5 uitdagende, verontrustende of regelrechte bizarre uitspraken van Edward Snowden

[ware_item id=33][/ware_item]

Beste Edward Snowden tweets


Net als de grote Nostradamus is Edward Snowden een leverancier van de toekomst geweest, die keer op keer signalen geeft van dingen die komen gaan. Sinds hij een paar jaar geleden bij Twitter is gekomen, heeft hij een van de grootste en meest invloedrijke Twitter-accounts ter wereld verzameld. Met meer dan drie miljoen volgers volgt hij slechts één account: de NSA. Heel snarky, Snowden.

Toen een NSA-aannemer klokkenluider werd, is Edward Snowden voor sommigen een held en voor anderen een schurk. Welke mening u ook heeft, het valt niet te ontkennen dat hij de manier waarop we naar privacy kijken, alleen heeft veranderd.

Hier zijn enkele van zijn vreemdste, sterkste en meest invloedrijke berichten van de afgelopen jaren.

1. Snowden zegt dat de tijd om is

Het begon allemaal met zijn cryptische tweet een paar jaar geleden. Op 2 augustus 2016 heeft Edward Snowden een huiveringwekkend verzoek gedaan aan zijn vrienden en volgers om naar voren te komen en op mysterieuze wijze te zeggen: "Het is tijd."

Als iemand die bekend staat om zijn berichten te ontvangen, was deze tweet een schril contrast met het gebruikelijke werk van de klokkenluider.

Snowden-its-timeMaar daar bleef het niet bij.

Een paar dagen later plaatste Snowden nog een verwarrende tweet, deze in de vorm van een hash. De willekeurige reeks cijfers en letters was geen onverwacht ongeluk; het was een opzettelijke code die de wereld had ontdekt.

snowden privésleutel

Het internet reageerde snel met hun eigen interpretaties: sommigen noemden het een hoax; anderen zeiden dat het bewijs was dat Snowden tegen zijn wil werd vastgehouden. Beide tweets zijn sindsdien verwijderd en Snowden zelf is griezelig stil over de hele zaak. Wat dit zou kunnen betekenen, weet niemand.

De vertrouweling van Snowden, Glenn Greenwald, heeft onlangs iedereen verzekerd dat Snowden het goed doet.?

2. Snowden schijnt de Shadow Brokers

Eind 2016 dook nieuws op over hoe een elitegroep van hackers genaamd Shadow Brokers de NSA was binnengedrongen en geheime geheime informatie had gestolen. Door fragmenten van de documenten via stukjes online vrij te geven, leverde de groep onweerlegbaar bewijs dat ze inderdaad geheime overheidsgeheimen hadden genomen.

Terwijl de wereld zich haastte om eventuele aanwijzingen voor de mysterieuze groep te achterhalen, was Snowden al een stap vooruit en waarschuwde het publiek dat dit slechts een waarschuwingsteken was in een voortdurende machtsstrijd tussen de VS en Rusland.

NSA heeft zojuist de controle verloren over haar Top Secret-arsenaal aan digitale wapens; hackers hebben het gelekt.
1) https://t.co/zleVbyBtE3
2) https://t.co/aKwdiNbrJA

- Edward Snowden (@Snowden) 8 april 2017

Hoewel details over de Shadow Brokers nog steeds verschijnen, zijn de meeste experts het er nu over eens dat het waarschijnlijk een door Rusland bestelde operatie was.

Dus, hoe wist Snowden het?

3. Snowden vernietigt malware-bugs van Intel

Zoals bij zoveel grote bedrijven, worden interne exploits pas bekendgemaakt als muckrakers en white hat hackers ze plichtsgetrouw blootleggen. Dat is ook het geval met Intel's Meltdown- en Spectre-bugs die eerder dit jaar werden gevonden.

Deze exploits, waarmee hackers gemakkelijk in uw netwerk kunnen kijken, waren naar verluidt bekend in juni, maar werden pas in januari van het volgende jaar openbaar gemaakt. Zelfs toen verdunde Intel drastisch hoe slecht de exploits waren - eerst bewerend dat de problemen niet significant waren en vervolgens een dag later een vage verklaring aflegde die meer vragen opriep dan antwoorden.

