PayPal väljer Bitcoin-betalningar via BitPay, Coinbase och GoCoin

[ware_item id=33][/ware_item]

PayPal väljer Bitcoin-betalningar via BitPay, Coinbase och GoCoin


PayPal meddelade nyligen att det samarbetar med tre Bitcoin-processorer - BitPay, Coinbase och GoCoin - för att möjliggöra för vissa återförsäljare att acceptera den virtuella valutan.

Den nya tjänsten kommer inledningsvis att vara inriktad på säljare av digitala varor, till exempel MP3-nedladdningar och onlinespel, och kommer att begränsas till köpmän i Nordamerika och Kanada, även om Paypals Scott Ellison, senior chef för företagsstrategi avslöjade att företagets strategi skulle utvecklas över tid och skriver att "vi fortsätter gradvis, stöder Bitcoin på vissa sätt idag och håller på andra sätt tills vi ser hur saker utvecklas."

Ellison fortsatte med att förklara att PayPal val av partner påverkades av dess gemensamma åtaganden att erbjuda säkrare betalningsmetoder såväl som till sina egna kunder.

PayPal kommer dock inte att lägga till Bitcoin i sin egen digitala plånbok, eller bearbeta sådana betalningar via sin säkra plattform. Istället kommer alla Bitcoin-betalningar att behandlas helt av BitPay, Coinbase och GoCoin själva.

Dessutom accepterar PayPal inte betalningar från handlare som förförsäljer varor eller tjänster som det avser att leverera i framtiden. Tanken bakom det beslutet är att sådana organisationer ibland kan gå ihåg innan beställningar uppfylls, men efter att köparen skyddsperiod löper ut. PayPal, skriver Ellison, har åtagit sig att skydda sina kunder och Bitcoin är helt enkelt inte ett livskraftigt alternativ när det gäller förskottsbetalningar.

Ellison förklarar också hur antagandet av den virtuella valutan kommer att formas av lagstiftning och noterar att “PayPal också måste följa lagar och förordningar på alla marknader vi driver. Av den anledningen måste virtuella valutaväxlare och administratörer som är intresserade av att arbeta med PayPal i framtiden säkerställa lämpliga licenser och införa förfaranden mot penningtvätt. ”

Genom att läsa mellan raderna ser det ut som att PayPal verkligen har intresse för alternativa valutor och förmodligen den effekt deras acceptans kommer att ha på företagets slutlinje, men ändå har vissa reservationer om att hoppa rakt in.

Det senaste steget bygger på ett tidigare meddelande om att dess dotterbolag Braintree, en betalningsprocessor som används av företag som Airbnb, Dropbox, LivingSocial och Uber, också tittade på hur det också kunde acceptera Bitcoin som betalningsmetod, igen via Coinbase.

De på varandra följande Bitcoin-meddelandena från företaget kan visa sig vara ett förspel till långt bredare antagande av kryptovaluta av PayPal, ett drag som vissa Bitcoin-ägare kan välkomna. I själva verket skrev Ellison hur företaget är glada över att arbeta med företag som underlättar nya typer av valuta och tilllade att "vi hoppas kunna göra mer med Bitcoin när dess ekosystem fortsätter att utvecklas."

Huruvida alla Bitcoin-fans gärna kan föreställa sig en framtid för Bitcoin som potentiellt innebär en närmare integration med PayPal och kanske till och med eBay återstår dock att se. Samtidigt som Bitcoin fortsätter att vinna fart som en legitim valutadel av sin attraktion tidigare har åtminstone för vissa varit dess inofficiella och oreglerade karaktär och efterföljande potentiella användningar.

Förutom att många virtuella myntanvändare ser ut att dra nytta av ytterligare metoder för att betala för e-böcker, låtar, spel och till och med deras favorit VPN, så det är inte så illa?

PayPal väljer Bitcoin-betalningar via BitPay, Coinbase och GoCoin
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.