ExpressVPN: Betere privacy en beveiliging met toonaangevende DNS-lekbescherming

[ware_item id=33][/ware_item]

ExpressVPN: betere privacy


Soms kan een VPN de DNS-vragen (Domain Name System) van uw apparaat niet beschermen, zelfs wanneer de rest van uw verkeer wordt beschermd door de VPN-tunnel. Dergelijke DNS-lekken kunnen uw privacy en beveiliging in gevaar brengen door ongeautoriseerde entiteiten, zoals uw ISP of DNS-provider, te laten zien welke websites u bezoekt en apps die u gebruikt, zelfs wanneer uw VPN lijkt te zijn ingeschakeld.

Daarom neemt ExpressVPN dergelijke lekken zeer serieus. We besteden veel tijd aan het onderzoeken van complexe scenario's waarin uw DNS zou kunnen lekken - en oplossingen bedenken. Ons doel is om u te beschermen tegen DNS-lekken in alle denkbare omstandigheden - en voor ExpressVPN om de privacy- en beveiligingsstandaarden in de VPN-industrie te verhogen.

Ons technische team heeft onlangs een bepaalde klasse DNS-lekken geïdentificeerd en verholpen die kunnen optreden wanneer u van netwerkverbinding wisselt (bijvoorbeeld wanneer uw verbinding van Ethernet naar Wi-Fi verandert). Ons onderzoek geeft aan dat dit type lek aanwezig is bij de meeste grote VPN-services op de markt. In deze blogpost leggen we drie dingen uit: het probleem, hoe het te reproduceren en hoe je het zelf kunt testen.

Lekscenario: DNS-lekken bij het schakelen tussen Wi-Fi en Ethernet

DNS-lekken bij het wisselen tussen wifi en ethernet

Overweeg de volgende veel voorkomende situatie:

 • Je bent thuis met je laptop en bent verbonden met wifi
 • U maakt verbinding met uw VPN-applicatie
 • Na enige tijd browsen, ontvangt u een belangrijke werk-e-mail
 • U gaat naar uw thuiskantoor en sluit uw laptop aan op een Ethernet-kabel

In veel gevallen bleek uit onze testen dat het in dit scenario mogelijk was om een ​​DNS-lek te genereren. Met de nieuwste versie van ExpressVPN voor Mac en Windows hebben we ervoor gezorgd dat uw privacy wordt gehandhaafd en u erop kunt vertrouwen dat er in deze omstandigheden geen lekkage is.

Hoe kan ik dit lek zelf testen??

Als u wilt zien of u kwetsbaar bent voor dit lek, kunt u het zelf proberen.

 • Zorg ervoor dat uw Ethernet-kabel is losgekoppeld
 • Zorg ervoor dat u bent verbonden met een wifi-netwerk
 • Maak verbinding met uw VPN-applicatie
 • Gebruik de DNS-lektester van ExpressVPN of een externe tester
 • Er zou slechts één DNS-server moeten worden weergegeven (Afbeelding 1)
 • Als u ExpressVPN gebruikt, zal onze tester u ook vertellen dat het een erkende server van ons is (Afbeelding 2)
 • Sluit uw Ethernet-kabel aan
 • Vernieuw de DNS-lekpagina. Als u DNS lekt, ziet u nu een andere lijst met DNS-servers

Deze test zou moeten werken ongeacht uw VPN-provider.

Figuur 1:
Test uw verbinding op DNS-lekken

Figuur 2:
Test op DNS-lekken

Hoe DNS-lekken uw privacy en beveiliging ondermijnen

Het Domain Name System (DNS) is fundamenteel voor het internet. Telkens wanneer u een website bezoekt, gebruikt u DNS om ervoor te zorgen dat u verbinding maakt met de juiste server. Helaas betekent dit ook dat iedereen die uw DNS-aanvragen ziet, een record heeft van alle websites die u bezoekt. Daarom is het belangrijk voor uw privacy en beveiliging om een ​​private DNS zonder kennis van zaken te gebruiken en om ervoor te zorgen dat uw VPN DNS-lekken voorkomt.

ExpressVPN's focus op het leveren van betrouwbare, lekvrije VPN-services

We weten dat wanneer u ExpressVPN gebruikt, u op ons vertrouwt - en daarom werken we heel hard om het te onderhouden. In de praktijk betekent dit dat we onze producten voortdurend moeten bijwerken om voorop te blijven lopen op het gebied van snelheid, beveiliging en waakzaamheid tegen bedreigingen van uw privacy, waaronder lekken.

Hoe kunt u erop vertrouwen dat uw VPN lekvrij is? Hoewel er geen manier is om definitief te bewijzen dat een VPN 100% lekvrij is, kunnen we de gebruiksscenario's en -patronen identificeren die gebruikers naar verwachting zullen tegenkomen en ervoor zorgen dat er in dergelijke situaties geen lekken optreden door uitgebreide tests - en dat is precies wat ExpressVPN is gericht op. Bij ExpressVPN willen we ook uw vertrouwen in ons product vergroten door open en transparant te zijn. Door ons onderzoek, onze onderzoeken en verbeteringen bekend te maken en u de mogelijkheid te geven zelf op lekken te controleren, hopen we dat u net zo zeker bent van ons product als wij.

Download het technische overzicht

Dus waarom kunnen DNS-lekken optreden wanneer u van netwerkverbinding wisselt, zelfs als uw VPN nog steeds lijkt te zijn verbonden? Lees meer in ons technisch overzicht.

ExpressVPN: Betere privacy en beveiliging met toonaangevende DNS-lekbescherming
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.