Hoe maak je een kleine server voor je huis

[ware_item id=33][/ware_item]

Een huis bestaande uit blauwe servers en een blauw dak erboven


Servers zijn slechts computers zonder schermen en toetsenborden, maar ze kunnen relatief goedkoop zijn om te kopen in vergelijking met de kosten van het huren van een Virtual Private Server (VPS) in de cloud.

Opslag kan snel duur worden in een cloudinstantie, maar harde schijven met een capaciteit van meer dan 1 TB kosten minder dan US $ 50.

Laten we met dat in gedachten kijken hoe u een thuisserver kunt bouwen, zodat u dure online opslagruimte kunt besparen.

Een stapsgewijze handleiding voor het installeren van een thuisserver

1. Begin met een eenvoudige computer met een goedkope of geïntegreerde grafische processor (voor het geval u later wat statistieken of afbeeldingen op een monitor wilt weergeven).

2. Sluit de computer aan op een scherm en toetsenbord (alleen voor het installatieproces, op deze manier hoeft u niet te leren hoe u Ubuntu via het netwerk kunt installeren).

3. Installeer Ubuntu met de minimale vereisten en schakel ssh in en open een poort in de ingebouwde firewall. Het is heel belangrijk dat u op wachtwoord gebaseerde aanmelding via ssh uitschakelt, en het wordt niet aanbevolen om de open poort toegankelijk te maken voor het algemene internet. Houd in plaats daarvan uw thuisserver achter een fysieke firewall zoals een router en stuur alleen de poorten door die u voor iedereen toegankelijk wilt maken.

Ubuntu-installatiestappen in detail

 1. Bereid uw server voor door een monitor, toetsenbord, muis en ethernetkabel aan te sluiten
 2. Bereid een Ubuntu Live USB voor
 3. Plaats de Live USB in de server
 4. Start de server en voer de BIOS-instellingen in
 5. Start op vanaf de Live USB en installeer Ubuntu op uw server (alle gegevens worden gewist)
 6. Schakel na installatie shh in met de volgende opdrachten:
  sudo apt update
  sudo apt install ssh
  sudo ufw allow 22
 7. U kunt nu uw monitor, toetsenbord en muis loskoppelen en uw normale computer gebruiken
 8. Om het interne IP-adres van uw server te achterhalen, gaat u naar uw router en ziet u de lijst met verbonden apparaten
 9. U kunt zich bij uw server aanmelden met de opdracht ssh [email protected]
  Vervang ‘ubuntu’ door uw gebruikersnaam en het IP-adres met het IP-adres van uw server
 10. Nadat u bent ingelogd, kunt u de ssh-sleutel van uw computer toevoegen aan de server en de aanmelding met gebruikersnaam en wachtwoord uitschakelen voor uw veiligheid
 11. U bent nu klaar om programma's op uw computer te installeren! Het beste is om te beginnen met het ontvangen van de nieuwste updates:
  sudo apt update
  sudo apt upgrade

4. Zodra ssh is ingeschakeld, kunt u zich vanaf uw laptop aanmelden bij uw thuisserver, zolang u zich op hetzelfde netwerk bevindt.

Enkele geweldige dingen om te doen met uw nieuwe thuisserver

De volgende suggesties zijn relatief eenvoudig als u vertrouwd bent met een opdrachtregel. U moet configuratiebestanden bewerken, maar niet zelf programmeren.

Host uw eigen Tor .onion-service

Waarderingstabel: 1 punt voor bandbreedte, 1 punt voor rekenkracht, 1 punt voor opslag

Hoeveel rekenkracht u verbruikt, hangt natuurlijk af van wat u host, en uw bandbreedtevereisten hangen af ​​van het aantal mensen dat uw site bezoekt. Maar voor een eenvoudige persoonlijke website zijn je behoeften niet erg hoog. Het enige dat u nodig hebt, is de code voor uw website, een webserver (zoals nginx of apache) en de tor-software.

Host een chatservice

Waarderingstabel: 1 punt voor bandbreedte, 1 punt voor rekenkracht, 1 punt voor opslag

Een chatservice zoals ejabberd is eenvoudig te installeren, maar kan lastig zijn om te configureren. Helaas zijn er ook minder mensen die Jabber / XMPP gebruiken als mensen migreren naar gecentraliseerde mobiele platforms, ondanks de uitstekende coderingsfunctie van OTR.

Voer een Tor-knooppunt uit

Waarderingstabel: 2 punten voor bandbreedte, 3 punten voor rekenkracht, 1 punt voor opslag

Een tor-knooppunt installeren en configureren is een van de eenvoudigste dingen die u kunt doen en is een uitstekende service voor de privacy. Wees echter voorzichtig, als de locatie van uw verborgen service echt geheim moet zijn, voer dan geen relais en een verborgen service tegelijkertijd uit.

Als u een residentiële verbinding gebruikt, wilt u misschien ook geen exitknooppunt uitvoeren, omdat dit het lijkt alsof andere mensen uw internetverbinding gebruiken voor snode dingen. Als u zich in een land bevindt waar u aansprakelijk kunt worden gesteld voor wat anderen doen op uw IP, stel dan gewoon een relay in.

Voer een Bitcoin-knooppunt uit

Waarderingstabel: 3 punten voor bandbreedte, 3 punten voor rekenkracht, 3 punten voor opslag

Uw kleine thuisserver heeft waarschijnlijk een opslaguitbreiding nodig om Bitcoin te draaien, die 170 GB heeft bereikt en met ongeveer 40-80 GB per jaar zal groeien (misschien zelfs meer, als de gemeenschap ooit een consensus kan bereiken over een toename van de blokgrootte).

Het runnen van een Bitcoin-knooppunt is een uitstekend idee als u de integriteit van het netwerk voor uzelf probeert te verifiëren, bijvoorbeeld als u regelmatig Bitcoin-betalingen ontvangt of erin investeert. Anders kan het runnen van een volledig knooppunt slechts uw kleine bijdrage zijn aan de decentralisatie van de financiële infrastructuur van morgen. Bravo, jij!

Voer een bliksemknoop uit

In tegenstelling tot het runnen van een Tor- of Bitcoin-knooppunt, is een Lightning-knooppunt voornamelijk voor u. Je kunt het op dit moment niet veel gebruiken, maar de belofte van directe, goedkope Bitcoin-transacties is ongetwijfeld intrigerend. Om een ​​bliksemknoop uit te voeren, moet u ook een Bitcoin-knooppunt uitvoeren, hoewel u de bandbreedtevereisten kunt verminderen door geen blokken of transacties door te geven.

Beheer uw eigen servers om het web te decentraliseren

Het internet wordt steeds meer gecentraliseerd naarmate applicaties en gegevens de cloud in worden geduwd. Met slechts een dozijn grote cloudproviders over de hele wereld, kunnen ze ons meer dan ooit bespioneren en zelfs toegang tot onze e-mail, gegevens of communicatie weigeren.

Door onze gegevens thuis te plaatsen, kunnen we langzaam onze rechten terugnemen van degenen die onze privacy beheersen.

Hoe maak je een kleine server voor je huis
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.