Kuinka paljon Internet-palveluntarjoajasi voi selvittää Internet-liikenteesi kautta?

[ware_item id=33][/ware_item]

Internet-palveluntarjoajasi näkee kaiken Internet-liikenteen


Kaikesta, mitä Alexa kysyy, kaikkiin sähköpostiisi ja salasanoihisi: Jos et salaa liikennettäsi, Internet-palveluntarjoajasi voi nähdä kaiken sen.

Kun Internet-palveluntarjoajasi käsittelee kaiken Internet-liikenteen, se näkee kaiken, mitä teet verkossa. Internet-palveluntarjoajasi voi kerätä tarpeeksi henkilökohtaisia ​​tietoja etsimästäsi, kenelle sähköpostitse (ja milloin) ja jopa Bitcoin-tapahtumista.

Vaikka salaat kaiken liikenteen, pelkät liikennemallien piikit saattavat riittää Internet-palveluntarjoajan selvittämiseen, mitä teet kotona.

Tarkastellaan sitä, mitä Internet-palveluntarjoajasi voi nähdä, kun tietosi ovat salattuja, ja miten käsitellä kutakin ongelmaa.

Mitä Internet-palveluntarjoajasi voi nähdä, jos tietojasi ei ole salattu:

1. Tarkat käymäsi sivustot ja salasanasi

Jos käymäsi verkkosivustot ovat salaamattomia, ts. Ne käyttävät edelleen HTTP: tä eikä HTTPS: ää, palveluntarjoajasi voi esimerkiksi tietää tarkat sivustot, joissa vierailet. Jos shoppailet osoitteessa http://www.a-shopping-website.com, Internet-palveluntarjoajasi tietää, mitä ostit, tilillesi käyttämäsi käyttäjänimi ja salasana sekä kaikki antamasi maksutiedot. Jos sen sijaan siirryt osoitteeseen https://www.a-shopping-website.com, kaikki Internet-palveluntarjoajasi näkee, että olet käynyt sivustolla, mutta et mitä teet sillä.

Ratkaisu: Tarkista, että käymäsi sivustot käyttävät HTTPS: ää (suosittelemme hankkimaan HTTPS: ää kaikkialle, jotta vieraiden verkkosivut olisivat salattuja) ja älä käy sivustoissa, joissa vanhentuneet tai virheelliset SSL-varmenteet.

Jos et halua, että Internet-palveluntarjoajasi näkee sivustot, joissa vierailet, käytä hyvää VPN: tä.

2. Sähköpostisi

Jos käytät sähköpostipalvelua, joka ei käytä TLS (Transport Layer Security) -salausta, palveluntarjoajasi todennäköisesti näkee sähköpostiesi sisällön, ja jos palveluntarjoajasi on myös sähköpostipalveluntarjoajasi, he varmasti voivat.

Ratkaisu: Käytä sähköpostipalvelua, jossa on TLS-salaus (jota usein kutsutaan STARTTLS) HTTPS: n päällä ja voimassa olevat SSL-varmenteet. Mutta muista, että sähköpostipalvelu voi nyt tarkastella myös henkilökohtaisia ​​sähköpostiosoitteitasi.

Jotkut palveluntarjoajat, kuten Google Mail, ilmoittavat sinulle pienellä punaisella lukolla, jos vastaanottaja tai lähettäjä ei käytä TLS: ää oikein. Voit ilmoittaa sähköpostin lähettäjälle tästä virheestä tai pyytää uutta sähköpostiosoitetta.

Vaihtoehtoisesti voit poistaa kyseisen Gmail-tilin ja harkita sen sijaan näitä yksityisyystietoisia vaihtoehtoja.

3. Olitko kumoava

Internet-palveluntarjoajasi näkee, kun lataat tiedostoja BitTorrent-tiedostoilla, vaikka ne olisivat laillisia (esimerkiksi pelin päivitys). Vaikka he eivät ehkä välitä niin paljon sisällöstäsi, jota pihdit yhtä paljon kuin jotkut yritykset (jotka näkevät IP-osoitteesi torrentista, ota huomioon), kun Internet-palveluntarjoaja huomaa, että käytät kaistanleveyttä torrentisoimiseksi, he saattavat lykätä lataustasi nopeudet.

Ratkaisu: Voit estää Internet-palveluntarjoajasi tunnistamasta torrentitoimintoasi käyttämällä VPN: ää turvallista ja nopeaa lataamista varten.

4. Bitcoin-transaktiosi

Koska tavalliset Bitcoin-asiakkaat lähettävät tavallisia ja yksilöllisesti muotoiltuja salaamattomia viestejä vakiintuneille TCP-portteille, palveluntarjoajasi havaitsee melko helposti, jos käytät Bitcoinia. Liikenteestäsi he voivat myös jäljittää transaktiosi takaisin sinulle. Koska Internet-palveluntarjoaja näkee kaiken saapuvan liikenteen, he voivat päätellä, että kaikki lähettämäsi tapahtumat, joita et ole vastaanottaneet joltakin toiselta, ovat luomasi tapahtuma.

