Naarmate gebruikers zich tot adblockers wenden, beginnen sites gebruikers te blokkeren

[ware_item id=33][/ware_item]

Een nieuwe Macbook die wacht op ExpressVPN.


Afgelopen december begon Forbes de toegang te blokkeren voor bezoekers die software voor het blokkeren van advertenties gebruikten. Bezoekers met elk type adblocker geïnstalleerd op hun webbrowser werden onmiddellijk geconfronteerd met een opdringerige witte muur die hen vroeg om hun instellingen beleefd uit te schakelen om de site te bekijken.

(In ander nieuws presenteert Forbes malware met zijn verplichte advertenties.)

Maar Forbes is niet het enige bedrijf dat advertenties in eigen hand neemt. De Washington Post, Slate en meer recentelijk Wired hebben zich ook beziggehouden met het blokkeren van advertentieblokkers.

Er zijn veel onweerlegbare voordelen aan het gebruik van een adblocker - ze helpen u te beschermen tegen malware, laadtijden te versnellen en bieden een algehele betere site-ervaring - maar er is ook een geldig tegenargument: hoe kunnen domeineigenaren geld verdienen zonder advertenties?

The Uncanny Rise of Ad Blockers

Alleen al in 2015 steeg de software voor advertentieblokkering met maar liefst 41 procent, met naar schatting 200 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. Het is veranderd van iets dat slechts een handjevol technisch onderlegde mensen gewend was aan een alledaags huishoudgereedschap.

We wagen ons aan een van de belangrijkste redenen waarom meer mensen ad blockers installeren, is omdat ze steeds gevoeliger worden voor hoe hun informatie wordt gedeeld. Gerichte advertenties volgen uw browsegeschiedenis om aangepaste advertenties weer te geven en ze zijn helaas de status quo geworden.

forbes startpagina blokkerende advertentieblokkersForbes vraagt ​​beleefd om ad blockers uit te schakelen terwijl uBlock Origin 19 onbekende scripts blokkeert

Het is eng hoe advertenties tegenwoordig zo gepersonaliseerd zijn. Het is zover dat ze duizenden stukjes gegevens verwerken voordat een website zelfs laadt, waarbij verschillende aspecten van uw browsegeschiedenis uit elkaar worden getrokken om zeer persoonlijke - en vaak zeer opdringerige - advertenties te maken.

Misschien is dit de reden waarom zoveel bedrijven software voor het blokkeren van advertenties ontwikkelen. (Zie Apple's iOS 9 ad blockers en Android's blockers voor bewijs.)

Waarom gerichte advertenties gevaarlijk zijn

In een studie van de Universiteit van Pennsylvania zei 66 procent van de internetgebruikers dat ze zich ongemakkelijk voelden bij de gedachte aan gerichte reclame. Interessant genoeg groeide het aantal tot 86 procent toen ze hoorden hoe marketeers de gegevens kregen om deze advertenties aan te passen.

Gerichte advertenties leggen de privacy van gebruikers bloot en de trackers achter deze advertenties komen vaker voor dan u denkt.

Bekijk de serie What They Know van de Wall Street Journal om te zien hoe zichtbaar sommige websites hun bezoekers verlaten. (Props naar Wikipedia voor het hebben van 0 trackers geïnstalleerd.)

sites en hun blootstellingsindex en trackersScreenshot van WSJ's What They Know-serie

Het internet in eigen hand nemen

We begrijpen het. Advertenties genereren inkomsten. Het probleem is echter dat het publiek begrijpt hoe deze op maat gemaakte advertenties worden gemaakt en hoe ze de privacy van mensen blootleggen en bederven. Gebruikers veranderen de manier waarop ze informatie willen ontvangen, en sites als Forbes en Wired onderschatten enorm hoeveel mensen echt een hekel hebben aan advertenties.

Browser Media zegt het goed:

"Gebruikers blokkeren advertenties om wraak te nemen op opdringerige, irrelevante en vaak ronduit vreselijke advertenties op het gebied van kwaliteit - u kent de data-zuigende advertenties die uw scherm overnemen met automatisch afgespeelde video's en flitsende slogans, zodat u de inhoud niet kunt sorteren op de onzin. Maar die advertenties betalen de rekeningen. Geen geld, geen website. '

In 2002 gebruikte slechts één procent van de internetgebruikers een adblocker. Vandaag is het bijna 50 procent.

En toch in plaats van dit te proberen op te lossen en de privacy en het welzijn van hun bezoekers te beschermen, dwingen meer sites vandaag de dag lezers om zichzelf vrijwillig uit te schakelen om elk type inhoud te bekijken.

Het is geen geweldige manier om het vertrouwen van de lezer te winnen?

Het lopende debat over privacy versus inkomsten

In tegenstelling tot andere bedrijven is Forbes transparant geweest over hoe hun nieuwe bedrijfssysteem de prestaties van de site heeft beïnvloed. Chief content officer Lewis DVorkin benadrukt in een openbare verklaring dat bijna 44 procent, ruwweg 1,6 miljoen bezoekers, hun advertentieblokkering hebben uitgeschakeld om de site te bekijken. "We hebben 15 miljoen advertentievertoningen gegenereerd die anders zouden zijn geblokkeerd", zegt DVorkin.

Klinkt goed toch? Niet echt…

Wat DVorkin niet vermeldt, is dat terwijl ze 15 miljoen nieuwe advertentievertoningen verdienden, ze in feite 56 procent van de gebruikers wegjaagden die hun blokkers niet wilden uitschakelen. 

Deze gebruikers komen misschien niet snel terug.

Op zoek naar de toekomst

er worden nu meer zoekopdrachten op internet uitgevoerd op mobiele apparatenTegenwoordig surfen meer mensen op internet op hun smartphone, waardoor advertentie-execs er een beetje duizelig van worden

Naarmate meer mensen de voordelen van adblockers gaan zien, zullen minder bezoekers bereid zijn ze uit te schakelen. Dit geldt met name als het gaat om mobiele apparaten, waar ad-blockers vooraf worden geïnstalleerd.

We zijn benieuwd of sites als Forbes en Wired ad blockers blijven blokkeren, of dat ze beseffen dat het een verspilde moeite is en zich in plaats daarvan concentreren op het wijzigen van de manier waarop deze advertenties worden weergegeven.

Onze weddenschap is op het laatste.

Uitgelichte afbeelding: Viktor Hanacek / Picjumbo
Vrouwen met telefoon: Benjamin Child / Unsplash

Naarmate gebruikers zich tot adblockers wenden, beginnen sites gebruikers te blokkeren
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.