Voisiko Facebookin Messenger-fuusio merkitä pimeitä päiviä WhatsApp-käyttäjille?

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook Messengerin, Instagramin ja WhatsAppin logot linkittyivät toisiinsa.


Facebookin perustaja Mark Zuckerberg ilmoitti äskettäin aikovansa yhdistää kolme hallitsevaa viestipalveluaan: Instagram, Facebook Messenger ja WhatsApp. Facebookin mukaan tavoitteena on luoda yhtenäisempi palvelu kaikille kolmelle alustalle.

”Haluamme rakentaa parhaat mahdolliset viestintäkokemukset; ja ihmiset haluavat viestien olevan nopeita, yksinkertaisia, luotettavia ja yksityisiä ”, Facebookin tiedottaja sanoi.

Kun nämä palvelut on integroitu, käyttäjät voivat helposti lähettää viestejä toisilleen eri sovelluksista. Mutta vaikka sulautuminen voi tehdä näistä palveluista helpompia, se ei välttämättä tarkoita, että ne olisivat turvallisempia.

Salaus jälkikäteen

Päätös näiden palvelujen yhdistämisestä on sekä lainvalvojien että yksityisyyden puolustajien raaputtamalla päätään. Zuckerberg on jo ilmoittanut aikovansa tehdä kaikki kolme viestisovellusta salattua, mutta todellinen kysymys on miten.

WhatsApp oli yksi ensimmäisistä viestintäpalveluista, jotka tarjosivat päästä päähän -salausta, kun taas Messenger tarjoaa muokattavia salausominaisuuksia, jotka on otettava käyttöön manuaalisesti. Instagram ei kuitenkaan tarjoa tällaisia ​​suojauksia (tai vaihtoehtoja).

Voidaanko Instagram ja Messenger retooida tarjoamaan samat yksityisyysasetukset kuin WhatsApp? Vai alennetaanko WhatsApp heikommalla tietoturvaohjelmistolla, joka auttaa sitä toimimaan kuten muut sovellukset?

Nämä ovat vain esimerkki kymmenistä kysymyksistä, joita turvallisuusasiantuntijat esittävät.

Toinen ongelma on, että metatietojen saatavuuden lisääntyminen. Kuten artikkelissa todetaan, WA: n käyttäjät rekisteröidyvät puhelimen kanssa, ja FB: n käyttäjät eivät. Epäilen, että FB on jo tehnyt paljon linkittääksesi nämä tunnisteet toisiinsa, mutta sovellusten väliset viestit ovat entistä tehokkaampia. 7 /

- Matthew Green (@matthew_d_green) 25. tammikuuta 2019

Lisäksi miten kirjautumistiedot toimivat? WhatsApp-käyttäjien on tällä hetkellä annettava vain kelvollinen puhelinnumero sovelluksen käyttämiseen, mutta Messenger käyttää Facebookista asuttuja tietoja - mukaan lukien koko nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Jokainen muutos, joka lisää henkilökohtaisia ​​tietoja yksittäisiin tileihin, voi tehdä WhatsAppista vähemmän turvallisen, mikä suurimmalle osalle 1,5 miljardista käyttäjästään voi vaikuttaa merkittävästi siihen, miten (tai jos) he päättävät edelleen käyttää sitä.

Mukavuuskysymys… tai hallinta?

Zuckerberg on jo todennut, että tavoitteena on parantaa toimivuutta kaikilla kolmella alustalla, mutta se vaikuttaa vaikealtä tehtävältä, koska kukin palvelu palvelee eri tarkoitusta.

Mutta tässä on asia: WhatsApp on edelleen maailman suosituin viestintäalusta, jota seurataan voimakkaasti Etelä-Amerikassa, suuressa osassa Eurooppaa ja muualla maailmassa. Sitä mainitaan usein yhtenä turvallisimmista viestisovelluksista ympäri. Virtaviivaistamalla näitä palveluja, jotta ihmiset voivat kommunikoida toistensa kanssa sovelluksillaan, se tarkoittaa, että kaikkien kolmen sovelluksen on muututtava yhtenäisemmäksi - onko niiden salausprotokollia, kirjautumistietoja tai muita tapoja edelleen tuntematon.

