De gratis openbare wifi in New York City heeft een prijs

[ware_item id=33][/ware_item]

De gratis openbare wifi in New York City heeft een prijs


Vorige maand onthulde New York City een grandioos nieuw plan om de oude, vervallen telefooncellen van de stad te vervangen door sprankelende nieuwe openbare wifi-hotspots. Met deze hotspots kunnen mensen hun apparaten opladen, bellen en op internet surfen. Het beste van alles is dat de routers absoluut glasvezel bieden voor de 8 miljoen inwoners van de stad gratis!

Dus, wat is het addertje onder het gras?

Hoewel we dit geweldige initiatief op het gebied van interconnectiviteit niet achtervolgen, heeft het wel enkele kanttekeningen: 1), gebruikers moeten hun e-mailadres opgeven en ermee instemmen om hun surfgedrag vastgelegd voordat ze de service kunnen gebruiken; 2), worden dezelfde e-mailadressen bewaard een enorme database; en 3), er is waarschijnlijk reden om te vermoeden deze servers worden bekeken door de NYPD en andere surveillancegroepen.

Het lijkt erop dat deze ‘gratis’ service toch niet zo gratis is.

Openbare wifi betekent dat u met privacy betaalt in plaats van met contant geld

LinkNYC biedt "supersnelle, gratis openbare wifi, telefoongesprekken, opladen van apparaten en een tablet voor internetten, toegang tot stadsdiensten, kaarten en routebeschrijvingen." Terwijl ze opscheppen over het vervangen van bijna 7.500 betaaltelefoons met wifi-hubs, ze vermelden niet hoe deze nieuwe hotspots ook uw surfgedrag bijhouden.

Volgens de servicevoorwaarden kan LinkNYC, zodra u zich aanmeldt, uw netwerkverkeer volgen, zien welke pagina's u hebt bezocht en hoe lang, uw Google-zoekopdrachten bekijken, bijhouden wat u hebt gedownload en meer.

Ja. Dat is best eng. Enger is nog steeds het feit dat de meeste mensen de servicevoorwaarden niet eens lezen voordat ze zich aanmelden. Het is geen eind om te zeggen dat de meerderheid van de mensen die deze service gebruiken, kan worden gevolgd zonder het ooit te weten.

Een eenmalige verbinding voor een leven lang informatie

De New York Civil Liberties Union (NYCLU) was er snel bij om de nieuwe dienst te belasteren, met het argument dat het gewoon een andere manier is voor telecombedrijven om bouw een enorme database. In een persbericht betoogt NYCLU Senior Staff Attorney Mariko Hirose:

“Internettoegang is geen keuze, het is een noodzaak voor het moderne leven. Het openbare wifi-netwerk van de stad moet de lat hoger leggen voor privacy en beveiliging om ervoor te zorgen dat New Yorkers hun rechten en vrijheden niet hoeven op te offeren om online te ondertekenen. "

Het is waar. Het is tegenwoordig vrijwel onmogelijk om zonder internettoegang te functioneren, wat vrijwel betekent iedereen in NYC zullen deze hotspots op een of ander punt gebruiken.

Helaas wordt elke keer dat u de service gebruikt uw informatie opgeslagen in een enorme database voor 12 maanden. Aangezien de meerderheid van de mensen de neiging heeft om ten minste eenmaal per jaar hotspots te gebruiken, is het geen eind om te suggereren dat de informatie van gebruikers tientallen jaren zal blijven bestaan.

Publieke hotspots zijn een ‘hot’ onderwerp

Het probleem met openbare wifi is eenvoudig: omdat de meeste van deze netwerken onbeveiligd zijn, is het voor hackers of snoops van derden ongelooflijk eenvoudig om uw netwerk binnen te dringen, u te richten met uitgebreide phishing-schema's, uw identiteit te stelen of alles van het bovenstaande.

(Bekijk ons ​​bericht over de gevaren van openbare wifi voor een nadere kijk op draadloze phishing en hoe ze werken.)

Een van de meest voorkomende manieren waarop hackers dit doen, is door uw netwerk-malware te voeden, meestal in de vorm van een pop-up. Zodra u op de link klikt of, erger nog, persoonlijke gegevens invoert, krijgen ze onmiddellijk toegang tot uw netwerk -en je leven.

Zelfs als u niet in NYC woont of van plan bent om binnenkort te bezoeken, moet u zich toch zorgen maken. Een groeiend aantal steden begint gratis Wi-Fi-diensten uit te rollen, en afhankelijk van hoe goed het LinkNYC-model wordt ontvangen, zullen meer steden binnenkort dit zelfde privacy-inbreukmakende model aannemen.

Meer dan 57 steden hebben momenteel een vorm van openbare wifi.

Steden als Parijs, Taipei en Hong Kong hebben gratis wifi-hotspots in de stad en net als LinkNYC zijn ze een nachtmerrie voor privacyanalisten.

Als u openbare Wi-Fi gebruikt, gebruik dan een VPN

Het aanbieden van gratis Wi-Fi klinkt als een geweldig idee, maar in het geval van LinkNYC wordt het opgeslagen op een manier die gemakkelijk privégegevens van mensen kan exploiteren. Publieke hotspots alleen zijn niet erg veilig. Koppel dat aan het feit dat er letterlijk een hele database is van de surfgewoonten van mensen en jij hebt de perfect recept voor een ramp.

Gelukkig is er een ongelooflijk gemakkelijke manier om te profiteren van openbare hotspots terwijl je informatie privé blijft.

Het enige dat u nodig hebt, is een VPN gebruiken!

deze jongen weet hoe hij een VPN moet gebruikenDeze kerel snapt het

Wanneer je wanhopig behoefte hebt aan wifi, maak dan gewoon verbinding met een VPN om je IP te verbergen en je gegevens te coderen. Op die manier kunt u op internet surfen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over uw openbare informatie.

Wees voorzichtig met wat u online doet, mensen, vooral via openbare wifi. Blijf veilig, blijf privé en blijf veilig!

Uitgelichte afbeelding: Gratisography

De gratis openbare wifi in New York City heeft een prijs
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.