Je eerste stappen zetten op het Lightning-netwerk

[ware_item id=33][/ware_item]

Hoe het Lightning-netwerk te gebruiken


Cryptocurrencies beginnen de wereld te veranderen, maar ze hebben zich niet kunnen bewijzen voor reguliere consumentenbetalingen, vooral vanwege de snelheid en kosten van een Bitcoin-transactie. Een transactie duurt even voordat deze wordt bevestigd en kan gemakkelijk US $ 10 kosten.

Voor veel soorten transacties kan Bitcoin een waanzinnig frustrerende ervaring zijn. Urenlang moeten wachten op een betalingsbevestiging wanneer u persoonlijk een aankoop doet of het risico draagt ​​een transactie met nulbevestiging te accepteren, is in veel gevallen onaanvaardbaar.

Wat is het Lightning-netwerk?

Het Lightning-netwerk is een afzonderlijk netwerk dat bovenop Bitcoin is gebouwd. U hoeft het niet te gebruiken en al uw bestaande Bitcoin-portefeuilles en transacties blijven gewoon functioneren.

Het Lightning Network zal naar verwachting directe en goedkope Bitcoin-betalingen tussen deelnemers aan Lightning mogelijk maken zonder in te leveren op de beveiliging en decentralisatie van Bitcoin. Bovendien belooft Lightning ons om de privacy te vergroten.

Om het Lightning-netwerk te gebruiken, moet u ten minste één kanaal instellen, wat u de prijs van een Bitcoin-transactie kost. Maar u kunt dan zoveel kleine betalingen doen als u wilt voor weinig tot geen kosten totdat uw account leeg is.

Als u uw geld uit het Lightning-netwerk wilt halen, kost dit opnieuw de prijs van een Bitcoin-transactie.

Het Lightning-netwerk is daarom alleen aantrekkelijk als u meerdere betalingen wilt doen en helpt niet bij het verlagen van de kosten voor individuele, traditionele betalingen. Maar als u eenmaal bent ingesteld voor het Lightning-netwerk, kunt u niet alleen betalingen doen aan één handelaar, maar aan elke handelaar en persoon in het netwerk.

Hoe werkt het Lightning Network?

In het Lightning-netwerk openen deelnemers betaalkanalen, 2-of-2 multisignature wallets. In dit betaalkanaal kunnen de twee deelnemers elkaar kleine hoeveelheden Bitcoin sturen - Satoshis genoemd - zonder de transactie op de Bitcoin Blockchain te hoeven regelen, wat betekent dat elke transactie slechts een kleine fractie kost of helemaal niets.

Alleen wanneer een kanaal wordt geopend of gesloten, is een Bitcoin-transactie nodig.

Hoe het Lightning-netwerk te gebruiken

U kunt het Lightning-netwerk al gebruiken op het Bitcoin-testnet, een kloon van het Bitcoin-netwerk waarin munten geen enkele waarde hebben. Bitcoin Testnet maakt het gemakkelijk om te experimenteren met software die anders mogelijk nog steeds bugs bevat, en om duizenden transacties te maken zonder zich zorgen te maken over geld.

Omdat het theoretisch veel leuker is om dingen uit te leggen dan het uit te proberen, is hier onze stapsgewijze handleiding voor het uitvoeren van betalingen met het Lightning-netwerk op het Testnet.

1. Download de client

U kunt de nieuwste client vinden op het Github-profiel van het Lightning-project. Download voor Windows Lightning-win32, voor Mac OS, probeer Lightning-darwin.

Pak het bestand uit en voer het uit door te dubbelklikken op het pictogram.

2. Koop enkele Testnet-munten

Testnet-munten zijn net echte Bitcoin, behalve dat ze waardeloos zijn. Geweldig om te spelen!

Deze kraan van ontwikkelaar @metakiwi werkte prima voor ons. U kunt de munten rechtstreeks van de kraan overbrengen naar uw Lightning-app of deze eerst intrekken in een mobiele app, zoals Copay.

Maak een Testnet-portemonnee in Copay in Geavanceerde instellingen.

Screenshot: Testnet geavanceerde instellingen

3. Financier uw portemonnee

Nadat u uw Lightning-app voor het eerst hebt geopend, moet deze worden gesynchroniseerd met het netwerk. Er zitten meer dan 1 miljoen blokken in het Bitcoin Testnet, maar synchronisatie duurt niet langer dan twee uur.

Je kunt de voortgang bekijken onder 'Instellingen'. Zolang de client synchroniseert met de Blockchain, is alles goed.

