Hoeveel kan uw internetprovider te weten komen via uw internetverkeer?

[ware_item id=33][/ware_item]

Uw ISP kan al uw internetverkeer zien


Van alles wat u Alexa vraagt ​​tot al uw e-mails en wachtwoorden: als u uw verkeer niet codeert, kan uw internetprovider mogelijk alles zien.

Omdat uw ISP al uw internetverkeer afhandelt, kan het alles wat u online doet zien. Uw internetprovider kan voldoende persoonlijke informatie verzamelen over wat u zoekt, naar wie u e-mailt (en wanneer) en zelfs uw Bitcoin-transacties.

Zelfs als u al uw verkeer codeert, kunnen alleen de pieken in verkeerspatronen voldoende zijn voor uw ISP om erachter te komen wat u thuis doet.

Laten we eens kijken wat uw ISP kan zien wanneer uw gegevens al dan niet zijn gecodeerd, en hoe u elk probleem kunt aanpakken.

Wat kan uw ISP zien als uw gegevens niet zijn gecodeerd:

1. De exacte sites die u bezoekt en uw wachtwoorden

Als de websites die u bezoekt niet-gecodeerd zijn, d.w.z. dat ze nog steeds HTTP gebruiken en geen HTTPS, kan uw ISP bijvoorbeeld de exacte sites kennen die u bezoekt. Als u winkelt op http://www.a-shopping-website.com, weet uw internetprovider wat u hebt gekocht, de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u voor uw account gebruikt en alle betalingsgegevens die u invoert. Als u in plaats daarvan naar https://www.a-shopping-website.com gaat, ziet uw ISP alleen dat u de site hebt bezocht, maar niet wat u erop doet.

Oplossing: Controleer of de sites die u bezoekt HTTPS gebruiken (we raden aan om HTTPS overal te krijgen om ervoor te zorgen dat de webpagina's die u bezoekt gecodeerd zijn) en geen sites bezoeken met verlopen of ongeldige SSL-certificaten.

Als u niet wilt dat uw ISP ziet welke sites u bezoekt, gebruik dan een goede VPN.

2. Uw e-mails

Als u een e-mailservice gebruikt die geen Transport Layer Security (TLS) -versleuteling gebruikt, kan uw ISP waarschijnlijk de inhoud van uw e-mails zien en als uw ISP ook uw e-mailserviceprovider is, kunnen ze dat zeker wel.

Oplossing: Gebruik een e-mailservice met TLS-codering (vaak STARTTLS genoemd) bovenop HTTPS en geldige SSL-certificaten. Maar houd er rekening mee dat de e-mailservice nu ook naar uw persoonlijke e-mails kan kijken.

Sommige providers, zoals Google Mail, stellen u op de hoogte met een rood slotje als de ontvanger of afzender TLS niet correct gebruikt. U kunt de e-mailafzender op de hoogte stellen van deze fout of een ander e-mailadres vragen.

Als alternatief kunt u ervoor kiezen dat Gmail-account te verwijderen en in plaats daarvan deze privacybewuste alternatieven te overwegen.

3. Of je nu torrent

Uw internetprovider kan zien wanneer u BitTorrent gebruikt om bestanden te downloaden, zelfs als ze legaal zijn (bijvoorbeeld een game-update). Hoewel ze misschien niet zo veel om de inhoud geven die je torrent als sommige bedrijven (die je IP-adres van de torrent kunnen zien, let wel), zodra de ISP merkt dat je bandbreedte gebruikt voor torrenting, kunnen ze je download vertragen snelheden.

Oplossing: Om te voorkomen dat uw ISP uw torrent-activiteit identificeert, gebruikt u een VPN voor veilig en snel downloaden.

4. Uw Bitcoin-transacties

Omdat gewone Bitcoin-clients standaard en uniek opgemaakte ongecodeerde berichten verzenden naar gevestigde TCP-poorten, kan uw ISP vrij gemakkelijk zien of u Bitcoin gebruikt. Vanuit uw verkeer kunnen ze uw transacties ook bij u traceren. Aangezien de ISP al uw inkomend verkeer kan zien, kunnen ze concluderen dat elke transactie die u verzendt die niet van iemand anders is ontvangen, een transactie is die u heeft gemaakt.

