Verkon neutraalisuus: mitä kumoaminen tarkoittaa ja kuinka VPN voi auttaa

[ware_item id=33][/ware_item]

Dollarit, jotka muodostavat pyöreän “odota” -kuvakkeen “lastaus…” -viestin yläpuolella. Odottaa hitaampaa Internetiä ilman verkon neutraalisuutta.


Päivittää: Verkkoneutraalisuus on kumottu virallisesti 11. kesäkuuta 2018 alkaen, mikä tarkoittaa, että säännöt, jotka velvoittavat Internet-palveluntarjoajia tarjoamaan yhtäläisen pääsyn verkkosisällölle, eivät enää ole voimassa.

Tätä tilannetta ei voida hyväksyä, mutta taistelu ei ole vielä ohi - tee äänesi kuuluvaksi ja otamme verkon neutraalisuus takaisin!

***

Huolimatta miljoonien verkon puolueettomuutta koskevista huomautuksista, jotka tulvivat Federal Communications Commission (FCC) -sivustolta, ja huolimatta julkisten virkamiesten ja tekniikan asiantuntijoiden melkein yksimielisyydestä, FCC jätti 14. joulukuuta 2017 huomiotta valtaosan kansalaisten tahdon ja sen sijaan eteni purkamalla verkon puolueettomuutta.

Periaate, joka on hallinnut Internetiä suurimman osan olemassaolostaan, verkon puolueettomuus luotiin vapaan ja avoimen Internetin edistämiseksi ja edistämiseksi. Periaatteena on, että kaikkia sivustoja ja palveluita - riippumatta siitä, kuinka suuria tai pieniä - kohdellaan samalla tavalla, ja viime viikon lopulla FCC tappoi sen.

Mitä tapahtuu, kun verkon neutraliteetti käännetään?

Siirtämällä Internetin sääntelyvaltaa II osastosta takaisin I osastoon, FCC antaa nyt Internet-palveluntarjoajille mahdollisuuden kuristaa, priorisoida, estää ja muuttaa radikaalisti internetiä millä hyvänsä mielestä. Niin kauan kuin he paljastavat liiketoimintatavansa, Yhdysvaltain Internet-palveluntarjoajilla on vapaus hallita markkinoidakseen palveluitaan haluamallaan tavalla, mikä tarkoittaa, että kuluttajat jäävät jälleen kerran palveluntarjoajansa käskyyn..

Kumoaminen vaikuttaa todennäköisesti myös muiden maiden Internet-käyttäjiin. Koska Yhdysvaltoja pidetään perinteisesti Internet-tekniikan edelläkävijänä, tämä päätös luo ennakkotapauksen, jonka muut maat todennäköisesti ottavat käyttöön. Yhdysvallat on myös suosituin kansainvälisesti käytetyn sisällön lähde, ja Internet-palveluntarjoajien vaikutus sisällöntuottajien ja jakelijoiden, kuten Netflix tai Spotify, kohtaloihin on huono uutinen koko maailmalle..

Valitettavasti tämä on vain jäävuoren huippu; Pitkän aikavälin seurauksia on vielä liian aikaista kertoa.

Kuinka VPN voi auttaa verkon neutraliteetissa

Vaikka VPN ei voi suojata sinua kaikilta verkon neutraalisuuden kumoamisilta, se voi auttaa vähentämään pistettä. Ensinnäkin VPN voi auttaa käyttäjiä välttämään Internet-palveluntarjoajien kuristamista, mikä tarkoittaa, että jos Internet-palveluntarjoajasi päättää hidastaa tiettyä palvelua, kuten Hulu, mutta ei tee samaa kilpailijalle, kuten Netflix, yhteyden muodostaminen VPN-palvelimeen voi auttaa välttämään tahallisen Internet-palveluntarjoajan. kuristaa ja antaa käyttäjien selata ja suoratoistaa normaalisti.

VPN voi myös auttaa käyttäjiä estämään rajoitettujen sivustojen eston. Toistuva argumentti kumoamista vastaan ​​on usko, että Internet-palveluntarjoajat voivat nyt lisätä tiettyjen sivustojen mustalle listalle - joko tekemällä ne poissa käytöstä tai vain maksun käyttäjille. Yhdistämällä Internet-palveluntarjoajan lainkäyttövallan ulkopuolelle olevaan VPN-palvelimeen käyttäjät voivat pääsääntöisesti ohittaa mustassa listassa olevat sivustot ja selata vapaasti.

VPN palauttaa käyttäjän hallinnan antamalla heille mahdollisuuden selata Internetiä nimettömästi - samalla kun mukavuus tehdään turvallisessa, salatussa yhteydessä. Loppujen lopuksi Internet-palveluntarjoaja ei voi syrjiä tiettyjä sivustoja tai palveluita, jos se ei näe käyttämiäsi.

Mitä VPN ei voi tehdä

Valitettavasti VPN ei voi auttaa käyttäjiä sovittamaan etusijalle asetettujen sivustojen tai palveluiden nopeutta. Esimerkiksi, jos Internet-palveluntarjoaja suorittaisi Hulu-sisällön streamin nopeammin kuin Netflix tai Amazon Prime Video, VPN: n yhdistäminen ei salli käyttäjän tuoda Netflix- ja Prime Video -sovelluksia Hulun nopeuteen.

Toinen huolenaihe on se, kuinka Internet-palveluntarjoajat käsittelevät nollaluokiteltuja sivustoja. Kun Internet-palveluntarjoaja päättää mainostaa verkkosivustoa sulkemalla sen pois kuluttajan tietosuunnitelmasta, sitä kutsutaan nolla-arvoiseksi sivustoksi, koska kyseisessä palvelussa käytettyjä tietoja ei lasketa yhden käyttäjän yleiseen tietorajaan. Kun verkon neutraalussuojaukset kumotaan, Internet-palveluntarjoajilla on nyt enemmän hallintaa siihen, kuinka he käsittelevät nollaluokiteltuja palveluita. VPN: n käyttäminen voisi teoriassa tasapuolistaa toimintaedellytyksiä tuomalla nollaluokiteltu sivusto tai palvelu takaisin yhdenmukaiseen tietosuunnitelmaan, mutta koska kuluttajilla ei ole niin paljon kannustimia tehdä niin, nollaluokitus vaikuttaa silti kielteisesti kilpailuun. Internet.

Taistelu ei ole vielä kaukana

Arvioidaan, että lähes 83% amerikkalaisista vastustaa FCC: n kantaa, ja vaikka FCC on äänestänyt verkon neutraalisuuden lopettamisesta, kumoaminen ei tule voimaan vielä muutaman kuukauden ajan. Siksi on vielä aikaa saada äänesi kuuluvaksi.

Vieraile osoitteessa https://www.battleforthenet.com/, kampanja, jota ystävämme johtavat Fight for the Future -tapahtumassa, ja kehota kongressia lopettamaan kumoaminen ja vahvistamaan verkon puolueettomuuden periaatteet lainsäädännöllä.

Verkon neutraalisuus: mitä kumoaminen tarkoittaa ja kuinka VPN voi auttaa
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.