Netneutraliteit: wat de intrekking betekent en hoe een VPN kan helpen

[ware_item id=33][/ware_item]

Dollars die een cirkelvormig 'wacht'-pictogram vormen boven een bericht' Bezig met laden ... '. Verwacht een trager internet zonder netneutraliteit.


Bijwerken: Vanaf 11 juni 2018 is Netneutraliteit officieel ingetrokken, wat betekent dat de regels die internetproviders verplichten gelijke toegang tot webinhoud te geven, niet langer van kracht zijn.

Deze situatie is onaanvaardbaar, maar het gevecht is nog niet voorbij - laat je stem horen en laten we netneutraliteit terugnemen!

***

Ondanks miljoenen pro-netneutraliteitsreacties die de website van de Federal Communication Commission (FCC) overspoelen en ondanks het bijna unanieme protest van ambtenaren en technische experts, negeerde de FCC op 14 december 2017 de wil van de overgrote meerderheid van het publiek en ging in plaats daarvan door met het ontmantelen van netneutraliteit.

Een principe dat internet het grootste deel van zijn bestaan ​​beheerst, netneutraliteit werd gecreëerd om een ​​gratis en open internet te bevorderen en te bevorderen. Het is het principe dat alle sites en services - ongeacht hoe groot of klein - hetzelfde worden behandeld, en eind vorige week heeft de FCC het gedood.

Wat zal er gebeuren als de netneutraliteit is omgekeerd?

Door de regulerende macht van internet terug te brengen van Titel II terug naar Titel I, geeft de FCC internetproviders nu de mogelijkheid om het internet te smoren, prioriteren, blokkeren en radicaal te hervormen op elke manier die zij geschikt achten. Zolang ze hun bedrijfspraktijken bekendmaken, hebben ISP's in de VS de vrijheid om hun diensten op de markt te brengen zoals ze willen, wat betekent dat consumenten opnieuw in opdracht van hun ISP worden achtergelaten.

De intrekking is waarschijnlijk ook van invloed op internetgebruikers in andere landen. Aangezien de VS van oudsher wordt beschouwd als een pionier op het gebied van internettechnologie, vormt deze beslissing een precedent van waaruit andere landen waarschijnlijk aanwijzingen zullen volgen. De VS is ook de meest populaire bron van inhoud die internationaal wordt geconsumeerd, en de invloed die ISP's nu hebben op het lot van makers van inhoud en distributeurs zoals Netflix of Spotify is slecht nieuws voor de hele wereld.

Helaas is dit slechts het topje van de ijsberg; de gevolgen op lange termijn zijn nog te vroeg om te zeggen.

Hoe een VPN netneutraliteit kan helpen

Hoewel een VPN je niet kan beschermen tegen alle effecten van de intrekking van netneutraliteit, kan het wel helpen de prikkel te verminderen. Om te beginnen kan een VPN gebruikers helpen ISP-throttling te voorkomen, wat betekent dat als uw internetprovider besluit een bepaalde service zoals Hulu te vertragen en niet hetzelfde doet voor een concurrent als Netflix, verbinding met een VPN-server kan helpen om opzettelijke ISP te voorkomen beperking en gebruikers toestaan ​​normaal te bladeren en te streamen.

Een VPN kan gebruikers ook helpen om beperkte sites te deblokkeren. Een terugkerend argument tegen de intrekking is de overtuiging dat internetproviders bepaalde sites nu op de zwarte lijst kunnen plaatsen - waardoor ze niet beschikbaar zijn of alleen toegankelijk voor gebruikers die een vergoeding betalen. Door verbinding te maken met een VPN-server buiten het rechtsgebied van de ISP, kunnen gebruikers in wezen zwarte lijsten omzeilen en vrij browsen.

Een VPN geeft gebruikers controle door hen anoniem op internet te laten surfen, terwijl ze tegelijkertijd comfort bieden in een veilige, gecodeerde verbinding. Een ISP kan immers bepaalde websites of services niet discrimineren als hij niet kan zien welke sites u gebruikt.

Wat een VPN niet kan doen

Helaas kan een VPN gebruikers niet helpen de snelheid van prioriteitssites of -services te evenaren. Als een ISP bijvoorbeeld Hulu-content sneller zou laten streamen dan Netflix of Amazon Prime Video, kan de gebruiker met een VPN geen Netflix en Prime Video op de snelheid van Hulu brengen.

Een ander aandachtspunt is hoe ISP's sites met een nulbeoordeling zullen behandelen. Wanneer een internetprovider besluit een website te promoten door deze uit te sluiten van het dataplan van een consument, wordt dit een site met een nulbeoordeling genoemd omdat de gegevens die op die service worden gebruikt niet meetellen voor iemands algemene gegevenslimiet. Nu netneutraliteitsbescherming is ingetrokken, hebben ISP's nu meer controle over hoe ze met zero-rated services omgaan. Het gebruik van een VPN zou in theorie het speelveld kunnen verbeteren door een site of service met een nulwaarde terug te brengen in het standaardgegevensplan, maar aangezien er weinig prikkels zijn voor consumenten om dit te doen, heeft een nulwaarde nog steeds een negatief effect op de concurrentie op het internet.

Het gevecht is nog lang niet voorbij

Naar schatting is bijna 83% van de Amerikanen tegen het standpunt van de FCC, en hoewel de FCC heeft gestemd om de netneutraliteit te beëindigen, wordt de intrekking pas na enkele maanden van kracht. Daarom is er nog tijd om je stem te laten horen.

Bezoek https://www.battleforthenet.com/, een campagne geleid door onze vrienden bij Fight for the Future, en dring er bij het Congres op aan de intrekking en het vastleggen van netneutraliteitsprincipes te stoppen door middel van wetgeving.

Netneutraliteit: wat de intrekking betekent en hoe een VPN kan helpen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.