Oplossing: Hoewel een goede VPN of het Tor-netwerk kan voorkomen dat uw ISP uw Bitcoin-transacties bijhoudt van uw inkomend verkeer, zijn er nog andere manieren waarop ze uw transacties kunnen achterhalen.

Als u er zeker van wilt zijn dat uw Bitcoin-transacties anoniem zijn, raadpleegt u de gids van Lexie voor het maken van anonieme Bitcoin-betalingen.

Wat kan uw ISP zien als uw gegevens zijn gecodeerd:

Als u al uw webverkeergegevens codeert, geweldig werk! Uw internetprovider kan echter nog steeds kijken naar de niet-gecodeerde metagegevens die het gecodeerde webverkeer volgen - ze weten niet wat het verkeer precies is, maar ze kunnen sterke conclusies trekken op basis van de aard van de grootte, frequentie en timing van verkeerspatronen.

Recente studies hebben aangetoond dat netwerkoperators nog steeds veel over u kunnen leren van uw gecodeerde verkeer. Uit één onderzoek bleek dat elke YouTube-video een uniek verkeerspatroon heeft wanneer deze naar uw apparaat wordt gestreamd, en als de ISP dat wil, kunnen ze de exacte video's bepalen die u bekijkt. Een ander verontrustend onderzoek door onderzoekers van Princeton University aan IoT-apparaten concludeerde:

"Een ISP of andere netwerkwaarnemers kunnen privacygevoelige interne activiteiten afleiden door het analyseren van internetverkeer vanuit slimme huizen met commercieel beschikbare IoT-apparaten."

Met andere woorden, alles van uw Alexa tot uw SleepSense Monitor kan uw privacy ondermijnen door uw dagelijkse routine blootleggen.

Het verbinden van al uw apparaten via een router met VPN zou het voor uw ISP ongelooflijk moeilijk maken om erachter te komen welk apparaat u gebruikt. Maar het is niet helemaal onmogelijk voor een vastberaden tegenstander om te bepalen wat voor soort verkeer u verzendt, vooral als u slechts één IoT-apparaat hebt, of als meerdere apparaten schaars verkeer verzenden, zoals slimme deursloten en slaapmonitors.

Oplossing: Scramble het patroon door willekeurig inkomend en uitgaand verkeer toe te voegen aan uw gecodeerde webverkeer. Om dit te laten werken, moet je een VPN gebruiken om al het verkeer vanuit je huis te bundelen, zodat de ISP niet langer onderscheid kan maken tussen een film, een torrent of een website.

Zorg ervoor dat er constant verkeer in en uit uw huis komt, zelfs wanneer u er niet bent. Met constant verkeer gedurende de dag, vermijdt u een piek in het verkeer wanneer u bijvoorbeeld online gaat nadat u thuiskomt van uw werk.

Maken inbound verkeer, creëer een constante stroom die eventuele sprongen in het verkeer dekt wanneer u bijvoorbeeld uw computer inschakelt wanneer u thuiskomt na het werk. Voer een audiostreamingservice uit zoals Spotify of een digitale radio-uitzending en demp deze.

Maken uitgaande verkeer, kunt u populaire bestanden zoals de nieuwste versie van Linux op een service voor het delen van bestanden delen.

TL; DR: Beheer de informatie die u aan uw ISP geeft

1. Controleer of elke site HTTPS heeft. Gebruik HTTPS overal.
2. Gebruik een e-mail met TLS-codering.
3. Nog beter, gebruik een betaalde e-mailservice die uw berichten niet bijhoudt.
4. Gebruik een goede VPN om al uw verkeer te coderen.
5. Lees hoe u uw Bitcoin-transacties anoniem kunt houden.
6. Creëer inkomend verkeer door audiostreams af te spelen wanneer u niet thuis bent en creëer uitgaand verkeer door populaire bestanden te delen via services voor het delen van bestanden.

Hoeveel kan uw internetprovider te weten komen via uw internetverkeer?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.