Vad är WPA2 Wi-Fi-krypteringsproblemet och hur påverkar det dig?

[ware_item id=33][/ware_item]

Vinn en gratis router för NCSAM!


WPA2 är en populär standard som används för att konfigurera Wi-Fi-nätverk och används oftast för att autentisera användare med ett lösenord men kan också hantera mer sofistikerade autentiseringsscheman med användarnamn, certifikat och privata nycklar.

När du använder WPA2 krypteras all data som skickas mellan routern och din enhet som standard, till skillnad från "oskyddade" Wi-Fi-nätverk utan lösenord. Även om du tänker hänga lösenordet på en vägg, rekommenderas att du konfigurerar din Wi-Fi med ett lösenord så att all data är krypterad och inte kan fångas upp av människor i närheten.

Du bör också använda WPA2 över andra autentiserings- och krypteringsstandarder, som LEAP och WEP, som har flera kända svagheter som låter vem som helst "stjäla" din Wi-Fi.

Vad är den senaste sårbarheten i WPA2?

Den 16 oktober släppte forskaren Mathy Vanhoef detaljer om nyligen hittade sårbarheter i WPA2 som tillåter en angripare att dekryptera krypterad Wi-Fi-trafik. För att genomföra attacken måste en skicklig och beslutsam angripare ligga inom dig och din router.

Sårbarheten tillåter inte en angripare att dekryptera din VPN- eller HTTPS-trafik.

Om du har anslutit till ett WPA2-säkert Wi-Fi-nätverk under de senaste åren, finns det en teoretisk chans att en angripare kan ha fått okrypterad trafik skickas mellan dig och internet. Det är emellertid mycket troligt att bara stora spionorgan skulle ha haft tillgång till denna brist.

Men nu när sårbarheten är väl dokumenterad och offentlig kan vi förvänta oss att verktyg kommer att dyka upp som gör det trivialt för alla att utnyttja denna brist, så det är viktigt att åtgärda och / eller mildra problemet.

Hur man undviker WPA2-sårbarheten

ExpressVPN har redan släppt firmware som korrigerar eventuella sårbarheter för Open-WRT-routrar. Gå till installationen för att hitta den senaste firmware och följ instruktionerna.

Nästan alla enheter påverkas av WPA2-sårbarheten, men i olika omfattning. Du kan kontrollera om din enhet påverkas här.

Oavsett enheter du kör, se till att de är uppdaterade och kör den senaste firmware. Det kan ta några dagar för en routerlapp blir tillgänglig, men i det här fallet bör du kontrollera din routertillverkares webbplats för uppdateringar.

Om du är osäker på skyddsnivån för din Wi-Fi kan du använda en Ethernet-kabel eller se till att du är ansluten till ExpressVPN.

Vad betyder sårbarheten WPA2 för ExpressVPN-användare?

Vi har undersökt det här problemet på ExpressVPN-routrar, och det verkar bara påverka klientläget, en sällan som används för att ansluta två routrar till varandra. Ändå släppte vi en uppdatering som skyddar mot bristen på ExpressVPN Open-WRT-routrar.

På osäkra och sårbara nätverk och till och med skadliga nätverk är du alltid skyddad när du ansluter till ExpressVPN-appen. Om du ansluter en sårbar klient (t.ex. din unpatch-telefon) till en ExpressVPN-router, kan ingen tänka på den.

Vi fortsätter att rekommendera att du konfigurerar din enhet med WPA2 och ställer in ett lösenord för din Wi-Fi, samt uppdaterar din telefon och laptop när uppdateringar är tillgängliga.

Vad är WPA2 Wi-Fi-krypteringsproblemet och hur påverkar det dig?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.