De veiligste berichten-apps in 2019

[ware_item id=33][/ware_item]

Een menigte houdt hun telefoon omhoog.


Van WhatsApp tot Snapchat, berichtenapps bieden een gratis en eenvoudige service om te communiceren met vrienden, familie en collega's.

Zonder codering kunnen echter privéberichten worden gelezen door het bedrijf achter de app, evenals door derden en zelfs overheden die graag privégegevens over hun burgers verzamelen.

Gelukkig nemen verschillende berichten-apps je beveiliging en privacy serieus en gebruiken ze end-to-end encryptie om te voorkomen dat iedereen behalve jij en de beoogde ontvanger de inhoud van het bericht zien.

Wat is gecodeerde berichten?

End-to-end-codering (E2EE) is een methode voor het coderen van gegevens waarmee alleen de afzender en ontvanger van het bericht berichten kunnen decoderen en lezen. Wat nog belangrijker is, codering voorkomt dat apps kopieën van uw berichten op servers opslaan, waardoor ze binnen het bereik van overheidsinstanties komen.

De beste berichten-apps voor beveiliging

Met veel goede opties beschikbaar, hier is onze kijk op enkele van de veiligste berichten-apps op de markt.

1. iMessage iMessage-logo.

Apple's iMessage is alleen beschikbaar op Apple-apparaten, maar het biedt een enorme zekerheid voor die gebruikers.

Naast het aanbieden van end-to-end-codering tussen iMessage-gebruikers, biedt de app gebruikers de mogelijkheid om te bepalen hoe lang het bericht blijft staan ​​en hoe vaak de ontvanger het bericht kan bekijken. Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar voor mensen met iOS 10 en hoger.

Een probleem met iMessage is echter de optie om een ​​back-up van uw iMessages te maken naar iCloud. In de cloud worden berichten gecodeerd door sleutels die door Apple worden bestuurd, wat betekent dat als uw iCloud ooit zou worden gehackt of dagvaarding, die berichten zouden kunnen worden onthuld.

De CEO van Apple, Tim Cook, is een groot voorstander van persoonlijke privacy en de end-to-end gecodeerde berichten-app lijkt erop te wijzen dat het bedrijf zich inzet voor beveiliging van zijn gebruikers. Vermijd het opslaan van uw berichten op webgebaseerde platforms zoals iCloud.

2. Wickr Wickr-logo.

Wickr is in 2012 opgericht door voorstanders van privacy en beveiliging in San Francisco en was een van de eerste berichten-apps die end-to-end-codering toepasten. Berichten worden standaard gecodeerd en het bedrijf ondergaat regelmatig beveiligingsaudits. Vanaf 2017 is Wickr ook open-source.

De berichten-app heeft twee vormen: Wickr Me en Wickr Pro. De eerste is gratis en voor persoonlijk gebruik, terwijl de laatste is voor bedrijven en samenwerkende teams, die een abonnement betalen. Wickr heeft verschillende functies die de app beveiligen, waaronder screenshotdetectie, het blokkeren van toetsenborden van derden op iOS en ervoor zorgen dat verwijderde bestanden volledig onherstelbaar zijn.

Helaas heeft Wickr niet zoveel gebruikers als WhatsApp, Viber en Signal, dus je moet misschien mensen werven om mee te praten.

3. Viber Viber-logo.

Viber heeft ongeveer 260 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en is primair gepositioneerd als een concurrent van de minder beveiligde Skype. Historisch gezien bood Viber nooit geavanceerde beveiligingsfuncties, maar het leverde uiteindelijk end-to-end encryptie op in april 2016.

De app heeft end-to-end-codering op alle beschikbare platforms (Mac, Windows, iOS en Android) en kleurt uw chats ook in kleurcodes op basis van hoe veilig ze zijn. Grijs geeft gecodeerde communicatie aan, groen betekent gecodeerde communicatie met een vertrouwd contact en rood betekent dat de authenticatiesleutel een probleem heeft.

De enige grote beperking voor Viber is dat het alleen end-to-end encryptie ondersteunt voor één-op-één chats - groepchats krijgen niet hetzelfde beveiligingsniveau als individuele gesprekken.

4. Signaal Signaal logo.

Voorheen RedPhone genoemd, is Signal de lieveling van de informatiebeveiligingsgemeenschap en groeit het langzaam in populariteit bij de massa. Het heeft echter nog lang niet hetzelfde bereik als WhatsApp.

Standaard biedt Signal end-to-end-codering voor alle spraakoproepen, video-oproepen en expresberichten met een eigen protocol. Het signaalprotocol is misschien wel het veiligste berichtenprotocol dat is ontwikkeld - het voegt het Extended Triple Diffie-Hellman (X3DH) sleutelovereenkomstprotocol, Double Ratchet-algoritme, AES-256 en Sesame samen voor het beheer van de codering op meerdere apparaten.

