Onko Craig Wright mies Bitcoinin takana?

[ware_item id=33][/ware_item]

joka-on-Satoshi-Nakamoto


Pystyykö oikea Satoshi seisomaan?

Se on kysymys kaikkien mielessä tällä viikolla sen jälkeen kun australialainen tietotekijä ja liikemies Craig Wright väitti olevansa Satoshi Nakamoto - Bitcoinin keksijä..

Wrightin ”tunnustus” on julkaistu laajasti BBC: ssä, GQ: ssä, The Economistissa ja hänen henkilökohtaisessa blogissaan. Se on myös herättänyt useita vastauksia väittäen, että Wright ei oikeastaan ​​ole Nakamoto. Joten kuka on oikeassa? Onko Craig Wright Satoshi Nakamoton varjunimen takana? Päätimme laittaa etsiväkorkkiimme ja purkaa mysteerin itse.

Joten mistä aloitamme?

Toisin kuin muut alter ego -ilmoitukset, Satoshi Nakamoton todellisen identiteetin etsimisessä on ollut mukana lukuisia henkilöitä, joiden arveltiin olevan Bitcoinin keksijä, mutta toistaiseksi kaikki todennäköiset ehdokkaat ovat kieltäneet sen. Tähän päivään mennessä Satoshi Nakamoton henkilöllisyys on edelleen yksi suurimmista Internetin mysteereistä.

Wright on vain viimeisin joukossa mahdollisia ehdokkaita Nakamotoksi, vaikka hän on ensimmäinen, jonka väitetään olevan itse Bitcoinin keksijä. Villien väitteidensä tueksi Wright on tarjonnut joukon todisteita yhdistäen itsensä vaikeaseen ohjelmoijaan, ja hänellä on jopa muiden Bitcoinin takana olevien henkilöiden suositukset, jotka vahvistavat hänen väitteensä. Joten mitä todisteita on? Ja tekevätkö he kaikki pinoon?

1. Blogin kirjoitukset ennen Bitcoinin julkaisua

Yksi varhaisimmista ja selkeimmistä todisteista, jotka viittaavat siihen, että Wright on Nakamoto, on kokoelma viestejä entisen henkilökohtaisesta blogista, ja siinä mainitaan Bitcoinin lähestyvä julkaisu ennen kryptovaluutan tosiasiallista julkaisemista..

Wrightille valitettavasti tämä todiste hylättiin melko helposti. Useiden raporttien mukaan Wrightin viestit vanhennettiin antamaan vaikutelman, että Wrightilla oli tietoja Bitcoinista ennen julkaisua. Viestit on yllättäen poistettu Wrightin blogista.

2. Wrightin akateeminen ja henkilökohtainen historia

Bitcoinin luominen ei ollut merkitystä ja vihjeitä Nakamoton salausgenialle. Monet ovat sen jälkeen arvanneet, että Wrightin vaikuttava luettelo akateemisista saavutuksista tekee hänestä hyvän ehdokkaan olla Bitcoinin isä. Nyt poistetun Linkedin-profiilinsa mukaan Wrightilla on tohtorin tutkinto. tietojenkäsittelytiede Sydneyn Charles Sturt -yliopistosta, toiminut luennoitsijana ja ainekoordinaattorina yliopistossa ja jopa kehittänyt maisterin tutkinnon digitaalisen oikeuslääketieteen maisteriksi koululle.

Tai ei. Forbes sai CSU: lta joulukuussa 2015 lausunnon, jonka mukaan se

”Wrightille ei ole myönnetty tohtoria. CSU: lta ”.

Yliopisto myös kieltäytyi vahvistamasta Wrightin muita CSU: n saavutuksia, mikä herättää kysymyksiä hänen muiden väitteidensä uskottavuudesta. Lisäksi Wright oli aiemmin Australian veroviraston tutkimuksen keskus, joka aloitettiin sen jälkeen, kun yrittäjä aloitti epäilyttävän vaatimuksen miljoonien dollarien verohyvityksistä. Kaiken kaikkiaan Wrightin ruudullinen historia ei herätä suurta luottamusta siihen, että hän on vastuunalaisuuteen ja turvallisuuteen perustuvan salausvaluutan perustaja..

