dat de mensen van morgen Trek hun verschillen opzij zetten zodat mensen lang en ongehinderd konden leven? Zeker, de draconische praktijken die we vandaag de dag in de praktijk van regeringen zien, zijn niet merkbaar in de Star Trek-canon. Of zijn ze?

Darmok en Jalad in Tanagra

De machtspositie die we het meest zien in de Star Trek-wereld is die van commandant (zoals Picard en Kirk), en ze handelen volkomen straffeloos en zonder enige grens. Er zijn bijvoorbeeld veel gevallen waarin officieren sloten opheffen om persoonlijke vertrekken te betreden, zonder een gerechtelijke procedure, bevel of soms zelfs oorzaak. Privacy lijkt in de 24e eeuw geen probleem te zijn.

Er is ook de blinde toewijding die naar verwachting een kapitein zal worden getoond. Elke bevlieging van een bevelhebber moet worden gevolgd, uit angst voor krijgsraad of de dood, zelfs als deze bevlieging mensen rechtstreeks op de weg van het kwaad plaatst.

Zoals eerder vermeld, is er geen geld in de Star Trek-wereld of is er geen behoefte aan een beloning - de replicators zorgen daarvoor. Dat betekent dat mensen de bevelen van een kapitein moeten volgen om geen andere reden dan de angst voor repercussies als ze dat niet doen.

En welke gevolgen kunnen er zijn. Een ruimteschip is een wapen van totale vernietiging, meer dan in staat om een ​​hele planeet te desintegreren, mocht de kapitein dit nodig achten. Is het dan een wonder dat de massa dan een bal speelt?

En alsof bezwijken voor de volledige autoriteit van een kapitein niet genoeg was, is er ook een geheime organisatie die puur bestaat om de Federatie te manipuleren, controleren en verzekeren. En nee, het is niet 'net als de NSA'. Oh nee, het is veel, veel erger dan dat.

future-privacyStel uw fasers in op ‘het plezier verpesten’.

Sectie 31 is de NSA bij Warp Factor 9

Sectie 31 is een autonome en clandestiene organisatie die belast is met de bescherming van de veiligheidsbelangen van de Aarde en de Federatie. Ze opereren gescheiden van Starfleet en zijn officieel niet-bestaand, met zeer weinigen die er zelfs van hebben gehoord. De organisatie is aan niemand verantwoording verschuldigd en er is beschreven dat zij zichzelf de bevoegdheden van rechter, jury en beul heeft verleend.

Sectie 31 bestaat minstens zo lang als Starfleet en heeft een vergunning om iedereen te doden die zij "een bedreiging voor de belangen van de Federatie" beschouwen. Dat is nogal wat macht, meer dan iets dat in de echte wereld is bewezen, hoewel het zeker is dat sommige regeringen heel graag zo'n alomvattende dissidente wapenstok tot hun beschikking zouden hebben.

Temba, zijn armen wijd

Laat je niet misleiden door te denken dat sectie 31 alleen bestaat om mensen tegen aliens te 'beschermen'. "Federatiebelangen" is een ongelooflijk brede term en wordt vaak geïnterpreteerd als een middel om de organisatie in staat te stellen zelfs diegenen te onderwerpen die ze zogenaamd beschermen.

Met name werd Starfleet Doctor Bashir door sectie 31 genomen, gemarteld en verhoord, zodat zij zijn loyaliteit aan de Federatie konden vaststellen. De organisatie was in staat om een ​​paar dagen lang een holodeck te gebruiken om dokter Bashir ononderbroken te testen, en niemand vroeg zich af hoe ze dit voor elkaar kregen.

Het lijkt erop dat ondanks het algemene gebrek aan bewustzijn van sectie 31, ze nog steeds over enorme middelen binnen de Federatie kunnen beschikken. Dit duidt op een vermoedelijk grondig netwerk van spionnen, of absolute autoriteit over hun domein.

Ongeacht de bron achter hun macht, één ding is zeker: iedereen Sectie 31 beschouwt een veiligheidsdreiging als "stil en snel". Het is inderdaad bekend dat sectie 31 met zoveel brute kracht handelt dat ze zijn vergeleken met het notoir vervelende Romulan Empire's geheime bureau, de Tal Shiar.

Dat klopt, er is meer dan één clandestien, autoritair regime in het Star Trek-universum, en mensen hebben niet het monopolie op hen.