Kääntöpuolella, jos Facebook soittaisi takaisin tiedonkeruun määrän ja salausasetukset ylös muihin sovelluksiinsa, tämä voi lopulta olla suuri askel kohti turvallisempaa ja yksityistä Internetiä.

Silti sekä WhatsAppin että Instagramin perustajien poistuminen sen jälkeen, kun Facebook osti kunkin yrityksen, on hiukan kertoo ja voi olla merkki siitä, että kulissien takana tapahtuu enemmän kuin teollisuusyritykset antavat.

Voisiko varastojen romahtaminen ajaa tätä muutosta?

Ei ole epäilystäkään siitä, että Facebook kohtaa enemmän hallituksen valvontaa kuin koskaan ennen, ja asiantuntijat jo spekuloivat, että sulautuminen tehdään ennalta ehkäisevästi ennen kuin Yhdysvallat pystyy panemaan täytäntöön uusia lakeja, jotka voisivat rangaista Facebookia tehokkaasti kaiken kilpailun ostamisesta..

Irlannin tietosuojakomissio (DPC) on jo vaatinut julkisesti, että Facebook paljastaa lisätietoja sulautumisesta, ja myös Washingtonin johtajat ilmaisevat huolensa.

”Facebookin ja Googlen määräävä asema tiedossa on jo vahingoittanut kuluttajia ja taloutta. FTC: n ja oikeusministeriön on otettava Big Techin hyökkäävät, kilpailunvastaiset käytännöt vakavasti ja aloitettava voimakkaasti lakien noudattaminen ", senaattori Richard Blumenthal kertoi äskettäin The Vergelle.

Koska niin monta erilaista sosiaalisen median sivustoa kelluu nykyään, on joskus helppo unohtaa, että useimpia hallitsee vain kourallinen yrityksiä. Aivan kuten se, kuinka kaksi tai kolme lippulaivayritystä hallitsee yhdysvaltalaisia ​​kaapeliyhtiöitä ja Internet-palveluntarjoajia (ISP), monet sosiaalipalvelut ovat yksinkertaisesti suuremman brändin sivuja. Twitter omistaa Periscope, Gnip ja ilmeisesti TweetDeck, kun taas Facebook omistaa myös Oculus ja Masquerade.

Facebookin monien viestipalveluiden integrointi voisi mahdollisesti antaa yritykselle enemmän vaikutusmahdollisuuksia aloittelevien käyttäjien keskuudessa, mutta se voisi myös auttaa sosiaalisen median jättiläistä turvaamaan kurjuudensa markkinoilla, joka on viime vuosina liukumassa..

Voit harkita eri viestipalvelun käyttöä

Yli 2 miljardin aktiivisen käyttäjän kanssa Facebook on edelleen kiistaton sosiaalisen median kuningas. Viimeaikaiset yksityisyysskandaalit ja varjoisat yritystempput ovat kuitenkin jättäneet monet käyttäjät tuntemaan olevansa vähemmän optimistisia yrityksen tulevaisuuden suhteen. Itse asiassa varastot laskivat noin 20% vuonna 2018, vaikka analyytikot ennustavat vahvan nousun vuonna 2019.

Sulautumisen ei tule tapahtua vasta vuoteen 2020, mutta WhatsApp-käyttäjät voivat halutessaan alkaa etsiä vaihtoehtoista viestipalvelua. Olemme peittäneet kourallisen vuosien varrella (spoileri: Signaalin yksi suosikeistamme), ja vaikka nämä palvelut eivät välttämättä tarjoa samoja ristiintoimintoja kuin Facebookin omistamat lähettiläiset, kukin on kiistatta yksityisempi.

Voisiko Facebookin Messenger-fuusio merkitä pimeitä päiviä WhatsApp-käyttäjille?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.