Hoe Bitcoin cadeau te geven deze kerst

[ware_item id=33][/ware_item]

Hoe Bitcoin cadeau te geven


Snel een last minute kerstcadeau nodig? ExpressVPN heeft u gedekt!

Bitcoins bestaan ​​niet in fysieke vorm (sommigen zeggen dat ze helemaal niet bestaan!). In praktische termen zijn het slechts getallen in een gedistribueerd grootboek genaamd The Blockchain.

Toch heeft iedereen het erover. Van financiële kranten tot het dagelijkse nieuws, Bitcoin zorgt zeker voor veel buzz. Iedereen heeft zijn eigen verhaal over hoe ze erin, eruit of het gevoel hebben de razernij gemist te hebben.

Dus waarom zou je Bitcoin niet cadeau geven? Deze gids vertelt u hoe.

Stap 1: Maak een Bitcoin-portemonnee

Als uw contactpersoon al een Bitcoin-portemonnee heeft en u kent zijn adres, is gifting Bitcoin triviaal. U hoeft alleen de Bitcoins te verzenden naar het adres dat u hebt gekregen. Gedaan.

Maar meestal heeft je vriend of familie geen Bitcoin-portemonnee en moet je er een voor hen maken.

Zoek een portemonnee die bij hen past - als ze een Android-telefoon hebben, kunt u kiezen uit onze lijst met beste Android-portefeuilles. Als ze iOS gebruiken, hebben we daar ook een lijst voor. Als ze een pc gebruiken of als u hun platform niet kent, kunt u kiezen voor Electrum-portemonnee of Copay.

Noem de nieuwe portemonnee naar je vriend en genereer de back-up seed.

Dit zaad, meestal 12 of 13 woorden, kan worden geschreven op en begaafd in een grote wenskaart!

Stap 2: Leg uit hoe Bitcoin werkt en hoe u het Bitcoin-geschenk kunt verzilveren

Het is nooit een goed idee om Bitcoin-privésleutels te genereren namens iemand anders. Het is een beveiligingsrisico en vereist dat mensen vertrouwen stellen in elkaars informatiebeveiliging, wat onnodig is en het aanvalsoppervlak vergroot voor iedereen die uw geld probeert te stelen.

In plaats daarvan moet de begunstigde van uw geschenk zijn eigen portemonnee maken op een platform dat hij leuk vindt en vertrouwt, uw Bitcoins inwisselen en naar een eigen portemonnee overbrengen.

Om dat te doen, moet u mogelijk de stappen opschrijven die nodig zijn om de Bitcoins in te wisselen, die er ongeveer zo uit kunnen zien:

  • Download de Bitcoin wallet-app die ze van plan zijn te gebruiken
  • Maak een nieuwe portemonnee en maak een back-up van hun nieuwe seed-zin
  • Download de portemonnee die je hebt gebruikt om het cadeau te maken
  • Herstel de begaafde portefeuille van back-up
  • Breng de Bitcoins over naar de nieuw gemaakte portemonnee in een app naar keuze

Mocht u een geschenk met voorwaarden geven?

Toegegeven, veel van je vrienden en familie denken misschien dat Bitcoins waardeloos zijn, een tulpenmanie of een bubbel vanwege een ineenstorting.

Wanneer Bitcoins vaak als cadeau worden gegeven - vooral als het een klein bedrag is - vergeet de begunstigde het of bewaart hij de munten op een onveilige plaats (zoals hun e-mailinbox, dropbox of een online notitieboekje).

Wanneer de prijs van Bitcoin echter omhoog gaat, zullen ze uw gulle geschenk alleen onthouden om te ontdekken dat het verloren of gestolen is. De teleurstelling en frustratie zullen uw geschenk waarschijnlijk veranderen in een stressvolle ervaring die u wou dat u niet had gemaakt.

In plaats daarvan is het een goed idee om 'voorwaarden' voor het geschenk te creëren. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat de begunstigden slechts 2-12 maanden hebben om hun Bitcoins in te wisselen, waarna u ze terugneemt. En hun verlies (bah humbug)!

Als je dreigt om de Bitcoin terug te halen, is het erg belangrijk om uit te leggen hoe toetsen werken en hoe je de Bitcoins die je hebt geschonken terug kunt nemen. Anders lijkt het misschien heel vreemd om een ​​onomkeerbare onomkeerbare cryptocurrency te schenken en terug te nemen.

Gebruik Bitcoin om een ​​echt cadeau te kopen!

Als je over Bitcoin wilt praten, maar ook iets echts wilt schenken, overweeg dan om iets met Bitcoin te kopen.

Maar je kunt natuurlijk nog steeds terloops vermelden dat je het met Bitcoin hebt gekocht. Als uw vrienden of familie erover willen praten, zullen ze u zeker vragen over uw ervaringen, allemaal zonder de druk om rechtstreeks met de technologie en de risico's te moeten omgaan.

Hoe Bitcoin cadeau te geven deze kerst
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.