Kuinka uskottava luotettavuus voi suojata tietojasi

[ware_item id=33][/ware_item]

Esimerkki strutsi hautaamassa pienen päänsä hiekkaan.


Uskottava kieltäytyminen antaa yksilöille mahdollisuuden väittää, etteivät he olleet osallistuneet muiden (tai joissain tapauksissa itse) toimiin..

Esimerkiksi, vaikka voit todennäköisesti todeta, että et tiedä salasanasi puhelimelle, jota et omista, et voi uskoa, ettet tiedä puhelimesi salasanaa. Jos haluat saada uskottavaa deniability tässä tapauksessa, sinun on vakuutettava toinen puoli, että puhelin ei ole sinun tai että sen lukituksen avaaminen on mahdotonta.

Yllä oleva esimerkki on erityisen tärkeä Uudessa-Seelannissa, jossa raja-asiamiehet voivat pakottaa sinut paljastamaan salasanasi antamaan heidän etsiä laitteidesi sisältöä.

Tällaiset vaaralliset ja autoritaariset lait ja käytännöt voivat rikkoa ihmisoikeuksiasi (esimerkiksi ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 12 artikla), mutta myös tehdä siitä mahdollisesti vaarallisen toimittajien, lakimiesten tai lääkäreiden suorittaessa tehtäviään.

Vaikka uskottava estävyys ei ole juridinen käsite, se on yhä kriittisempi etsintöjen, yksityisyyden loukkausten ja häirinnän yhteydessä..

Kuinka saavuttaa uskottava poistettavuus tiedoillasi

Tietojen salaaminen on ensimmäinen askel suojaamalla niitä. Kaikki puhelimesi, tietokoneesi tai ulkoisten asemiesi tiedot on aina salattava sekä levossa että kuljetuksen aikana.

Salatun tiedon esiintyminen kuitenkin osoittaa, että sinulla on tietoja hallussaan, vaikka siihen ei olisi pääsyä, ja rikolliset tai hallitukset voivat pakottaa sinut luovuttamaan salausavaimet.

Onneksi on edelleen olemassa tapoja piilottaa tai ainakin evätä, että sinulla on pääsy laitteidesi tietoihin.

Lisää piilotettu taltio laitteeseesi

Piilotetut määrät ovat salattuja astioita muiden salattujen astioiden sisällä. Kun ulkokerros puretaan tai avataan, pitäisi olla mahdotonta kertoa, onko sen sisällä toinen säiliö.

Esimerkiksi Veracrypt tarjoaa ominaisuuden, jonka avulla voit luoda piilotettuja levyjä, jotka määritetään kahdella erillisellä salasanalla. Yksi, joka on täysin salainen ja jota et koskaan paljasta, ja toinen, jonka tunnustat hätätapauksissa.

Ihannetapauksessa täytät ulkoisen tilavuuden myös arkipäiväisellä, mutta uskottavalla tiedolla, kuten matkakuvilla. Kuka tahansa, joka saa salasanasi, voi käyttää vain näitä kuvia, mutta ei tiedä piilotettujen tietojen olemassaoloa.

Tällä taktiikalla on tietysti rajat. Jos piilotetut määrät olivat yleisiä, kiristyshenkilökunta ei ehkä ole tyytyväinen selitykseesi ja uhkaa jatkaa sinua, elleivät he pääse käsiksi tietoihin, joita he odottavat löytävänsä.

Käytä piilotettuja käyttöjärjestelmiä

Vaikka se on monimutkaisempi kuin piilotetut levyt, on mahdollista tallentaa kokonaan piilotettu toinen käyttöjärjestelmä (OS) laitteen sisälle.

Jos sinua pysäytetään ja sinua pyydetään avaamaan kannettava tietokone ja näyttämään sen sisältö, pystyt näyttämään mukavasti täysin toimivan tietokoneen, joka sisältää tyhjiä tiedostoja ja ohjelmia. Niin kauan kuin tämä näyttää vakuuttavalta sinua pysäyttäville, kaikki arkaluontoiset tiedot ovat piilossa toisessa käyttöjärjestelmässä.

Uskottavissa oleva kiellonne riippuu myös siitä, onko todisteita siitä, että siellä voi olla piilotettu levy, mutta jos se olisi asetettu oikein, edes edistyksellinen oikeuslääketiede ei pystyisi tuottamaan tällaista näyttöä.

Käytä poistettavissa olevia todennusmenetelmiä

Keskusteluprotokollat, kuten tallentamattomat (OTR), käyttävät ominaisuutta, jota kutsutaan poistettavaksi todennukseksi, jonka avulla voit varmistaa, että puhut sen henkilön kanssa, jonka kanssa keskustelit, mutta tekemättä tätä todistusta näkyväksi muille, jotka mahdollisesti salakuuntelevat keskusteluasi..

Sitä vastoin, jos käytetään salausprotokollia, kuten PGP (kutsutaan myös GPG tai GnuPG), tarkkailija voi helposti kertoa, mitkä avaimet allekirjoittavat viestin. Tämä läpinäkyvyys on PGP: n ominaisuus, koska sen avulla voit todistaa, että olet allekirjoittanut asiakirjan tai tiedoston julkisesti. Mutta uskottavissa olevissa olosuhteissa tämä on päinvastainen kuin haluamme..

Käytä nimettömiä tilejä

Riippumatta siitä onko kyseessä sosiaalinen media, keskustelut, online-isännöintipalvelut tai viestintä, mitään ei pitäisi linkittää sinuun. Käyttäjätunnusten ja sähköpostitilien on oltava satunnaisia, eikä niitä saa koskaan käyttää käyttämäsi IP-osoitteiden kautta. Ole erityisen varovainen, ettet paljasta itsesi millään metatiedolla.

Salaus on erinomainen ensimmäinen askel, mutta…

Yksinkertainen salaus suojaa tietojasi snoopilta ja niihin pääsyyn kadottamisen jälkeen. Se on tärkeä askel riippumatta siitä, kuka pelkää saavasi saada tietojasi.

Mutta jos pelkäätte saavasi joutua tilanteisiin, joissa sinut voidaan pakottaa paljastamaan salausavaimesi ja salasanasi, tarvitset uskottavaa kieltäytymistä.

Piilotetut levyt, käyttöjärjestelmät, poistettava todennus ja yleinen online-nimettömyys ovat kaikki tärkeitä vaiheita, joita tarvitaan itsesi suojaamiseksi.

Kuinka uskottava luotettavuus voi suojata tietojasi
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.