Unhappiness and Murder: The Tal Shiar Make It So

De Romulans zijn een warmhoudende soort in de Star Trekverse. ExpressVPN wil niet zeggen dat ze buitenaardse wezens zijn. Maar het zijn buitenaardse wezens.

De Tal Shiar is de zeer gevreesde inlichtingendienst van het Romulan-rijk. Hoewel gemaakt om de veiligheid van het rijk te bewaken, houdt Tal Shiar zich ook bezig met verraders in de Romulaanse bevolking.

'Verrader' is het excuus wanneer een regime wil dat iemand wordt gestraft of verwijderd en is zo dubbelzinnig als angstaanjagend. Wie beslist welke handelingen, zelfs de onschuldige, verraderlijk zijn? Het is een term gecreëerd door macht, om macht te behouden.

De geheimzinnige Tal Shiar houden het Romulan-volk in een constante staat van paranoia en meningsverschillen worden onmiddellijk en zwaar bestraft. Erger nog, het is bekend dat sommige dissidenten volledig verdwijnen.

Hoe onaangenaam ze ook lijken, de Tal Shiar zijn een doos met kittens in vergelijking met de Cardassiaanse orde van manipulatie en controle.

Picard-vier-lightsVijf lichten.

Er zijn vier lichten! De obsidiaanorde

De Cardassians zijn een mensachtige soort, bekend als bijzonder meedogenloos en controlerend. Wat zou hun interpretatie van een meedogenloos regime van controle dan kunnen zijn??

Nogal een vrolijke! Tenminste voor zijn leden. Agents of the Order zijn uitgerust met een schedelimplantaat dat een stof genaamd promazine afgeeft, die is ontworpen om Obsidiaan-agenten beter in staat te stellen marteling te weerstaan. In feite maakt het medicijn de ervaring van marteling aangenaam.

Bovenop het genootschap waar de meesten zouden worden afgeslagen, is het bereik van de Obsidische Orde onmiskenbaar absoluut. Er is gezegd dat een Cardassische burger niet aan een maaltijd kon zitten zonder dat elk gerecht naar behoren werd genoteerd en vastgelegd door de Obsidian Order.

De praktische almachtige bewaking van de Orde heeft geleid tot de snelle eliminatie van talrijke "verraders", en alle Cardassians leven in constante angst voor de organisatie.

Wat een tijd om te leven.

Het was een donkere en stormachtige nacht ... Kunnen we Star Trek Dystopia vermijden?

Nou, de toekomst klinkt als een door en door nare plek om te wonen. Het is een universum waar van mensen wordt verwacht dat ze de lijn volgen of verdwijnen.

Enorme overheidsorganisaties controleren alles en belonen mensen zelfs niet omdat ze er deel van uitmaken. Het universele motto is doen of sterven. Het is minder een wortel aan een stok bengelen en meer geslepen stokken in de hersenen van mensen hameren.

Maar hoe stoppen we zo'n nare toekomst van controle en onderdrukking die ons overkomt, hier in de echte wereld? Misschien is het tijd om te handelen. ExpressVPN werkt met veel organisaties die vechten voor privacy en tegen knutselen door de overheid zijn.

Onlangs koos ExpressVPN de kant van het EVF om de wijzigingen van artikel 41 te bekorten. Een richtlijn die de macht van de overheid om duizenden computers overal ter wereld te hacken zou kunnen vergroten, allemaal met een enkel bevel - wat lijkt op iets waar sectie 31 trots op zou zijn.

Tijd om op te stappen, voordat je nakomelingen gevangen zitten in een helse gevangenis die door de duisternis van de ruimte zweeft, op de gril van een vluchtige dictator in bezit van een ondoorgrondelijk krachtig fotonenkanon.

Wat denk je, hoe kunnen we de angstaanjagende toekomst van een Star Trekesque-regime van angst en terreur vermijden? (Of heeft Johnny 5 dit helemaal verkeerd? - Editor). Zou een Star Trek VPN alles oplossen? Laat hieronder je opmerkingen achter!

Uitgelichte afbeelding: Steph_Zieber / Deposit Photos
Phaser: s_bukley / Deposit Photos

Over de voor de hand liggende en gruwelijke waarheid van Star Trek waarover niemand spreekt
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.