Deze technologie is geheel open-source, wat betekent dat de beveiliging ervan kan worden gegarandeerd en is overgenomen door andere berichtenservices zoals WhatsApp en Skype.

Ik gebruik elke dag signaal. #notesforFBI (Spoiler: ze weten het al) https://t.co/KNy0xppsN0

- Edward Snowden (@Snowden) 2 november 2015

Om te verifiëren dat uw gesprek met een andere persoon privé is, heeft elk signaalgesprek een uniek apparaatveiligheidsnummer om de beveiliging van uw berichten en oproepen met specifieke contacten te verifiëren. Dit is vooral handig voor het voorkomen van man-in-the-middle-aanvallen. Als een veiligheidsnummer vaker verandert dan u zou verwachten wanneer iemand van apparaat wisselt of het signaal opnieuw installeert, kan dit bijvoorbeeld aangeven dat er iets mis is.

In 2016 bewees Signal zijn betrouwbaarheid toen de berichten-app werd gedagvaard en de enige gegevens die het kon produceren, waren de tijd dat een account werd aangemaakt en de meest recente datum waarop een gebruiker verbinding maakte met zijn servers.

Met Signaal kunt u de app ook beveiligen met een wachtwoord, zodat u uw berichten kunt beschermen als ze in verkeerde handen vallen. Er is ook een optie om een ​​tijdslimiet in te stellen voor hoe lang je je bericht wilt laten weergeven in een chat.

Het enige probleem met Signaal is dat u een telefoonnummer moet opgeven om het te gebruiken, hoewel u dit kunt omzeilen door een "brander" -telefoon of SIM-kaart te gebruiken. Als een extra pluspunt, hoeft de app niet te draaien op dezelfde telefoon waarmee hij was geregistreerd.

5. Jabber / OTR Jabber-logo.

Jabber en OTR verschillen van de rest van het pakket: technisch gezien zijn ze geen messenger-app. Het zijn twee protocollen die, wanneer ze op elkaar worden gestapeld, een gratis, veilig, open-source, gedecentraliseerd platform bieden. Tal van apps ondersteunen Jabber met OTR, zoals Pidgin voor Windows / Linux of Adium voor Mac. Er is ook de nieuw uitgebrachte Tor Messenger en Chat Secure voor je mobiele telefoon.

Helaas werkt Jabber / OTR niet erg soepel op mobiel, omdat het protocol een bijna continue verbinding tussen u en uw peer nodig heeft. Het ontbreken van functies, zelfs zo eenvoudig als het verzenden van bijlagen, kan ook frustrerend zijn. Als u echter een protocol nodig hebt dat kan worden vertrouwd om zelfs de krachtigste tegenstanders buiten te houden, is Jabber / OTR de beste keuze.

Jabber / OTR is ook de enige oplossing die anoniem kan worden opgezet. Lees meer in de gids voor anonieme berichten van ExpressVPN.

6. Telegram Telegram-logo.

Telegram werd gebouwd door de broers Nikolai en Pavel Durov, in Rusland geboren miljardairs, voorheen beroemd om de Facebook-kloon Vkontakte (nu VK). Pavel Durov moest VK in 2014 verlaten vanwege een geschil over het doorgeven van gebruikersgegevens van Oekraïense demonstranten. Bijgevolg verlieten de broers Rusland naar Berlijn en richtten daar Telegram op.

De berichten-app gebruikt zijn eigen protocol, MTProto, om uw berichten te coderen, hoewel ze standaard niet worden gecodeerd, en u moet nieuwe "Geheime Chats" maken om ze te coderen. Indien ingeschakeld, kunt u berichten instellen op zelfvernietiging op al uw apparaten automatisch of op een ingestelde tijd. Als u uw chat niet codeert, worden uw gegevens opgeslagen op de servers van Telegram, waardoor de beveiliging van uw berichten in gevaar komt.

Hoewel de client-side code voor Telegram open-source is, is server-side code dat niet, waardoor de app slechts gedeeltelijk open-source is. De app lekt ook een lot van metadata. Een beveiligingsonderzoeker heeft een manier gevonden voor een aanvaller om te weten wanneer een gebruiker online of offline is, waardoor hij kan achterhalen wie met wie praat en wanneer. We raden u aan voorzichtig te zijn als u Telegram gebruikt.

Wat is de beste beveiligde berichten-app?

Er zijn veel boodschappers om uit te kiezen, maar Signaal is echt uw beste gok, in termen van allround bereik, beveiliging en functies. WhatsApp kan door meer mensen worden gebruikt, maar de banden met Facebook zijn verontrustend. Jabber is zeker de meest veilige, maar zijn bereik en gebrek aan functies maken het een uitdaging voor dagelijks gebruik.

Raadpleeg de mobiele beveiligingshandleiding van ExpressVPN voor meer manieren om uw mobiele apparaat te beveiligen.

Uitgelichte afbeelding: macrovector / Deposit Photos

De veiligste berichten-apps in 2019
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.