De NSA versus de CIA: hoe u uzelf tegen beide kunt beschermen

[ware_item id=33][/ware_item]

NSA tegen CIA


In 2013 liet Edward Snowden zien dat de National Security Agency (NSA) een wereldwijd bewakingsapparaat heeft dat al onze digitale communicatie omvat.

Vervolgens bracht Wikileaks in 2017 een hele reeks gegevens uit de "andere" Amerikaanse inlichtingendienst, de Central Intelligence Agency (CIA).

De lekken onthullen de werking van de anders hermetisch afgesloten spionagebureaus van 's werelds machtigste natie.

We hebben geleerd dat de NSA en de CIA zijn heel verschillend in hun spionagetechnieken en hacks.

De NSA vertrouwt meestal op het onderscheppen van grote hoeveelheden gegevens, het verbreken van coderingsprotocollen en doordringende telecommunicatieproviders.

De CIA richt zich echter op de eindpunten, in plaats daarvan op apparaten en mensen.

NSA versus CIA: Hoe hun spionagetechnieken verschillen

Hoewel de NSA mogelijk probeert de codering van alle chatberichten van de wereld te onderscheppen en te breken, probeert de CIA de berichten rechtstreeks van uw telefoon op te halen.

Evenzo is de NSA geïnteresseerd om te weten waar alle auto's te allen tijde zijn, terwijl de CIA alleen geïnteresseerd is in het hacken van uw auto (en hoe deze te gebruiken om u te vermoorden).

Hoe de NSA iedereen bespioneert

Hoe de NSA de planeet onderzoekt

De NSA heeft geen veldagenten. Hun werknemers blijven vrijwel uitsluitend op de fysieke locaties en datacenters van de NSA, met name Fort Meade in Maryland of het datacenter van Utah.

Hoewel de NSA wel agenten heeft gestationeerd in het luisteren naar buitenposten over de hele wereld, vertrouwt het op hulp van andere instanties of overheidsinstellingen om de internetinfrastructuur en onderzeese kabels fysiek te infiltreren.

Hierdoor bent u fysiek veilig voor de NSA. Ze proberen misschien uw systemen op afstand te hacken, maar het is ongelooflijk onwaarschijnlijk dat ze persoonlijk naar u toe zullen komen om uw laptop mee te nemen (hoewel ze mogelijk spyware onderscheppen en op uw zendingen installeren).

De NSA streeft ernaar "alles te verzamelen", wat betekent dat ze een database willen bouwen van alle informatie die ooit via internet wordt uitgewisseld.

Massa-encryptie is een belemmering voor de NSA-spionage-machine, maar het is niet genoeg

Voordat codering wijdverbreid was op internet, maakte het jaarbudget van de NSA het US $ 11 miljard voor hen gemakkelijk om gegevens te verplaatsen. Door op centrale punten van de wereldwijde internetinfrastructuur te tikken, verzamelden ze de meeste e-mails, telefoontjes, browsersessies en gegevens.

Wanneer codering wordt toegepast, zal de NSA proberen de beveiliging tegen communicatie te strippen. Het interfereren met verbindingen kan deelnemers misleiden door te denken dat er een fout is. De hoop is dat mensen zullen terugkeren naar niet-gecodeerde kanalen om de verzonnen fout te omzeilen.

Als het strippen van bescherming niet werkt, zal de NSA in datacenters binnendringen waar e-mails of telefoontjes worden opgeslagen of de serviceproviders in gevaar brengen. Als de NSA gegevens tijdens het transport niet kan onderscheppen, hebben ze toegang tot het datacenter

Bovendien zal de NSA proberen versleutelingssystemen te verzwakken of te breken of backdoors te introduceren (vaak via geheime betalingen). Met name deze laatste stappen hebben onze netwerken kwetsbaarder gemaakt voor hackers.

Gezien hun budget, omvang en verfijning is de NSA waarschijnlijk de eerste die significante kwetsbaarheden in technische producten en protocollen vindt. Maar ze zijn niet de laatste, en eventuele kwetsbaarheid, als deze niet onmiddellijk wordt opgelost, wordt uiteindelijk ontdekt door andere regeringen en criminelen.

De overheid pakt onze sloten, sluipt ons privéleven rond en laat de deur open voor anderen om binnen te komen.

Hoe de CIA mensen hackt

Hoe de CIA je zal hacken

In tegenstelling tot de NSA heeft de CIA agenten in het veld. U kunt van hen verwachten dat ze u overal ter wereld vinden.

Maar de CIA bewaakt of hackt het internet niet op grote schaal (de NSA doet dat al).

De CIA gebruikt hacktechnieken om intelligentie rechtstreeks uit de eindpunten te halen, zoals uw telefoon of computer. Het is moeilijk om apparaten op grote schaal te hacken en gerichte aanvallen leveren betere resultaten op.

De CIA heeft veel computerwetenschappers en onderzoekers in dienst om zwakke plekken te vinden. Hun doel is om uw apparaat, op afstand of rechtstreeks, in te voeren om gegevens en intelligentie te extraheren, of misschien zelfs te bedienen.

Net als de NSA hamstert de CIA ook kwetsbaarheden op in plaats van deze aan fabrikanten bekend te maken.

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen de NSA en de CIA

Tenzij de Amerikaanse overheid u heeft gericht, moet u niet bang zijn voor de CIA.

Het is griezelig en ongemakkelijk, om nog maar te zwijgen van onrechtvaardig en illegaal, om elke beweging voor altijd vast te leggen door de NSA. Hun acties stellen je ook bloot aan anderen, zoals stalkers, lokale overheden of criminele ondernemingen.

"De overheid pakt onze sloten, sluipt ons privéleven rond en laat de deur open voor anderen om binnen te komen."

Gebruik codering wanneer je maar kunt. Overweeg uw gevoelige e-mails te versleutelen met PGP of over te stappen op veiligere platforms voor expresberichten.

Om te stoppen met het volgen van de NSA:

 • Betaal altijd met contant geld of Bitcoin
 • Vermijd rittende apps en online winkels
 • Zoeken met DuckDuckGo
 • Versleutel je chats
 • Gebruik geen e-mail
 • Blader met Tor en een VPN
 • Advertenties en cookies van derden blokkeren
 • Vermijd sociale netwerken

Het is moeilijk om te doen, maar het uitschakelen van je telefoon (of er vanaf komen) zal het voor de NSA moeilijker maken om je bewegingen te volgen. Je kunt ook een poging doen om volledig te verdwijnen.

Om te stoppen met het volgen van de CIA:

 • Gebruik apparaten die regelmatig beveiligingsupdates ontvangen
 • Altijd update uw telefoon en computer (ter bescherming tegen bekende beveiligingsproblemen)
 • Laat uw apparaten niet onbeheerd achter
 • Plaats geen onnodige netwerkapparaten in uw huis (camera's, smart-tv's, koelkasten)

En vergeet niet, als u het risico loopt om te worden vermoord, vermijd dan nieuwe automodellen!

De NSA versus de CIA: hoe u uzelf tegen beide kunt beschermen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.