Mikä on Bitcoin-solmu ja kuka sitä tarvitsee?

[ware_item id=33][/ware_item]

Lukuisat Bitcoin-logot ovat ketjutettu yhdessä.


Bitcoin-verkolla ei ole keskusviranomaista, joka päättää, mitkä tapahtumat ovat päteviä ja mitkä eivät. Kukaan ei anna liikkeeseen kolikoita, eikä kukaan, joka voi ottaa ne takaisin. Kukaan ei tiedä miten Bitcoin voidaan kytkeä pois päältä. Sen sijaan Bitcoin koostuu solmuiksi kutsuttuista tietokoneista, jotka voivat olla yhtä pieniä kuin Raspberry Pi.

Mikä on Bitcoin-solmu?

Nämä solmut ovat yksityishenkilöiden ja organisaatioiden ylläpitämiä, ja jotkut saattavat käyttää useita solmuja. Solmulla on erilaisia ​​toimintoja, jotkut tärkeämpiä kuin toiset. Solmu voidaan määrittää siten, että jotkut näistä toiminnoista ovat poissa käytöstä.

Kuinka perustaa oma Bitcoin-solmu.

Bitcoin-solmua voidaan käyttää tai ei voida käyttää Bitcoinin louhintaan. Kaivostoiminnassa solmu vaatii ylimääräistä erityislaitteistoa, joka auttaa laskemaan toistuvia matemaattisia haasteita eräänlaisessa globaalissa arpajaisessa. Tämä auttaa suojaamaan verkkoa hyökkääjiltä, ​​ja kaivostyöläiset palkitaan äskettäin julkaistulla Bitcoin- ja transaktiomaksuilla.

Verkossa on käynnissä ja muodostamassa noin 100 000 Bitcoin-solmua, tosin tarkkoja lukuja on vaikea saada. Tämä johtuu siitä, että solmu on vain ohjelmisto, jota kuka tahansa voi ladata, muokata ja suorittaa. Mikään viranomainen ei rekisteröi tai varmenna solmuja tai edes määrittelee mitä solmu on.

Bitcoin-solmun toiminnot

Käynnistäessäsi Bitcoin-solmua, se pyrkii ensin muodostamaan yhteyden muihin Bitcoin-solmuihin ja lataamaan historiallista tietoa menemällä aina takaisin ensimmäiseen Bitcoin-lohkoon, Genesis-lohkoon. Erityisesti äskettäin perustettu solmu pyytää lataamaan jokaisen olemassa olevan Bitcoin-lohkon, joka on tällä hetkellä yli 580 000. Tämä on noin 220 Gt: n arvoinen data, ja se voi viedä huomattavasti aikaa Internet-yhteydestä riippuen.

Säännösten tarkastaminen

Bitcoin-solmu laskee sitten tämän historiallisen datapinoon ja varmistaa, että kaikki säännöt ovat paikoillaan. Minkälaiset nämä säännöt voivat olla tarkalleen, voi vaihdella versioittain, mutta yleensä Bitcoinin sääntöjoukot ovat pysyneet muuttumattomina ajan myötä. Sääntöjä on vaikea muuttaa tarkoituksella: Jos muutat sääntöjä, saatat huomata, että et yhtäkkiä pysty kommunikoimaan verkon kanssa. Jos tuot lohkon uuden sääntöjoukon mukaisesti, saatat nähdä, että kaikki muut hylkäävät sen.

Niille, joilla on Bitcoin, on usein erittäin tärkeää tietää, mitä he pitävät. Mitkä säännöt koskevat verkkoa? Seurataanko näitä sääntöjä? Kuinka monta kolikkoa on ja kuinka monta niistä voi luoda?

Tietoja saapuvista maksuista

Niille, jotka hyväksyvät Bitcoinin maksuna, on tärkeää tietää, onko maksu suoritettu vai ei, ja onko summa riittävä. Keräämättä näitä tietoja itse, heidän on luotettava kolmanteen osapuoleen, kuten verkkosivustoon. Nämä tiedot eivät välttämättä ole milloin tahansa saatavissa tai, mikä on ongelmallisempaa, voi olla väärä.

Ainoa tapa selvittää varmasti, onko maksu suoritettu vai ei, on tarkistaa se Bitcoin-solmulla.

Tietoja historiallisista tapahtumista

Bitcoin-solmu tallentaa oletuksena kaikki historialliset Bitcoin-tiedot. Tämä on erittäin hyödyllistä koko verkolle, koska jokainen uusi osallistuja pystyy muodostamaan yhteyden solmuusi ja vastaanottamaan kopion näistä tiedoista historiallisten tapahtumien vahvistamiseksi, ilman joita nykyistä tilaa ei voida määrittää. Tämä maksaa kuitenkin kaistanleveyden, joka voi olla vähäinen tai kallis. Näissä tilanteissa operaattori voi päättää rajoittaa, kuinka paljon näitä historiallisia tietueita jaetaan. Koska tietueet vievät myös tilaa tietokoneella, joku voi halutessaan määrittää solmunsa poistamaan automaattisesti vanhemmat tapahtumat ja lohkot, jotka eivät ole käyttäjän kannalta tärkeitä.

Muita vaihtoehtoja

On myös mahdollista käyttää Bitcoin-solmua nimettömästi Tor-verkon kautta tai palvella yksinomaan muita solmuja, joihin pääsee vain Torin kautta. Tämä voidaan tehdä Bitcoin-toiminnan piilottamiseksi edelleen Internet-palveluntarjoajilta tai viranomaisilta tai myös torjua DDoS-hyökkäyksiä piilottamalla. Tapauksissa, joissa Internet-vastaanotto keskeytyy tai sitä ei ole saatavana, on mahdollista vastaanottaa tietoja satelliittisyötteestä ja jakaa niitä muiden kanssa Wi-Fi-mesh-verkon kautta.

Suorita oma solmu

Salausvaluutan hajauttamiseksi on tärkeää, että jokainen pystyy aina ajamaan solmua ilman, että tarvitsee valtuutusta tai lisenssiä. Tämä tarkoittaa, että solmun suorittamiseen tarkoitetun ohjelmiston on oltava ilmainen ja avoimen lähdekoodin, mutta myös, että koko Blockchain-varmennukseen tarvittavat tiedot eivät voi olla laskennallisesti liian suuria tai liian suuria taakkoja. Solmun on oltava mahdollista ajaa nimettömästi ja ilman sensuuria.

Jos solmun suorittamisesta tulee koskaan liian kallista ja vaivalloista, solmua käyttävät yksiköt saattavat pystyä järjestämään yhteistyön muuttaakseen sääntöjä, poistaaksesi historiallista tietoa tai muuttaaksesi sääntöjoukkoa, edes ilman että me tietäisimme.

Mikä on Bitcoin-solmu ja kuka sitä tarvitsee?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.