Teknisiä lahjoja, jotka kunnioittavat yksityisyyttäsi (ja joita ei, jotka eivät)

[ware_item id=33][/ware_item]

Lahjarasia, jossa on valkoinen nauha ja punainen käärepaperi ja poistettu silmäsymboli.


Black Friday -myynnin ja joulukauppojen pyörrekauden aikana voi olla vaikea vastustaa Amazon Ring -kameroiden tai erilaisten kodin avustajien naurettavia säästöjä..

Mutta kun enemmän ihmisiä harkitsee yksityisyyttään ostaessaan tuotteita ja palveluita, vaatimuksesta turvalliselle tuotteelle, joka ei irtoa tiedostasi, on tulossa tärkeämpi tekijä laitteiden ostossa..

Älä ole kammottava

Meillä on säännöllisesti artikkeleita, joissa tarkastellaan käyttäjiä vakoilevia tai salakuuntelevia tuotteita, mutta harvemmin näemme kysymyksen kääntyvän: mitkä tekniset vempaimet suojaavat yksityisyyttäsi ja tietoturvaa käyttäessäsi niitä?

Mozillan Tietosuojakysymykset -luettelo, joka on kolmantena vuonna analysoinut kymmeniä laitteita kuulokkeista lemmikkien syöttölaitteisiin, kiinnittää huomiota suosittuihin tuotteisiin yksityisyydenspektrin molemmin puolin. Luettelo tarkistaa tuotteet omien vähimmäisturvallisuusstandardiensa mukaisesti ja tutkii myös sitä, miten tuote käsittelee yksityisyyttäsi. Käyttäjiä pyydetään myös äänestämään siitä, kuinka kamalaa heidän mielestään tuote on.

Tarkastelemme tuotteita, jotka on varustettu merkinnällä “ei kammottava” tutkiaksemme heidän tietosuojatodistuksensa.

1. Pelikonsolit

Nyt, "ei kammottava" -luettelon ylittäminen on Nintendo-kytkin. Se ei vain salaa kaikkia tietojasi kuljetuksen aikana ja levossa, mutta sillä on myös erittäin käyttäjäystävällinen tietosuojakäytäntö ja sanoo, että se ei jaa Switch-tietojasi kolmansille osapuolille kaupallisiin tai markkinointitarkoituksiin. Siellä voi olla pelejä, jotka tekevät, joten ole varovainen siitä.

Siellä on infrapunakamera, jota käytetään muutamaan peliin ja jolla voidaan rajoitetulla konsolin alueella seurata Joy-Con-ohjaimien sijainteja, mutta siinä ei ole GPS-seurantaa (paljon niiden ihmisten kurjuudelle, joilla on ollut epäonne menettää omat).

2. Kaiuttimet

Sonosin kasvava kaiutinvalikoima on jo kauan esitellyt AI-ääniassistenttitoiminnot, mutta yhtiö julkaisi tänä vuonna kaiuttimen, joka poisti kyseisen toiminnon, nimeltään Sonos One SL. Tämä kaiutin salaa laitteen ja kaiken sen yhteyden muihin laitteisiin, jota ohjataan Wi-Fi: n kautta Bluetoothin sijaan. Sisäänrakennettua mikrofonia ei ole, joten voit olla varma, että kukaan ei pysty salakuuntelemaan sinua.

3. Lemmikkien jäljittäjät

Se voi vaikuttaa hiukan ristiriitaiselta, jos jäljittäjä on tässä luettelossa. Mutta jos etsitään lemmikin, jolla on taipumus vaeltaa, tuo mielenrauha olisi GPS-seurannan käytön yksityisyyden riskin arvoinen. Mozillan vähiten kammottava lemmikkiseurantaja on Findster, joka salaa sijaintitiedot ja voi pitää lemmikkieläinten välilehtiä korkeintaan kolme mailia.

Tärkein epäröinti täällä on, että Findster myy tai jakaa aggregoituja, tunnistamattomia tietoja kenellekään. Kuten olemme aiemmin kirjoittaneet, nimettömiä tietoja voidaan silti käyttää tunnistamaan sinua, jos tietoja on riittävästi. Jos Findster pyrkii tekemään niin tai on avoimempi miten se sekoittaa tietosi, niin epäröin antaa tämän kohteen peukaloa.

4. Koodaussarjat

Jos sinulla on lapsi tai haluat vain upottaa varpaasi aloittelijoiden koodaukseen, Kano ylittää Mozillan luettelon lasten koodauspaketilla, joka paitsi antaa koodauksen tuntea vaistomaisuutensa, mutta tekee sen myös jakamatta henkilökohtaisia ​​tietojasi kolmansille osapuolille.

Yhtiö yhdistää tietosi ja nimittää ne asiakkaan tutkimukseen ja profilointiin tietosuojakäytännön mukaisesti. Kuten Findster, näitä tietoja voisi käyttää joku tarpeeksi päättänyt selvittääksesi kuka olet. Esimerkiksi Harry Potter -sarjassa on sauva, joka tunnistaa liikkeet ja vertaa niitä tietokantaan koneoppimisen (!) Avulla, mutta pysähtyy heti, kun asetat sauvan alas..

5. Kuulokkeet

Valitettavasti emme voi päästä minkään Mozillan luettelossa olevan kuulokkeen taakse. Parhaiten arvioidut ”ei kammottavat” kuulokkeet ovat Sony WH-1000XM3, mutta siinä on silti sisäänrakennettu pääsy Alexaan ja Googleen, mikä vie meidät pois. Kuuntelevien kuulokkeiden käyttämisessä on vain outoa sinä koko ajan.

AI-avustajatoiminto vaikuttaa vaikeaa välttää nykyään langattomissa kuulokkeissa, joten parasta kannattaa hankkia kuulokkeet tai kuulokkeet, jotka edellyttävät ääniassistentin manuaalista aktivointia painikkeen painalluksella (kyllä, joka sisältää IPhonen mukana tulevat Apple EarPod -sovellukset).

Ei riitä valintaa yksityisyyttä tietoisille kuluttajille

Jos Mozillan luettelo viittaa älylaitteidemme yksityisyyden ja turvallisuuden tilaan, niin suurin osa niistä jättää vielä paljon toivomisen varaa. Jopa vähiten kammottavat tuotteet sisältävät sisäänrakennetut mikrofonit ja lähettävät henkilökohtaisia ​​tietoja valmistajilleen.

Ei ole myöskään tarpeeksi luetteloita, jotka kannustavat käyttäjien yksityisyyttä ja turvallisuutta kunnioittavien tuotteiden ostamiseen. Esimerkiksi meillä oli vaikea etsiä korkealaatuisia kuulokkeita ei on kuulokkeisiin sisäänrakennettu ääni-avustustoiminto. Ehkä jos näiden salakuunteluominaisuuksien puuttumisesta tulee selvempi myyntikohta, yritykset saattavat olla taipuvaisempia kunnioittamaan käyttäjien yksityisyyttä ja turvallisuutta.

Yllä luetellut laitteet ovat vain joitakin, jotka olemme valinneet Mozillan täydestä luettelosta, jonka voit katsella täältä. Ja jos sinulla on aikaa vähän, älä huolestu - on aina näitä viime hetken lahjoja, jotka voit saada tietylle tietosuojatietoiselle henkilölle.

Teknisiä lahjoja, jotka kunnioittavat yksityisyyttäsi (ja joita ei, jotka eivät)
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.