Facebook komt eindelijk op voor privacy omdat de Amerikaanse overheid Messenger wil hacken

[ware_item id=33][/ware_item]

Het Facebook Messenger-logo met een rode stip om aan te geven dat een nieuw bericht is aangekomen. Maar er is een wending! De rode do is voorzien van een coderingssleutel.


Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil dat Facebook de end-to-end-codering van zijn Messenger-chat-app verbreekt, zodat de overheid een verdachte kan bespioneren.

Tot nu toe speelt Facebook geen bal.

De zaak is verzegeld, dus er is geen informatie beschikbaar voor het publiek, maar er wordt gedacht dat het een onderzoek naar de MS-13-bende in Fresno, Californië betreft.

Facebook stelt dat omdat de verdachte een functie 'geheime gesprekken' in de Messenger-app heeft gebruikt, hij de inhoud van de chat niet kan zien. Hoewel normale Messenger-gesprekken niet worden gecodeerd, maakt de functie voor geheime gesprekken end-to-end-codering mogelijk.

De Amerikaanse regering probeert de rechtbank te dwingen

Omdat Facebook uitdagend blijft onder toenemende druk, wil het Amerikaanse ministerie van Justitie dat het bedrijf veroordeeld wordt wegens het weigeren om de chat-transcripties vrij te geven. De regering zegt dat Facebook moet worden gedwongen om aan zijn eisen te voldoen, maar de positie van Facebook is ongewijzigd: het bericht was end-to-end gecodeerd en niemand kan het zien.

End-to-end encryptie maakt het bijna onmogelijk voor iemand anders dan de deelnemers om de inhoud van een gesprek te bekijken.

Om een ​​transcript van de chat te bieden, zou Facebook de codering van Messenger moeten verwijderen of de verdachte volledig moeten hacken - twee dingen die het niet wil doen.

Het is niet de eerste keer dat de VS een bedrijf proberen te dwingen zichzelf te hacken

De rechtszaak is niet anders dan de Apple versus de FBI die begon toen de autoriteiten hulp vroegen om een ​​iPhone te hacken.

Apple weigerde en verklaarde dat het helpen van de FBI rampzalige privacygevolgen zou hebben voor zijn miljoenen klanten. De zaak is echter nooit berecht omdat de FBI een ander middel heeft gevonden om het apparaat te hacken.

In 2006 oordeelde de Amerikaanse regering dat telefoonbedrijven de politie moeten toestaan ​​om te luisteren naar VoIP-gesprekken (Voice over Internet Protocol) van burgers, zoals ze kunnen via reguliere telefoongesprekken onder de bestaande afluisterwetgeving. De wet is momenteel echter niet van toepassing op chat-apps, gamingchats en andere vergelijkbare services zoals Google Hangouts, Signal en Facebook Messenger.

Is dit het einde van de codering?

Als de Amerikaanse regering slaagt in de zaak tegen Facebook Messenger, zal dit een verontrustend precedent scheppen met ernstige gevolgen voor de privacy van internet.

Laten we hopen dat Facebook stand houdt en niet buigt voor deze flagrante poging van de Amerikaanse overheid om elke gecodeerde chat te hacken.

Facebook komt eindelijk op voor privacy omdat de Amerikaanse overheid Messenger wil hacken
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.