8 apps om uw privacy online te beschermen

[ware_item id=33][/ware_item]

De logo's van de acht apps in deze lijst.


Navigeren door het privacy-mijnenveld van vandaag kan een uitdaging zijn.

Met cybersecurity-incidenten zoals de Equifax-hack en de brutale targeting van China van Amerikaanse bedrijven die zo vaak in het nieuws verschijnen, zou u uw digitale voetafdruk ijveriger dan ooit moeten bewaken.

Onze telefoons en andere persoonlijke apparaten bevatten een enorme hoeveelheid gegevens. In de verkeerde handen kunnen deze gegevens leiden tot identiteitsdiefstal, afpersing van malware en zelfs meer smerige resultaten.

Maar alles is niet verloren. De volgende app-aanbevelingen moeten u helpen om 's nachts gemakkelijker te slapen, comfortabel in de wetenschap dat uw privacy wordt bewaakt.

1. Kaspersky Antivirus

We hebben niet de gewoonte om een ​​antivirus-app op onze telefoons of tablets te installeren, maar het kan fungeren als een effectieve eerste verdedigingslinie tegen potentiële hackers of opdringerige entiteiten.

Kaspersky is al enkele jaren actief in de antiviruswereld en haar producten zijn robuust. Het wordt op de achtergrond uitgevoerd en scant voortdurend op inkomende malware of andere bedreigingen.

Je kunt het gebruiken om je apparaat te vinden als je het kwijt bent en codes op specifieke apps zetten om te voorkomen dat mensen fysiek rondneuzen over de inhoud. Bovendien kan de telefoon op afstand worden schoongeveegd als je denkt dat deze is aangetast.

Sommige functies zijn alleen beschikbaar als u een upgrade uitvoert naar een betaald account, maar het is het geld waard.

Kaspersky voor Android downloaden (helaas is er geen iOS-versie).

2. Telegram Messenger

Je weet dat je iets goed doet wanneer door de staat aangestelde hackers je servers proberen te overweldigen met een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service).

Telegram is een beetje een schat in de beveiligings- en privacyruimte. Hoewel end-to-end-codering een universele standaard is voor berichten-apps, is het feit dat WhatsApp nooit hetzelfde soort complimenten zal verdienen dankzij het moederbedrijf, Facebook, en de vreselijke reputatie die het heeft met betrekking tot privacy.

Telegram biedt u dezelfde functionaliteit als andere berichten-apps (oké, misschien geen schattige stickers) en volgt het op met onverslijtbare encryptie en gegarandeerde privacy.

Wat is er niet om lief te hebben?

Download Telegram voor Android of iOS.

3. DuckDuckGo

Google is honderden miljarden dollars waard, vooral omdat het zoveel gegevens bevat. Het volgt elke beweging: op welke sites u klikt, welke dingen u online koopt en waar u zich aanmeldt op internet.

Dat is een beetje ongemakkelijk. Wil je echt je persoonlijke gewoontes laten zien aan een leviathan?

Een privacygericht alternatief is DuckDuckGo. Er worden geen gebruikersgegevens, IP-adressen of persoonlijke gegevens opgeslagen. En er is geen reclame. Bovendien dwingt het websites waar mogelijk om een ​​gecodeerde verbinding te gebruiken.

U kunt de DuckDuckGo-browser downloaden (als alternatief voor Chrome) of eenvoudigweg naar de site navigeren voor zoekopdrachten.

Download de DuckDuckGo-browser voor Android of iOS.

4. ExpressVPN

Verrassing! Een Virtual Private Network (VPN) moet uw app zijn om al het internetverkeer van en naar uw apparaat te coderen. Het is een noodzaak als u bedenkt dat u verbinding kunt maken met slecht beveiligde Wi-Fi-netwerken of financiële informatie kunt overnemen via onbeveiligde sites.

VPN's zijn een uitstekende methode om uw digitale voetafdruk te dekken en uw locatie over te dragen naar verschillende delen van de wereld voor streaming sporten en deblokkeren van streaming mediasites.

Download ExpressVPN voor Android of iOS.

5. 2e regel

Als u zelfstandige of freelancer bent, moet u contacten opbouwen, maar wilt u niet echt uw persoonlijke mobiele nummer uitdelen. Het is vooral vervelend als je je nummer aanbiedt aan een verkoopvertegenwoordiger, maar wordt overspoeld door vervolgoproepen.

2e regel geeft u een alternatief telefoonnummer dat moet worden gebruikt voor zakelijke oproepen of voor wanneer u uw persoonlijke nummer privé wilt houden.

Download 2e regel voor Android.

6. ProtonMail

De datamining van Google strekt zich niet alleen uit tot zoeken. Als u Gmail gebruikt, kunt u er zeker van zijn dat er algoritmen aan het werk zijn en een metagegevensprofiel opstellen om u meer gerichte advertenties te bieden.

Als je geen fan bent van deze privacy-inbreuk, is het de moeite waard om over te stappen op ProtonMail, een veel veiliger alternatief voor Gmail.

Net als Gmail is ProtonMail gratis te gebruiken. Maar dat is waar de overeenkomsten eindigen. U heeft geen persoonlijke informatie nodig om u aan te melden. Alle e-mail is end-to-end gecodeerd, wat betekent dat het bedrijf de inhoud van uw berichten niet kan ontcijferen.

Plus, ProtonMail is in Zwitserland opgericht en moet daarom binnen de beperkingen van de strenge privacywetgeving van het land opereren.

ProtonMail is in 2013 opgericht door wetenschappers van CERN en biedt e-mails die met een wachtwoord zijn beveiligd en een optie voor zelfvernietiging. Het is ook open source, zodat iedereen de code kan controleren als ze dat willen.

Download ProtonMail voor Android of iOS.

7. LastPass

We gebruiken meestal hetzelfde wachtwoord voor alle apps en sites waartoe we toegang hebben — het is gewoon eenvoudiger. Maar deze gewoonte plaatst je slechts één hack verwijderd van een rampzalige gebeurtenis.

Met LastPass kun je al je wachtwoorden veilig op één plek weg eekhoorns houden. U kunt ook andere gegevenspunten opslaan, zoals rijbewijsinformatie, sofinummers, creditcards en bankrekeninggegevens.

Het fungeert ook als een wachtwoordgenerator, wat betekent dat u niet vaak zelf nieuwe hoeft te verzinnen.

Download LastPass voor Android of iOS.

8. Uitsmijter

We zijn zo gewend om automatisch alle app-machtigingen te verlenen dat we de neiging hebben te vergeten hoe invasief sommige hiervan kunnen zijn.

Bouncer helpt dit potentiële privacy-toezicht te verminderen: de app kan namens u schakelen tussen rechten, waardoor apps geen toegang krijgen tot meer gegevens dan nodig is.

Stel dat u een foto van uw strandvakantie wilt tweeten, maar dat u de camera-instellingen in de Twitter-app heeft uitgeschakeld. Bouncer helpt u bij het openen en schakelt het na een vooraf bepaalde tijd automatisch uit.

En u kunt het gebruiken voor een breed scala aan apps.

Bouncer downloaden voor Android.

8 apps om uw privacy online te beschermen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.