3. Nakamoton digitaalinen allekirjoitus

Se tosiasia, että Wright on aiemmin esittänyt epäilyttäviä väitteitä itsestään, ei takaa heti, että hänen nykyinen väitteensä on myös väärä. Päättääksesi sen, meidän on tutkittava hänen esittämäänsä todistusta osoittaakseen olevansa Bitcoinin luoja.

Wright väitti luoneen digitaalisen allekirjoituksen ja lisänneen sen Nobel-palkinnon saaneen kirjailijan ja filosofi Jean-Paul Sartren puheeseen. Wrightin todisteiden menestys riippuu ajatuksesta, että digitaalinen allekirjoitus tehtiin salausavaimella, joka voisi olla vain Nakamoton hallussa..

digitaalinen allekirjoituksen WrightWright väittää, että hän lisäsi uuden Nakamotolle kuuluvan digitaalisen allekirjoituksen kirjailija Jean-Paul Sartren puheeseen.

Joten Wrightin todisteet toimivat? Tietoturva- ja salausvaluuttapiireistä saatu yksimielisyys on kuulostava "ei". Wrightin todisteena esittämää allekirjoitusta ei liitetty Sartren kirjoitukseen, vaan yksinkertaisesti Nakamoton vuonna 2009 tekemän Bitcoin-kaupan allekirjoitus. Toisin sanoen Wright otti olemassa olevan digitaalisen allekirjoituksen ja esitteli sen uudella todistaakseen henkilöllisyytensä Nakamotona.

Toiset ovat väittäneet, että Wrightin todisteet ovat tarpeettoman monimutkaisia ​​eivätkä periaatteessa ole avoimia validointia varten. He syyttävät Wrightia tarkoituksellisesti esittämästä monimuotoisesta todisteesta huijata vähemmän tekniikan taitavia lehdistön jäseniä ja yleisöä, kun riittää paljon yksinkertaisempi todiste. Kuten Bitcoin-ydinkehittäjä on todennut, Wright tarvitsee vain toimittaa Nakamoton allekirjoituksen allekirjoituksellaan viestiin ”Craig Wright on Satoshi Nakamoto” viestin sijasta ”kopioida jonkun toisen allekirjoitus julkisesti saatavilla olevaan asiakirjaan ja vaatia sen todistavan, että olet niitä."

Wright on sittemmin vastannut epäilijöihinsä väittäen siirtävänsä "bitcoinia varhaisesta lohkosta" ja esittävänsä joukon itsenäisesti todennettavia todisteita "tulevina päivinä". Jotkut asiantuntijat ovat kuitenkin vakuuttuneita siitä, että edes rahan siirtäminen varhaisesta lohkosta ei ole riittävä, ja Wright ei pysty todistamaan tapaustaan, ellei hän pystyisi siirtämään kolikon bitcoinin ensimmäisestä tapahtumaryhmästä (tunnetaan nimellä Genesis-lohko) tai allekirjoittamaan viestin kyseisen lohkon yksityisellä avaimella..

Kukaan yllätyksenä Wright tuki lupauksensa toimittaa lisätodisteita sanomalla, ettei hänellä "ole rohkeutta" todistaa tapaustaan ​​ja (uudelleen) poistaa kaikki aikaisemmat blogiviestinsä.

Tuomariston sisäänajo ja Wright ei melkein varmasti ole Satoshi Nakamoto

Kaiken kaikkiaan todisteet eivät näytä olevan pinossa Wrightin suosiossa. Mutta ihminen itse ei näytä olevan huolestunut tilanteesta, toteaa

”En halua rahaa, en halua mainetta, en halua adoraatiota. Haluan vain jäädä yksin ... En koskaan, en koskaan ole kamerassa enää koskaan. ”

Kun saavutamme tämän viikon mittaisen kiistan lopun, on melkein varmaa, että Craig Wright ei ole Satoshi Nakamoto. Mutta kysymykset pysyvät: kuka on Satoshi Nakamoto? Missä Nakamoto on nyt? Aikooko seuraava hänet väittävä ehdokas esitellä vakuuttavamman tapauksen? Vain aika näyttää.

Esitelty kuva: ulchik74 / Talletuskuvat
Craig Wright: Nypheean172 / Wikimedia Commons
Digitaalinen allekirjoitus: Julia Tim / Deposit Photos

Onko Craig Wright mies Bitcoinin takana?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.