#DeleteFacebook en gebruik in plaats daarvan deze apps

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook-pictogram verwijderen


Dus je wilt #DeleteFacebook? Goed voor je. De ongebreidelde inspanningen van Facebook voor het verzamelen van gegevens zijn veel te lang uitgeschakeld en hebben inzicht gegeven in hoeveel sociale mediaplatforms over u weten.

Maar loskoppelen van Facebook kan moeilijk zijn als je afhankelijk bent van de apps en functies. Hoe moet je in vredesnaam in contact blijven met je vrienden en familie zonder Messenger? Of onthoud ieders verjaardagen?

Gelukkig zijn er alternatieve apps en functies die veiliger zijn, minder verstopt zijn met gesponsorde inhoud en, nou ja, gewoon beter dan Facebook. Hier zijn een paar apps om je op weg te helpen met je Facebook-opschoning.

Gebruik signaal voor berichten en groepschats

Signal is een eenvoudige, privé-berichtenapp die end-to-end-codering gebruikt om uw berichten te beveiligen. Signaal is eenvoudig ontworpen en heeft een open source. Hiermee kunt u iedereen in uw contacten gratis berichten sturen en bellen. Het is beschikbaar op de meeste besturingssystemen. Misschien het belangrijkste is dat de Signal-app geen advertenties bevat en u niet volgt. Periode.

Het krijgt zelfs een goedkeuringszegel van Edward Snowden!

Ik gebruik elke dag signaal. #notesforFBI (Spoiler: ze weten het al) https://t.co/KNy0xppsN0

- Edward Snowden (@Snowden) 2 november 2015

Ontvang uw nieuws van Feedly

In plaats van te worden gebombardeerd door nieuws dat vooraf is gesorteerd door Facebook (en trouwens ook Twitter en Google), bepaal je wat je leest met de Feedly-app. Abonneer je op de feeds die je interesseren en sorteer ze zoals je wilt.

Wil je niet dat algoritmen, of het nu op Facebook, Google of Twitter is, je lezen dicteren? Ik raad ten zeerste aan om een ​​RSS-lezer te gebruiken, waar je je kunt abonneren op bijna alle inhoud die je wilt en niet overheerst hebt wat je ziet. Ik gebruik Feedly voor het overgrote deel van mijn lezen.

- ((((Yair Rosenberg)))) (@Yair_Rosenberg) 22 maart 2018

Eventbrite om Facebook-evenementen te vervangen

Om te controleren op aankomende evenementen, of om je eigen evenementen te organiseren, kijk op Eventbrite, dat vergelijkbaar is met de evenementenpagina van Facebook. Blader door evenementen in uw omgeving (of over de hele wereld) of, als er niets gebeurt, maak er zelf een.

Letgo is geweldig om dingen online te kopen / verkopen

Als je een nieuw platform wilt vinden om je spullen online te kopen en verkopen (zonder toevlucht te nemen tot het mijnenveld dat Craigslist is), is Letgo een uitstekend alternatief voor Facebook's Marktplaats. Beschikbaar op uw iOS en Android, u kunt uw item vermelden, onderhandelen met lokale kopers en hen ontmoeten om uw betaling te innen.

Probeer een goede ouderwetse kalender voor verjaardagsherinneringen

Laten we eerlijk zijn; je geeft niets om de helft van de verjaardagen van de mensen met wie je 'vrienden' bent op Facebook. Wis de rommel en sla alleen de namen en verjaardagen op van de vrienden en familie waar je om geeft in je agenda of een agenda-app.

Voor de toekomst: wees niet bang om online desinformatie te gebruiken

Facebook, Twitter, Google en vele andere sociale mediaplatforms vragen om persoonlijke informatie die kan worden gebruikt om u te identificeren en te targeten - soms voor advertenties en soms voor iets meer sinister. Gebruik een andere e-mail wanneer u zich aanmeldt om apps zoals de hierboven genoemde te gebruiken en voeg een andere naam toe aan het account.

Zoals oprichter van Privacy International, Simon Davies, eerder deze maand ExpressVPN vertelde:

Gebruik op een fundamenteel niveau desinformatie. Geef nooit iets weg. Zelfs op sociale netwerken geef je echte geboortedatum, je locatie of je echte naam niet weg.

Onthoud dat als het product dat u gebruikt gratis is, u het product bent! Maak het moeilijker met desinformatie - en heb er plezier mee!

#DeleteFacebook en gebruik in plaats daarvan deze apps
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.