Het is brilliant. Maar wat is internet?

[ware_item id=33][/ware_item]

Het is brilliant. Maar wat is internet?


We gebruiken het elke dag en het is een absoluut essentieel onderdeel van ons leven geworden. Maar wat is internet eigenlijk??

Het woordenboek definieert het zo:

"Een wereldwijd computernetwerk dat een verscheidenheid aan informatie- en communicatiefaciliteiten biedt, bestaande uit onderling verbonden netwerken die gestandaardiseerde communicatieprotocollen gebruiken."

Maar welke waarde heeft het? Het is tenslotte geen tastbare entiteit.

Internet is slechts zo nuttig als de informatie die mensen erop zetten. Het is gewoon een verzameling gegevens. Zonder de echte wereld en echte mensen die echte dingen doen, zou er niets zijn om online te zetten. Het internet creëert niet, het kan alleen oprispingen.

We hebben nog steeds de echte wereld nodig: de echte wetenschappers, de echte kunstenaars, de echte auteurs. We hebben echte creaties nodig, offline gebouwd. Of anders hebben we niets anders dan mening. Internet kan kennis niet vervangen. Het kan zelfs niet leren. Het enige dat het kan doen is opslaan wat we al weten.

Het internet lijkt veel op een kledingkast. Het is alleen handig als je kleding hebt. En om kleding te maken, hebben we een kleermaker nodig.

Desondanks kan internet een plaats van verwondering en verbijstering zijn. Het zit boordevol smakelijke infonuggets, klaar om ontdekt te worden. Bijvoorbeeld…

Wat weegt internet?

Met behulp van zeer ruwe wiskunde wordt geschat dat internet ongeveer hetzelfde weegt als een aardbei. Of een middelgroot ei, als je dat liever hebt.

internet evolutieMensen staan ​​in de rij om internet te gebruiken terwijl een aap toekijkt.

De evolutie van internet

In het begin was er niets. Zelfs geen enkele kattenvideo.

En toen kwam het internet. Het begon langzaam en mensen gebruikten het aanvankelijk alleen om naar beperkte informatie te zoeken.

Dingen veranderden snel. Het internet van vandaag is een enorm en voortdurend evoluerend hulpmiddel dat een verbazingwekkende hoeveelheid informatie bevat. Het is verbazingwekkend wat we kunnen leren van slechts enkele Google-zoekopdrachten. Het verbindt ook mensen over de hele wereld, waardoor ze kunnen communiceren en kennis kunnen delen als niets dat we ooit eerder hebben gekend.

Er is ook entertainment. De muziek- en filmindustrie realiseren zich eindelijk de kracht van internet. Het is een voordeel, geen belemmering om je creaties altijd en overal voor iedereen beschikbaar te hebben. Een kunstwerk zou nu mogelijk kunnen worden gezien door 3,2 miljard mensen (het aantal mensen op de wereld met internettoegang). Dat is ongelooflijk. Het is een niveau van blootstelling waar elke kunstenaar in het verleden alleen maar van kon dromen.

Super goed. Maar hoe groot is internet??

Het internet wordt geschat op 1,2 zettabytes - en groeit. Een zettabyte is een biljoen gigabyte.

Een dubbellaags Blu-ray-schijf (de industriestandaard) is 50 GB. Dat betekent dat je 24 miljard Blu-ray-schijven nodig hebt om de inhoud van internet te bevatten.

Een Blu-ray-schijf is 12 cm breed, waardoor zijn straal 6 cm is. Met behulp van de kracht van wiskunde (πr²) krijgen we een oppervlakte van een blu-ray van 113,1 cm².

Het internet is dus 24 miljard keer 113,1 cm².

Dit komt overeen met 271 km² (168 mijl²). Wat betekent dat internet ongeveer zo groot is als Barbados.

Hoe werkt internet??

Het internet is een netwerk van computers, waarvan er twee hoofdtypen zijn:

  • Local Area Network (LAN): een LAN bestaat uit twee of meer verbonden computers die zich dicht bij elkaar bevinden en die gegevens uitsluitend onderling met een gesloten verbinding delen. Het is het soort setup dat je op kantoor tegenkomt.
  • Wide Area Network (WAN): Een WAN bestaat ook uit twee of meer computers, maar deze liggen verder uit elkaar. De gegevens worden gedeeld via telefoonlijnen, glasvezel of satelliet en de verbinding is open. Het internet is een WAN.

Om goed te werken, hebben deze netwerken een server.