Binnen enkele uren twitterde Snowden snel zijn mening over deze kwestie, met video-informatie over niet alleen hoe de exploit werkte, maar ook hoe hij zich daartegen kon beschermen.

Je hebt misschien gehoord over de gruwelijke #Meltdown-bug van @ Intel. Maar heb je het in actie gezien? Wanneer uw computer u vraagt ​​om updates deze maand toe te passen, klik dan niet "niet nu." (via https://t.co/J84n79LRIA & @ misc0110) pic.twitter.com/cWEiZWZdcJ

- Edward Snowden (@Snowden) 4 januari 2018

"Wanneer uw computer u vraagt ​​om updates deze maand toe te passen, klik dan niet op" nu niet ", waarschuwde Snowden. Dit druiste natuurlijk in tegen alles wat Intel zei, waardoor ze snel van versnelling wisselden en zowel de erkenning als de verantwoordelijkheid voor het misbruik accepteerden.

(U kunt ons rapport over de Meltdown- en Spectre-bugs hier lezen.)

4. Snowden zegt dat de NSA naar je tv kijkt

In een videoconferentie begin 2017 heeft Snowden gedetailleerd uitgelegd hoe de NSA gemakkelijk je smart-tv zou kunnen hacken, niet door via je wifi-netwerk te gaan, maar door je Amazon-account te gebruiken.

De video, hieronder weergegeven, neemt meeliften van de recente Vault 8-dump van Wikileaks en richt zich op de angstaanjagende mogelijkheid van de NSA om je Amazon-smart-apparaten te hacken voordat je ze zelfs ontvangt.

Jeremy Scahill Interviews Edward Snowden

We zijn op SXSW tijdens een live-opname van de onderschepte podcast. Gastheer Jeremy Scahill interviewt Edward Snowden. Onze eerste gast is de Libisch-Amerikaanse hiphopartiest Kayem. Abonneer u hier: https://theintercept.com/podcasts

Geplaatst door The Intercept op dinsdag 14 maart 2017

Volgens Snowden:

“Ze [de CIA] wachten op wanneer deze apparaten naar je worden verzonden, wanneer je ze bestelt op Amazon of wat dan ook. Ze gaan naar hen op de luchthavens, ze krijgen de doos, ze gebruiken een kleine föhn om de lijm zacht te maken, ze openen de doos, dan steken ze de USB-stick erin. Ze sluiten de doos weer helemaal mooi en perfect af, en dan ze verzenden het naar u. En nu is uw router, uw computer, uw tv gehackt. Dit gebeurt heel routinematig. "

5. Snowden scholen Joe Scarborough op surveillance

De onthullingen van Snowden - hoewel sommigen beschimpt - hebben uiteindelijk een positieve invloed gehad op de staat van bewaking. Dus toen Snowden opnieuw werd opgeroepen als verrader (dit keer door MSNBC-gastheer Joe Scarborough), was hij snel terug te schieten.

Beste Joe,
Met respect, dat "roekeloos" aanpak leidde tot de grootste hervorming van ongrondwettelijke binnenlandse surveillance sinds 1978, en de Pulitzer Prize voor Public Service journalistiek 2014. Als dat is hoe roekeloosheid eruit ziet, kunnen we er veel meer van gebruiken. https://t.co/QliTqo7o3h

- Edward Snowden (@Snowden) 4 februari 2018

Het is waar: naast de ingrijpende hervormingen van het toezicht hebben zowel The Guardian als The Washington Post de Pulitzer Prize for Public Service gewonnen nadat ze deze problemen aan het licht hadden gebracht. Dat gezegd hebbende, er is nog veel te wensen op het gebied van privacy.

Waar u ook staat op Snowden, het valt niet te ontkennen dat we een fundamenteel probleem hebben met burgerbewaking. Totdat verdere stappen worden genomen om uw privacy te beschermen, doe uzelf een plezier en beveilig uw netwerk met ExpressVPN.

5 uitdagende, verontrustende of regelrechte bizarre uitspraken van Edward Snowden
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.