Deel bestanden veilig en anoniem met Onionshare

[ware_item id=33][/ware_item]

Deel bestanden veilig en anoniem met Onionshare


Bestanden delen kan lastig zijn. Zelfs als u zich in dezelfde ruimte bevindt als de persoon met wie u bestanden wilt delen, is de eenvoudigste optie vaak om ze te delen met een USB-stick.

Maar wanneer u honderden of duizenden kilometers van elkaar verwijderd bent, is een USB-stick niet altijd een haalbare optie.

Services zoals Dropbox en Google Drive hebben het delen van bestanden tussen individuen eenvoudiger gemaakt, maar ze zijn ook enorm invasief en vereisen veel vertrouwen in de provider.

Can You Trust the Big Fileshare Services?

Wanneer u uw bestanden aan een derde overhandigt, staat u hen toe de inhoud van uw bestanden te bekijken en hen kennis te geven over met wie u deze bestanden deelt.

Bovendien is er geen garantie dat de bestanden worden verwijderd wanneer de gebruiker om verwijdering vraagt. De bestanden kunnen toegankelijk blijven voor de exploitanten van de site en een onbekend aantal overheden of hackers.

Andere alternatieven doen het ook niet goed. FTP-servers zijn moeilijk anoniem op te zetten, vooral als een specifieke server herhaaldelijk wordt gebruikt. Ze kosten ook geld.

E-mails zijn een optie, maar een anonieme e-mailprovider kan ook moeilijk te vinden zijn en kan ook behoorlijk wat geld kosten.

Hoe Onionshare te installeren:

Vandaag presenteren we een gratis en gemakkelijk te gebruiken tool die u kunt gebruiken om bestanden veilig en anoniem met anderen te delen - zolang u maar allemaal tegelijkertijd online bent.

De mensen die de bestanden delen, moeten Tor Browsers hebben geïnstalleerd (die hier kan worden gedownload) en actief zijn, en het Onionshare-programma downloaden. Beide zijn beschikbaar voor Windows, Mac en Linux en zijn eenvoudig te gebruiken en in te stellen.

1. U moet Onionshare uitvoeren met de Tor-browser

Terwijl uw bestanden worden gedeeld, moet Tor Browser op de achtergrond actief zijn. Het is niet nodig om een ​​website te openen, houd gewoon de Tor-browser op de achtergrond geopend.

2. Versleep of selecteer uw bestanden

Open Tor'share wanneer Tor actief is. Zodra u Onionshare opent, krijgt u het hoofdvenster te zien.

Open Tor'share wanneer Tor actief is. Zodra u Onionshare opent, krijgt u het hoofdvenster te zien.

U kunt nu bestanden naar dit venster slepen of neerzetten of ze handmatig selecteren door op Bestanden toevoegen te klikken.

U kunt zelfs een hele map toevoegen met Map toevoegen. Als je per ongeluk een bestand hebt toegevoegd of besluit het niet te delen, selecteer je het bestand en klik je op Verwijderen.

onionshare-tor

De knop Automatisch delen stoppen wordt automatisch geselecteerd. Zolang deze optie is geselecteerd, sluit Onionshare uw verbinding automatisch wanneer de download is voltooid. Dit zorgt ervoor dat slechts één persoon toegang heeft tot de bestanden.

Schakel deze optie uit als u bestanden met meerdere personen wilt delen. Klik op Delen starten om de bestanden te delen.

image05

3. Maak een verborgen service voor volledige anonimiteit

Deze stap kan enkele seconden duren. Op de achtergrond creëert Onionshare een verborgen service, die in wezen een .onion-website is die op uw computer wordt gehost. Deze services zijn verborgen op een manier die het bijna onmogelijk maakt om uit te vinden waar ze zich fysiek bevinden. Zelfs uw internetprovider of VPN-service kan niet vertellen dat u een verborgen service uitvoert, laat staan ​​welke u uitvoert.

onionshare-anonimiteit

4. Deel de link naar de Tor-browser

Je ziet een vreemd uitziende URL onderaan verschijnen zodra de cirkel groen wordt. Het wordt ook automatisch naar uw klembord gekopieerd. Dit is een link naar een .onion-URL, waar de bestanden kunnen worden gedownload.

U moet deze URL verzenden naar degene met wie u uw bestanden wilt delen. Het is belangrijk om te weten dat iedereen die deze url heeft de bestanden kan downloaden. Als Delen stoppen automatisch is ingeschakeld, kan alleen de eerste persoon die klikt om de bestanden te downloaden de bestanden daadwerkelijk ophalen.

Een geweldige manier om deze url anoniem te delen is via Off the Record (OTR). (Bekijk onze gids voor het instellen van uzelf met een anoniem chataccount).

share-met-tor

Een .onion-link moet worden geopend met de Tor-browser.

Zo ziet de site eruit wanneer deze wordt geopend in de Tor Browser. Het is een goed idee om het zelf te openen voordat u de link deelt, om de lijst met bestanden die u wilt delen nogmaals te controleren.

De ontvanger kan nu op de blauwe link klikken, die een zipbestand downloadt dat alle bestanden bevat.

Tor staat niet bekend om zijn snelheid, maar in onze downloads bereikten we ongeveer 300-500 KB / s, genoeg voor de meest voorkomende gedeelde bestanden, zoals afbeeldingen en documenten.

Nadat de bestanden eenmaal zijn gedownload, zal Onionshare de sessie beëindigen en u laten weten of de overdracht is geslaagd.

image03

Wanneer het bestand is gedownload, zal iedereen die naar de pagina navigeert, het niet meer bestaan ​​(zolang u Automatisch delen stoppen hebt geselecteerd). En er worden absoluut geen gegevens bewaard.

Onionshare houdt niet alleen de identiteit en locatie van de afzender en ontvanger privé, maar houdt de twee partijen ook privé van elkaar.

Met het programma kunt u bestanden ontvangen van iemand die u misschien niet kent, zonder te onthullen wie en waar u bent - en vice versa.

Onionshare is ontwikkeld door Micah Lee, hoofdtechnoloog bij het Intercept en bestuurslid van de Freedom of the Press Foundation.

Deel bestanden veilig en anoniem met Onionshare
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.