Een server is een computer waarop software wordt uitgevoerd en informatie wordt opgeslagen. Het deelt deze informatie vervolgens met andere computers die verzoek het. Webpagina's worden opgeslagen op servers en wanneer u een URL typt, vraagt ​​u informatie aan bij een server. De server geeft u toegang tot deze informatie en geeft deze weer op de webpagina.

Uw computer wordt de cliënt in deze uitwisseling. Browsers (Chrome, Safari, Opera) vragen de informatie op bij de server en geven deze vervolgens weer op een voor u logische manier.

Internet katIedereen mond dicht! Kijk naar de schattige kat! BEKIJK DE LEUKE KAT!

Maar wat als ik gewoon Cat video's wil bekijken?

Geen probleem! Elke minuut wordt 300 uur aan video geüpload naar YouTube. Dat is 18.000 uur video per uur, dat is 432.000 uur per dag. Dat betekent dat er 49,31 jaar video is geüpload naar YouTube - Every. Single. Dag.

Naar schatting heeft 15% van het dagelijkse internetverkeer betrekking op katten. Ervan uitgaande dat YouTube deze trend volgt, wordt elke dag 7,39 jaar aan kattenvideo's geüpload naar YouTube. Niemand kan zoveel katten kijken.

Het World Wide Web of internet?

Tegenwoordig zijn de termen internet en world wide web uitwisselbaar. Maar technisch gezien zijn ze niet hetzelfde.

  • Het internet is een netwerk van verbonden computers over de hele wereld.
  • Het World Wide Web is een onderdeel van internet. Het is een virtueel netwerk van websites, allemaal verbonden via links met elkaar.

Het World Wide Web werd uitgevonden door een man genaamd Tim Berners-Lee in 1989. Er was eerder een internet en computers konden op afstand met elkaar communiceren, maar er waren geen webpagina's.

Waar is internet mee gebouwd?

Het World Wide Web is meestal een verzameling bestanden, allemaal opgemaakt als HTML-documenten. HTML bevat links, tekst en afbeeldingen.

Alle webpagina's zijn gebouwd met HTML-bestanden. Uw browser zal de HTML lezen en vervolgens de webpagina weergeven.

U kunt de HTML van een pagina heel gemakkelijk zien. Klik met de rechtermuisknop op deze pagina en selecteer vervolgens Inspecteren of Element inspecteren. Wat rechts verschijnt, is de basis van de webpagina - het is allemaal HTML.

Achter de HTML-code bevinden zich Cascading Style Sheets (CSS) en Javascript (JS). Met deze bestanden kunnen programmeurs de HTML manipuleren.

U kunt bijvoorbeeld elke titel op uw pagina instellen op veertig pixels in de CSS. Elke keer dat u een titel in de HTML invoert, wordt deze veertig pixels hoog.

Dit zou er zo uitzien:

HTML:

Dit is een titel!

CSS: h1 {lettergrootte: 40 px;}

url adresDe URL is het adres van de webpagina.

URL's brengen u naar waar u moet zijn

Een URL is een Uniform Resource Locator, ook bekend als een webadres. Dit is hoe uw browser weet waar hij moet zoeken om de pagina te vinden die u wilt bekijken.

Niet veel mensen typen eigenlijk hele URL-adressen meer uit. De meeste websites zijn te vinden via een link vanaf een andere pagina of via een zoekmachine. URL's kunnen lang en omslachtig zijn en het onthouden ervan kan lastig zijn. Gelukkig indexeren zoekmachines de webpagina's, zodat we de URL niet hoeven te onthouden.

Maar wat betekent dit allemaal??

Dit is een tijdperk van wiskunde - grote aantallen en enorme verwerkingskracht.

Internet is de drijvende kracht daarachter omdat internet grote aantallen en enorme verwerkingskracht heeft. En het wordt allemaal weergegeven met prachtige afbeeldingen en kattenvideo's.

Dit is een geweldige tijd om te leven. Maar met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid. Het internet is de grootste uitvinding van de mensheid, en sommigen proberen het te beheersen. We moeten internet vrij en voor iedereen open houden. En dat is iets dat het waard is om voor te vechten.

Dus wat is internet? Het is alles. En niks. Het heeft de macht om de wereld te verenigen, en de macht om het te vernietigen. Het internet is alles wat je wilt. Het is de wereld binnen handbereik en uw portaal naar de sterren.

Het internet is geweldig. En dat willen we graag zo houden.

Uitgelichte afbeelding: studiostoks / Dollar Photo Club
Internetevolutie: riccardo1990 / Dollar Photo Club
Cat !: Alena Ozerova / Dollar Photo Club
URL: bakhtiarzein / Dollar Photo Club

Het is brilliant. Maar wat is internet?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.