3 dingen die de VS kunnen leren van de nieuwe netneutraliteitsregels van India

[ware_item id=33][/ware_item]

India en netneutraliteit


Op 28 november heeft de Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) zijn eigen aanbevelingen uitgebracht waarin internet als een fundamenteel mensenrecht wordt verklaard. De nieuwe voorschriften omvatten het verbieden van een internetprovider om met webverkeer te knoeien en het precedent te stellen dat alle online inhoud gelijk is.

Je moet het aan India overhandigen. Terwijl de VS ernaar streeft het internet opnieuw te classificeren als een handelswaar en niet als een universele basisbehoefte, heeft India zojuist gewaagde nieuwe wetgeving voorgesteld om hun regels voor netneutraliteit te verstevigen. Het is een schril contrast met het lopende debat waar het Congres momenteel omheen is, en voorstanders noemen het al de meest vooruitstrevende beleidskoers op een gratis internet ooit.

Dit is wat de VS zou kunnen leren van het nieuwe beleid van India.

1. Stop met het laten smoren van internetproviders

Een van de belangrijkste wijzigingen gaat over hoe ISP's verkeer kunnen verwerken. Onder de nieuwe wetgeving is het beperken van de beperking (dat wil zeggen het opzettelijk vertragen van internetsnelheden voor specifieke sites) ten strengste verboden. Amerikaanse ISP's (evenals ISP's in Europa) zijn continu onder vuur komen te liggen voor het illegaal smoren van specifieke sites terwijl ze snelle rijstroken voor anderen opzetten.

Slechts een paar maanden geleden bewees een Reddit-gebruiker hoe Verizon hun mobiele netwerk smoorde maar een VPN gebruikte om hun ping-snelheid te controleren voor en nadat ze hun VPN hadden ingeschakeld. Verizon gaf snel antwoord, hoewel hun duistere service niet onopgemerkt bleef.

Door te eisen dat elke webpagina dezelfde behandeling krijgt, geeft India in wezen elke site - ongeacht de grootte of populariteit - een gelijke kans om te slagen.

Heb je dat gehoord, congres? Als je echt een competitief en innovatief internet wilt koesteren, laat dan Comcast, Verizon en andere gigantische ISP's niet dicteren hoe hun klanten op internet surfen. Zo simpel is het.

2. Stop met mensen die niet weten hoe ze internet moeten reguleren, het internet regelen

Is er een directe correlatie tussen degenen die netneutraliteit willen intrekken en degenen die niet weten hoe het internet werkt? Mogelijk. Waarschijnlijk.

In de VS beweert de meerderheid van de tegenstanders van NN dat internet geen basisbehoefte is en daarom niet als een noodzaak moet worden beschouwd. Er zijn honderden voorbeelden die illustreren hoe de meeste congresleden geen idee hebben hoe internet werkt, maar geen daarvan is zo gangbaar (of gevaarlijk) als FCC-voorzitter Ajit Pai, die gelooft dat het beëindigen van netneutraliteit de internetvrijheid daadwerkelijk zal herstellen.

FCC-voorzitter Ajit Pai gelooft dat het beëindigen van netneutraliteit daadwerkelijk FCC-voorzitter Ajit Pai denkt dat het beëindigen van netneutraliteit "de internetvrijheid zal herstellen."

India daarentegen zorgt ervoor dat alleen mensen die bekend zijn met internet betrokken worden bij het vormgeven van de toekomst. Volgens de TRAI-wetgeving zal een nieuw overheidsorgaan bestaande uit ISP-vertegenwoordigers, ambtenaren, academische groepen en consumenten worden opgericht om aanbevelingen te doen met betrekking tot netneutraliteit.

Stel je voor dat: mensen die weten hoe iets werkt, betrokken zijn bij het maken van en toezicht houden op het beleid.

3. Laat het publiek het internetbeleid dicteren, niet de donoren

Het is niet bekend dat India zich terugtrekt van een gevecht als het gaat om een ​​gratis internet. Het debat over netneutraliteit van het land kan zelfs worden teruggevoerd op 2015, waar Airtel, de grootste internetprovider van het land, gebruikers meer probeerde in rekening te brengen voor toegang tot bepaalde berichten-apps. Activisten overspoelden het web snel met opmerkingen en oproepen, richtten verschillende chatgroepen op en sloten uiteindelijk de mening van de overheid in hun voordeel. Het plan, Airtel Zero genaamd, werd snel geschrapt, waardoor vergelijkbare bedrijfsmodellen bijna van de ene dag op de andere afbrokkelden.

En toen was er dat hele Facebook-fiasco in 2015, toen het bedrijf probeerde een verwaterde versie van internet aan de massa uit te brengen. Helaas dicteerde het blundering-bedrijfsmodel van FB dat alleen bepaalde websites toegankelijk zouden zijn, terwijl andere een nominale vergoeding vereisten. Klink schaduwrijk? Dat komt omdat het was. Gelukkig had India er niets van en Facebook liet zijn plannen snel varen.

Als de op een na grootste internetmarkt ter wereld, is de online toekomst van India rooskleurig. Tegen 2020 zal e-commerce naar verwachting $ 34 miljard overschrijden, met meer dan 200 miljoen Indiërs die dagelijkse transacties online uitvoeren. Het is veilig om aan te nemen dat dit ten minste gedeeltelijk mogelijk is vanwege de overweldigende (en onverzettelijke) vraag van het publiek naar een gratis en open net.

De voorgestelde verordeningen gaan nu naar de Indiase telecomafdeling en experts zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe richtlijnen volgend jaar realiteit zullen worden. Hier is hoop.

3 dingen die de VS kunnen leren van de nieuwe netneutraliteitsregels van India
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.