Kun käyttäjät kääntyvät mainosten estäjiin, sivustot alkavat estää käyttäjiä

[ware_item id=33][/ware_item]

Uusi MacBook odottaa ExpressVPN: tä.


Viime joulukuussa Forbes alkoi estää pääsyä vierailijoille, jotka käyttivät mainosten esto-ohjelmistoa. Vierailijat, joiden web-selaimeen oli asennettu minkä tahansa tyyppisiä mainosten estäjiä, tapasi heti häiritsevän valkoisen seinän, jossa heitä pyydettiin poistamaan asetukset kohteliaasti käytöstä sivun katselemiseksi.

(Muissa uutisissa Forbes näyttää haittaohjelmia pakollisten mainostensa kanssa.)

Mutta Forbes ei ole ainoa yritys, joka ottaa mainoksia omiin käsiinsä. Washington Post, Slate ja viime aikoina Wired ovat myös torjuneet mainosten estäjiä.

Mainosten estäjällä on monia kiistämättömiä etuja - ne auttavat suojaamaan sinua haittaohjelmilta, nopeuttavat latausaikoja ja tarjoavat kaiken kaikkiaan paremman sivustokokemuksen - mutta on myös pätevä vastaväite: Kuinka verkkotunnuksen omistajat voivat ansaita rahaa ilman mainoksia?

Mainosten estäjien uskomaton nousu

Pelkästään vuonna 2015 mainosten esto-ohjelmisto nousi mahtavaan 41 prosenttiin, ja sillä on arviolta 200 miljoonaa aktiivista käyttäjää ympäri maailmaa. Se on muuttunut jostakin vain kourallisesta ammattitaitoisesta ihmisestä tapana käyttää jokapäiväistä kotityökalua.

Uskallamme väittää, että yksi tärkeimmistä syistä siihen, miksi yhä useammat ihmiset asentavat mainosten estäjiä, on se, että he ovat yhä herkempiä siihen, miten heidän tietonsa jaetaan. Kohdistetut mainokset seuraavat selaushistoriaasi räätälöityjen mainosten näyttämiseksi, ja niistä on valitettavasti tullut status quo.

Forbesin kotisivut estävät mainosten estäjätForbes pyytää kohteliaasti poistamaan mainosten estäjät käytöstä, kun taas uBlock Origin estää 19 tuntematonta skriptiä

On pelottavaa, kuinka mainokset ovat nykyään niin yksilöllisiä. Se on saatu pisteeseen, jossa he käsittelevät tuhansia bittejä tietoja ennen kuin verkkosivusto edes latautuu, ja selaa selaushistorian eri näkökohtia luomaan erittäin henkilökohtaisia ​​ja usein erittäin häiritseviä mainoksia..

Ehkä tästä syystä niin monet yritykset kehittävät mainosten esto-ohjelmistoja. (Katso todisteet Applen iOS 9 -mainosten estäjistä ja Androidin estäjistä.)

Miksi kohdistetut mainokset ovat vaarallisia

Pennsylvanian yliopiston tekemässä tutkimuksessa 66 prosenttia Internetin käyttäjistä sanoi olevansa epämukavia kohdennetun mainonnan ajatuksen suhteen. Mielenkiintoista on, että lukumäärä kasvoi 86 prosenttiin, kun he saivat tietää, kuinka markkinoijat hankkivat tietoja räätälöidä näitä mainoksia.

Kohdennetut mainokset paljastavat käyttäjien yksityisyyden, ja näiden mainosten takana olevat jäljittäjät ovat yleisempiä kuin luulet.

