ExpressVPN-undersøkelse: 71 prosent av amerikanerne som er opptatt av hvordan merkevarer samler inn og bruker deres personlige data

[ware_item id=33][/ware_item]

ExpressVPN, en ledende VPN-leverandør, kunngjorde i dag resultatene av en ny undersøkelse. Undersøkelsen av 1 000 amerikanske voksne over 18 år, gjennomført på nettet av Propeller Insights på vegne av ExpressVPN i april 2018, fant at datasikkerhet er overhode for de aller fleste amerikanere, at tilliten til teknologiselskaper er lav, og at et flertall av amerikanere er for nettnøytralitet uansett politisk tilbøyelighet.


I Amazon Trust (litt)

Nesten tre fjerdedeler av amerikanere (71 prosent) er opptatt av hvordan merkevarer samler inn og bruker sine personopplysninger. Amerikanere har minst tillit til Uber (5 prosent), Snapchat (6 prosent) og Twitter (8 prosent), men en hel tredjedel (34 prosent) stoler ikke på noen teknologiselskaper med sitt digitale personvern.

Teknologiselskapene amerikanere stoler mest inkluderer:

 • Amazon - 30 prosent
 • Google - 27 prosent
 • Apple - 22 prosent
 • Microsoft - 22 prosent

Til tross for den nylige skandalen, stoler fortsatt 19 prosent av amerikanerne på Facebook.

"Med overskrifter som påminner oss hver dag om at selskaper samler inn personopplysningene våre og enten misbruker eller ikke klarer å ivareta dem, er det ikke rart at amerikanere blir mer beskyttende overfor dataene sine og mer skeptiske til de digitale merkene de gjør forretninger med," sa Harold Li, visepresident for ExpressVPN. "Folk våkner virkelig opp av behovet for å ta sitt personvern og sikkerhet på nettet i egne hender."

Nesten alle amerikanere er bekymret for datasikkerhet

Ni av ti amerikanere bekymrer seg for personvern og datasikkerhet på nettet, spesielt identitetstyveri (54 prosent) og kredittkortsvindel (16 prosent).

Mer enn halvparten (55 prosent) bekymrer seg også for å få overvåket samtalene sine via smarte hjemmeenheter, med Amazons Alexa-enheter, som Echo (29 prosent), og Google Home (25 prosent) øverst på listen.

Et flertall amerikanere (68 prosent) føler seg bekymret for sikkerheten deres på internett. Spesielt føler de seg mest nervøse for:

 • Bank- og finansielle transaksjoner - 45 prosent
 • Online shopping - 15 prosent
 • Bruker offentlig Wi-Fi - 15 prosent

Flertallet av amerikanere mistillit internettleverandører og overvåkning fra myndighetene

Syttiseks prosent av amerikanerne er også enige i at bredbåndstjenesteleverandører ikke skal ha rett til å selge kundenes internettaktivitetsinformasjon til andre selskaper.

Det er ikke bare selskaper som skaper bekymring. 61 prosent av amerikanerne er opptatt av at personvernet deres vil bli kompromittert som et resultat av myndighetens overvåking.

"Økte bekymringer for online sikkerhet og personvern er en viktig årsak til at flere og flere amerikanere henvender seg til VPN-er," la Li til. "Den sikre krypteringen av en VPN hjelper til med å beskytte personopplysninger og enheter, enten det er fra hackere på et offentlig Wi-Fi-nettverk, internettleverandører som vil selge nettleserhistorier til annonsører eller overvåkningsprogrammer fra myndighetene."

I uken etter avstemningen i Kongressen i slutten av mars for å la ISP-er selge personopplysningene til kundene sine, så ExpressVPN en stor økning i etterspørselen - abonnementene i USA økte med 97 prosent måned over måned og 204 prosent år over år. Etterspørselen har ikke avtatt siden, noe som gjorde USA til et av ExpressVPNs største og raskest voksende markeder.

Majoriteten av amerikanere til fordel for nettnøytralitet

Flertallet av amerikanere (72 prosent) bekymrer seg for internettets fremtid uten nettnøytralitet. I mangel av nettnøytralitet, tror amerikanere at bredbåndsleverandørene deres vil:

 • Prioriter selskaper som betaler for å spille - 80 prosent
 • Tving kundene til å betale ekstra for å få tilgang til noen nettsteder og apper - 78 prosent
 • Sakte overføringen av visse typer data - 76 prosent
 • Blokkerer bestemte nettsteder og innhold - 75 prosent

Halvparten av amerikanerne sier at en kandidats holdning til nettnøytralitet ville gi sin stemme, med dobbelt så mange (34 prosent) som sa at det ville ha en positiv innvirkning på deres stemme som de som sier at det ville ha negativ innvirkning på det (16 prosent). Hva mer:

 • 59 prosent av amerikanske menn ville bli svaiet, med 43 prosent i favør
 • 59 prosent av amerikanske kvinner ville gjort det ikke bli svaiet den ene eller den andre veien
 • 57 prosent av Millennials ville bli svai, med 35 prosent i favør
 • Bare 17 prosent av demokratene og republikanerne ville stemme mot en kandidat på grunn av kandidatens støtte til nettnøytralitet  

Omtrent halvparten av amerikanerne (49 prosent) anser internettjeneste som et offentlig verktøy, som ligner på vann og gass.

ExpressVPN-undersøkelse: 71 prosent av amerikanerne som er opptatt av hvordan merkevarer samler inn og bruker deres personlige data
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.