ExpressVPN-uttalelse om Andrey Karlov-etterforskningen

[ware_item id=33][/ware_item]

I følge nylige tyrkiske medieoppslag hevder etterforskere i Tyrkia at en fortsatt ukjent person brukte ExpressVPN i et forsøk på å slette bevis knyttet til fjorårets attentat mot den russiske ambassadøren Andrey Karlov. Denne personen logget seg i følge rapportene på Gmail- og Facebook-kontoene til attentatet (politioverbetjent Mevlüt Mert Altıntaş) og slettet samtaler som ville vært relevante for etterforskningen.


Som vi uttalte til tyrkiske myndigheter i januar 2017, og har og har aldri ExpressVPN hatt noen loggforbindelser for kundeforhold som ville gjøre det mulig for oss å vite hvilken kunde som bruker de spesifikke IP-ene som er oppgitt av etterforskerne. Videre kunne vi ikke se hvilke kunder som fikk tilgang til Gmail eller Facebook i løpet av den aktuelle tiden, siden vi ikke fører aktivitetslogger. Vi mener at etterforskernes beslag og inspeksjon av den aktuelle VPN-serveren bekreftet disse punktene.

ExpressVPN er basert på De britiske jomfruøyene, en offshore jurisdiksjon med sterk personvernlovgivning og ingen krav til oppbevaring av data. Likevel betyr det ikke at ExpressVPN eller dets brukere er over loven.

Attentatet mot ambassadør Andrey Karlov var en tragisk forbrytelse. Vi godtar absolutt ingen forsøk på å forstyrre etterforskningen av hendelsen. ExpressVPNs vilkår for bruk krever at kundene samtykker i å ikke bruke ExpressVPN til annet enn lovlige formål.

VPN-er er først og fremst sikkerhetsverktøy som hjelper til med å beskytte brukere mot å bli hacket, sporet, overvåket eller på annen måte kompromittert. Som sådan er ExpressVPN-tjenesten bygget opp fra grunnen for å gi den beste beskyttelsen som mulig, inkludert å sikre at serverne våre ikke inneholder personopplysninger om noens online aktivitet.

Selv om det er uheldig at sikkerhetsverktøy som VPN-er kan misbrukes for ulovlige formål, er de avgjørende for vår sikkerhet og for å bevare vår rett til personvern online. ExpressVPN er grunnleggende imot ethvert forsøk på å installere "bakdører" eller forsøk fra regjeringer på annen måte undergrave slike teknologier.

ExpressVPN-uttalelse om Andrey Karlov-etterforskningen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.