Zoek in de app het gedeelte Verzoek.

U kunt vervolgens enkele Testnet-munten naar het adres onderaan verzenden. Geef niet al je munten uit aan hetzelfde kanaal! 0.01 BTC is meer dan genoeg. U moet wachten op één bevestiging voordat deze betaling wordt weergegeven onder transacties. Als dit niet het geval is, kan het helpen om de app te sluiten en opnieuw te openen.

4. Open een kanaal

Om een ​​kanaal te maken, moet u de openbare sleutel van uw partner kennen, evenals hun IP-adres. Als je vrienden hebt die Lightning al gebruiken, maak dan contact met hen! Maar maak je geen zorgen, je hoeft niemand je IP-adres te vertellen als je dat niet wilt. U kunt anoniem achter uw VPN zitten en een van de volgende peers gebruiken:

Bitrefill:

029[email protected]lnd.bitrefill.com

Y'alls:

02e[email protected]45.77.115.33

Eclair:

039[email protected]endurance.acinq.co

Zodra uw betaling binnen is Stap 3 is bevestigd, kunt u een kanaal openen.

Screenshot: Lightning wallet-balans.

5. Voer een betaling uit

Om een ​​betaling uit te voeren, moet iemand u een betalingsverzoek doen. Ga naar een van de volgende plaatsen om een ​​factuur te krijgen.

Notitie: Mogelijk moet u even wachten voordat uw eerste betaling werkt, althans in onze test heeft het een tijdje geduurd voordat anderen zich bewust werden van onze nieuwe kanalen met het netwerk.

Y'alls

Y’alls is een platform waarop u betaalt om te posten en betaald te krijgen wanneer mensen uw inhoud lezen. Klik op een van de artikelen en kopieer het betalingsverzoek naar de optie 'Betalen' van uw Lightning-app.

Starblocks

Op Starblocks kunt u onmiddellijk virtuele koffie kopen met Bitcoin. Klik op de koffie die je lekker vindt, ga naar de kassa en kopieer het betalingsverzoek naar je portemonnee.

Screenshot: een Starblocks-factuur.

Bitrefill

Bitrefill heeft een testsite waar ze Bitcoin accepteren. Voer een geldig telefoonnummer in en betaal met Lightning!

Screenshot: een Bitrefill-factuur.

6. Ontvang een betaling

Om een ​​betaling te ontvangen, moet iemand een kanaal met u openen, of u moet een van uw bestaande kanalen leegmaken (u kunt niet meer in het Lightning-netwerk hebben dan de originele Bitcoin-transactie).

Om te zien hoeveel je momenteel kunt ontvangen, ga je naar 'Kanalen' in je app.

Screenshot: Verlichtingsscherm betalingsverlichtingsnetwerk.

Voer een bedrag en een label in (zodat u later weet wie welke factuur heeft betaald) en genereer het betalingsverzoek.

Als je een populair bericht op Y’alls hebt geschreven, kun je er ook voor worden betaald. U kunt op elk gewenst moment 'uitbetalen' door een factuur in het betreffende veld in te voeren. Zolang het afkomstig is van hetzelfde knooppunt dat de eerste betaling heeft uitgevoerd, krijgt u uw munten.

Screenshot: In afwachting van inkomsten met Y'all.

Andere nuttige bronnen

Bliksemverkenner

De Acinq Explorer toont u de huidige status van het Lightning-netwerk. Na een tijdje zou je je knooppunt daar moeten zien en alle kanalen die je hebt geopend.

Mobiele portemonnee

De Eclair-portemonnee is ook ontwikkeld door Acinq en is een Lightning-portemonnee voor Android. Helaas kan het op dit moment geen Bitcoin ontvangen, alleen verzenden.

Alternatieve desktopportemonnee

Zap is een andere portemonnee voor uw desktopcomputer. Het is aanzienlijk uitdagender om in te stellen dan de Lightning-app hierboven gedemonstreerd.

Het Lightning-netwerk is de toekomst

Het voelt heel spannend om het Lightning-netwerk voor het eerst te gebruiken, ook al heeft het duidelijk een paar bugs. Het zal een tijdje duren voordat particulieren en bedrijven voldoende vertrouwen hebben om het te gebruiken voor dagelijkse transacties, maar het zal aanzienlijk sneller gebeuren dan Bitcoin heeft gebracht naar waar het nu is.

Directe betalingen, lage transactiekosten en betrouwbaarheid maken de Lightning Networks tot de ultieme app voor Bitcoin-betalingen.

Je eerste stappen zetten op het Lightning-netwerk
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.