Ratkaisu: Vaikka hyvä VPN tai Tor-verkko voi estää Internet-palveluntarjoajaasi seuraamasta Bitcoin-tapahtumiasi tulevasta liikenteestä, on vielä muita tapoja, joiden avulla he voivat selvittää tapahtumasi.

Jos haluat varmistaa, että Bitcoin-tapahtumasi ovat nimettömiä, tutustu Lexien oppaaseen nimettömien Bitcoin-maksujen suorittamisesta.

Mitä Internet-palveluntarjoajasi voi nähdä, jos tietosi ovat salattuja?

Jos salat kaikki Web-liikennetiedot, hienoa työtä! Internet-palveluntarjoajasi voi silti tarkastella salaamattomia metatietoja, jotka seuraavat salattua verkkoliikennettä - he eivät tiedä mitä liikenne tarkalleen on, mutta he voivat tehdä vahvoja päätelmiä sen koon, taajuuden ja liikennemuotojen ajoituksen luonteen perusteella..

Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että verkko-operaattorit voivat silti oppia paljon sinusta salatussa liikenteessä. Yhdessä tutkimuksessa havaittiin, että jokaisella Youtube-videolla on ainutlaatuinen liikennekuvio, kun se lähetetään laitteellesi, ja jos Internet-palveluntarjoaja haluaa, he voisivat määrittää tarkat katsomasi videot. Toinen huolestuttava tutkimus IoT-laitteista, jonka tekivät Princetonin yliopiston tutkijat:

"Internet-palveluntarjoaja tai muu verkon tarkkailija voi päätellä yksityisyyden suojaan liittyviä kotitoimintoja analysoimalla Internet-liikennettä älykoteista, jotka sisältävät kaupallisesti saatavilla olevia Internet-laitteita."

Toisin sanoen, kaikki Alexasta SleepSense Monitoriin asti voi heikentää yksityisyyttäsi paljastamalla päivittäinen rutiinisi.

Kaikkien laitteiden kytkeminen VPN-yhteensopivan reitittimen kautta tekisi Internet-palveluntarjoajalta uskomattoman vaikeaa selvittää, mitä laitetta käytät. Mutta määrätietoisen vastustajan ei ole täysin mahdotonta päätellä, millaista liikennettä lähetät, varsinkin jos sinulla on vain yksi Internet-laite tai jos useita laitteita lähettää harvaa liikennettä, kuten älykkäät ovilukot ja unenäytöt.

Ratkaisu: Sekoita malli lisäämällä satunnaista saapuvaa ja lähtevää liikennettä salattuun verkkoliikenteeseen. Jotta tämä toimisi, sinun on käytettävä VPN: ää kokoamaan koko talosi liikenne yhteen, jotta Internet-palveluntarjoaja ei voi enää erottaa elokuvaa, torrenttia tai verkkosivustoa.

Varmista, että kotoasi tulee jatkuvasti liikennettä, vaikka et olisi siellä. Jos liikenne on jatkuvaa koko päivän ajan, vältetään liikenteen piikki, kun esimerkiksi siirryt verkkoon tultuaan kotiin töistä.

Luoda saapuvan liikennettä, luo jatkuva virta, joka kattaa kaikki liikenteen nopeuden hyppyt, kun esimerkiksi kytket tietokoneen päälle, kun pääset kotiin töiden jälkeen. Suorita äänen suoratoistopalvelu, kuten Spotify, tai digitaalinen radiolähetys ja mykistä se.

Luoda lähtevä liikennettä, voit jakaa suosittuja tiedostoja, kuten uusin Linux-versio, tiedostojenjakopalvelussa.

TL; DR: Hallitse Internet-palveluntarjoajalle antamasi tiedot

1. Tarkista, että jokaisessa sivustossa on HTTPS. Käytä HTTPS: ää kaikkialla.
2. Käytä sähköpostia, jolla on TLS-salaus.
3. Vielä parempi, käytä maksettua sähköpostipalvelua, joka ei seuraa viestejäsi.
4. Käytä hyvää VPN-salausta kaiken liikenteen salaamiseen.
5. Tutustu siihen, miten pidät Bitcoin-tapahtumasi nimettöminä.
6. Luo saapuvaa liikennettä toistamalla äänivirtoja, kun et ole kotona, ja luo lähtevää liikennettä jakamalla suosittuja tiedostoja tiedostojen jakamispalveluiden kautta.

Kuinka paljon Internet-palveluntarjoajasi voi selvittää Internet-liikenteesi kautta?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.