9 vrouwelijke technische activisten om te volgen op Twitter

[ware_item id=33][/ware_item]

Vrouwelijke tech-activisten.


Hoi! Ik wilde mijn favoriete vrouwelijke tech-activisten delen om te volgen op Twitter.

Deze vrouwen werken allemaal om het internet open te houden en onze online communicatie privé en veilig te houden terwijl ze ons inspireren met hun humor en overtuiging.

Om eerlijk te zijn, dit zou een heel, heel lange lijst kunnen zijn. Als je andere favoriete vrouwelijke tech-activisten hebt, laat het ons dan weten in de reacties!

Yan Zhu

Yan Zhu @bcrypt

Met de naam van een wachtwoordhashfunctie als handvat, is het meteen duidelijk waar Yan zijn interesses liggen. Yan is een zeer ervaren ingenieur die waarschijnlijk het best bekend is om haar softwareprivacyprojecten die door de EFF zijn goedgekeurd, zoals Privacy Badger en HTTPS Everywhere.

Jessy Irwin

Jessy Irwin @jessysaurusrex

Jessy is een beveiligingsonderzoeker en evangelist die beveiligingsproblemen voor iedereen gemakkelijk te begrijpen maakt. Jessy is zo'n beetje een genie om grappige emoji en ASCII-kunst te gebruiken om mensen aan te moedigen hun infosec-spel te spelen. Je kunt haar horen spreken op conferenties en universiteiten over de hele wereld.

Yael Grauer

Yael Grauer @yaelwrites

Yael is een technisch journalist die schrijft over technologie, privacykwesties en al het andere waar we om geven (zoals het tv-programma Mr. Robot). Je kunt de goed onderzochte artikelen van Yael vinden op Motherboard, Forbes en Ars Technica, evenals op haar persoonlijke blog.

Sarah Jamie Lewis

Sarah Jamie Lewis @SarahJamieLewis

Sarah werkt hard aan haar project OnionScan, dat de omvang en omvang van het dark web en zijn kwetsbaarheden meet. In korte tijd heeft ze veel bereikt voor anonimiteit en pionier op het gebied van Dark Web Research.

Chelsea Manning

Chelsea Manning @xychelsea

Chelsea heeft via Wikileaks een schat aan Amerikaanse diplomatieke en militaire documenten aan het publiek verstrekt. De bestanden legden corruptie, misdaden tegen de menselijkheid en leugens bloot - de meeste zijn nog steeds onbeantwoord. Chelsea werd veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf, waar ze werd gemarteld en onder onmenselijke omstandigheden werd gehouden, hoewel ze op 17 mei van dit jaar vervroegd wordt vrijgelaten..

Alexandra Elbakyan

Alexandra Elbakyan @ringo_ring

Alexandra, oorspronkelijk uit Kazachstan, maakte een aantal van de krachtigste uitgevers ter wereld boos toen ze een schat aan wetenschappelijk onderzoek verzamelde van achter de betaalmuren en ze bevrijdde via haar eigen project, Sci Hub. Alexandra verstopt zich momenteel in Rusland, uit angst voor een uitlevering aan de Verenigde Staten.

isis agora lovecruft

isis agora lovecruft @isislovecruft

Isis is een van de leidende figuren achter het Tor-project en heeft ook gewerkt voor Open Whisper Systems, het bedrijf achter de gecodeerde berichten-app, Signal. Vorig jaar haalde Isis de krantenkoppen toen ze zich uitsprak tegen intimidatie door de FBI.

Eva Galperin

Eva Galperin @evacide

Eva werd onlangs benoemd tot directeur van cybersecurity bij het EFF en fungeert ook als technisch adviseur van de Freedom of the Press Foundation. Galperin onderzoekt malware en schrijft handleidingen over informatiebeveiliging voor mensenrechtenverdedigers, activisten, journalisten en bloggers - zoals deze handige Digital First Aid Kit.

Julie Borowski

Julie Borowski @JulieBorowski

Julie is het meest prominent als YouTube-persoonlijkheid en politiek activist, waar ze commentaar geeft op actuele politieke zaken in de VS, vaak met een focus op privacy en technologie. Julie is een zichzelf beschreven kapitalist met een flair voor kwesties in verband met vrijheid en is sinds 2012 een principiële stem voor privacy in de Amerikaanse politieke sfeer..

Naar welke vrouwen in privacy kijk je op?

ExpressVPN en ik willen graag de opmerkelijke vrouwen op deze lijst bedanken.

Heb ik iemand weggelaten? Deel uw favoriete vrouwelijke tech-activisten in de reacties hieronder!

9 vrouwelijke technische activisten om te volgen op Twitter
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.