Tutustu Wall Street Journalin Mitä he tietävät -sarjaan nähdäksesi kuinka paljastetut jotkut sivustot jättävät vierailijansa. (Tarvikkeet Wikipediaan siitä, että 0 seurantalaitetta on asennettu.)

sivustot ja niiden altistumisindeksi sekä seurantalaitteetKuvakaappaus WSJ: n mitä he tietävät -sarjasta

Internetin ottaminen omaan käsiinsä

Me tajuamme sen. Mainokset tuottavat tuloja. Ongelmana on kuitenkin, että yleisö kiinnittää huomiota siihen, miten nämä räätälöidyt mainokset tehdään ja miten ne paljastavat ja vääristävät ihmisten yksityisyyttä. Käyttäjät muuttavat tapaa, jolla he haluavat vastaanottaa tietoja, ja sivustot, kuten Forbes ja Wired, aliarvioivat suuresti kuinka paljon ihmiset todella vihaavat mainoksia.

Selainmedia pitää sen hyvin:

”Käyttäjät estävät mainoksia kostaakseen tunkeilevia, merkityksettömiä ja usein suorastaan ​​kauhistuttavia mainoksia laadun suhteen - tiedät tiedot imevät mainokset, jotka ottavat näytön automaattisen toiston videoilla ja vilkkuvilla iskulauseilla, joten yrität lajitella sisältöä paska. Mutta nuo mainokset maksavat laskut. Ei rahaa, ei verkkosivustoa. ”

Vuonna 2002 vain yksi prosenttia Internetin käyttäjistä käytti mainosten estäjää. Nykyään se on lähes 50 prosenttia.

Ja sen sijaan, että yrittäisivät korjata tämän ja suojata kävijöidensä yksityisyyttä ja hyvinvointia, nykyään yhä useammat sivustot pakottavat lukijat riisumaan itsensä vapaaehtoisesti katsomaan kaikenlaista sisältöä.

Ei se ole loistava tapa ansaita lukijan luottamus?

Käynnissä oleva keskustelu yksityisyyden suojan tuloista

Toisin kuin muut yritykset, Forbes on ollut läpinäkyvä sen suhteen, kuinka heidän uusi liiketoimintajärjestelmä on vaikuttanut sivuston suorituskykyyn. Sisällön päällikkö Lewis DVorkin korostaa julkisessa lausunnossaan, kuinka lähes 44 prosenttia, noin 1,6 miljoonaa kävijää, käytti mainosten estäjiä sivuston katsomiseksi. "Ansaitsimme 15 miljoonaa mainosta, jotka muuten olisivat estetty", DVorkin ylpeilee.

Kuulostaa hyvältä, eikö niin? Ei oikeastaan…

Mitä DVorkin ei mainitse, on se, että kun he ansaitsivat 15 miljoonaa uutta mainosten näyttökertaa, he tosiasiallisesti ajoivat pois 56 prosenttia käyttäjistä, jotka eivät olleet halukkaita estääkseen salpaajiaan.. 

Nämä käyttäjät eivät välttämättä tule takaisin milloin tahansa pian.

Katse tulevaisuuteen

enemmän verkkohakuja tehdään nyt mobiililaitteillaNykyään yhä useammat ihmiset selaavat verkkoa älypuhelimellaan lähettämällä mainosohjelmia hankaliin tilanteisiin

Kun yhä useammat ihmiset alkavat nähdä mainosten estäjien etuja, harvemmat kävijät haluavat poistaa ne käytöstä. Tämä pätee etenkin mobiililaitteisiin, joissa mainosten estäjät ovat alkaneet olla esiasennettuna.

Meillä on uteliaita nähdä, jatkavatko Forbesin ja Wiredin kaltaiset sivustot edelleen mainosten estäjiä tai edes ymmärtävätkö ne hukkaan menneen työn, keskitymme sen sijaan muuttamaan näiden mainosten näyttötapaa.

Panoksemme on viimeksi mainitussa.

Esitelty kuva: Viktor Hanacek / Picjumbo
Naiset, joilla on puhelin: Benjamin Child / Unsplash

Kun käyttäjät kääntyvät mainosten estäjiin, sivustot alkavat estää käyttäjiä
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.