Hoe een VPN te maken

[ware_item id=33][/ware_item]

De letters V, P en N. Behalve dat het lijkt alsof ze zijn gebouwd met de bouwstenen van een kind.


Een virtueel privénetwerk (VPN) helpt u uw browsegegevens te beschermen tegen internetproviders (ISP's). Het kan u ook helpen uw IP-adres te verbergen voor sites die u bezoekt, evenals websites deblokkeren en inhoudsbeperkingen omzeilen op basis van uw locatie..

Een VPN is niet erg moeilijk om in te stellen. De kosten en technische vereisten zijn afhankelijk van waarvoor u de VPN wilt gebruiken. Het hangt er ook vanaf of u uw thuis-ISP kunt vertrouwen en of u een datacenter kunt vinden dat u vertrouwt.

Over het algemeen is een VPN een gecodeerde tunnel tussen uw apparaat en een externe server. Hierdoor wordt uw apparaat weergegeven aan de sites die u bezoekt alsof u zich in hetzelfde netwerk bevindt als uw externe server. Entiteiten zoals lokale overheden en ISP's kunnen uw online activiteiten niet meer zien. Maar de ISP van de externe server wel.

Hoe een VPN te maken

Als u veel reist en internet wilt gebruiken alsof u thuis bent, moet u een VPN instellen tussen uw mobiele apparaten en een machine die u thuis hebt. Je kunt een oude laptop of een Raspberry Pi als je server gebruiken en thuis op je router aansluiten. U installeert de VPN-serversoftware op deze machine en installeert de VPN-clientsoftware op uw telefoon en laptop. Wanneer u zich buiten uw thuisnetwerk bevindt, kunt u uw eigen VPN inschakelen en op internet surfen alsof u thuis bent. U kunt video streamen en toegang krijgen tot alle services zoals u normaal zou doen. Uw thuis-ISP kan uw activiteit zien, maar de plaatsen die u bezoekt, inclusief buitenlandse overheden en onbeveiligde Wi-Fi-toegangspunten of ISP's, kunnen dat niet.

Hoe u uw eigen VPN op een externe server kunt instellen

Als u uw thuisprovider niet kunt vertrouwen, als u uw online activiteiten voor uw lokale overheid wilt verbergen, of als internettoegang thuis wordt geblokkeerd, kunt u een VPN instellen op een externe server, meestal een virtuele privéserver in de cloud. U moet niet alleen de ISP van deze serverfarm vertrouwen, maar ook de exploitant van de farm met uw browsegegevens. Als u anoniem een ​​server kunt huren door met Bitcoin te betalen en uw server goed kunt beveiligen, kunt u online mogelijk een goede mate van anonimiteit bereiken. U kunt verbinding maken met deze server wanneer u thuis of op reis bent, waardoor uw locatie effectief wordt verborgen voor de sites die u bezoekt. U hoeft uw ISP thuis niet langer te vertrouwen met uw browsegegevens.

Hoe een VPN-server te maken

Het opzetten van uw eigen VPN kan enige technische kennis en ervaring vergen bij het configureren van servers en netwerken. Als u thuis een VPN instelt, moet u ook weten hoe u de fysieke machine instelt die als VPN-server fungeert, en hoe u uw thuisrouter configureert.

Gelukkig zijn er tools beschikbaar die dit voor jou zo eenvoudig mogelijk maken.

Shadowsocks

Shadowsocks is geen volwaardige VPN, maar eerder een HTTP-proxy. Als je browser en een handvol compatibele apps alles wat je nodig hebt om te routeren of te ontcijferen, zal Shadowsocks je belonen met een eenvoudige installatieprocedure. Op uw laptop of telefoon kunt u speciale software installeren of uw netwerkinstellingen configureren. Apps zijn beschikbaar in de Play Store en App Store.

OpenVPN

OpenVPN is een van de krachtigere en uitgebreide open-source tools. Het is veel moeilijker te installeren en configureren dan Shadowsocks, maar is ook veel meer aanpasbaar. Apps zijn beschikbaar in de App Store en Play Store.

Wireguard

Wireguard is een nieuwer protocol dat al in de vroege bètafase al veelbelovend is. Gebruik het niet om te proberen een regering omver te werpen, omdat er misschien nog wat bugs en beveiligingslekken zijn, maar het combineert het gebruiksgemak van Shadowsocks met de functies van OpenVPN voor thuisgebruik.

SSH

Als u lange configuraties of configuraties probeert te vermijden, is een eenvoudige oplossing om eenvoudig een server in te stellen of te huren waartoe u SSH-toegang hebt. Vervolgens kunt u uw verkeer via deze SSH-tunnel vervoeren met een client zoals sshuttle.

De kosten van het runnen van uw VPN

Er zijn altijd kosten verbonden aan het runnen van uw eigen VPN-server, hoewel deze sterk variëren op basis van wat u probeert te bereiken. Als u thuis een VPN gebruikt, ervan uitgaande dat u al een snelle internetverbinding hebt, zijn uw enige extra kosten het apparaat waarop de VPN wordt uitgevoerd. Dit kan zo laag zijn als 20 USD. Als u thuis een ongebruikte computer hebt, kunt u deze mogelijk opnieuw gebruiken.

Als u een VPS in de cloud huurt, betaalt u tussen 3 USD en 10 USD voor een fatsoenlijke server, vergelijkbaar met de kosten van betaalde VPN-providers.

Commerciële VPN's

Een commerciële VPN-provider zoals ExpressVPN zal u voorzien van eigen software in ruil voor een maandelijks abonnement. Ze ontlasten u van de problemen bij het configureren van uw eigen server en client en bieden u 24/7 klantenondersteuning. U profiteert ook van honderden servers in tientallen landen waar u naadloos tussen kunt schakelen. Deze servers zijn geoptimaliseerd voor het streamen en downloaden van inhoud. U moet uw betaalde VPN-provider vertrouwen en zorgvuldig hun privacybeleid controleren, in het bijzonder met betrekking tot hun logboekpraktijken.

Hoe een VPN te maken
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.