Kuinka käyttää Bitcoinin monia allekirjoitusta sisältäviä lompakoita

[ware_item id=33][/ware_item]

Bitcoinin multisig-lompakot ja niiden käyttö


Ainoastaan ​​omistaja voi käyttää Bitcoinia julkisen avaimen tiivisteen, esimerkiksi Bitcoin-osoitteensa perusteella. Bitcoin-protokolla sallii erityyppisten sääntöjen määritellä tarkasti, millä salausavaimilla voi olla, mitä tiliä hallitaan.

Suosituimmat epätyypilliset Bitcoin-tilit ovat monisignatuurit (multisig). Nämä osoitteet, jotka alkavat kolmella yhden sijaan, ovat olleet olemassa vasta vuodesta 2012 - kolme vuotta Bitcoinin perustamisen jälkeen.

Monen allekirjoituksen omaavan lompakon perustoiminnot

Luodessasi monikirjaimista lompakkoa, voit määrittää, kuinka monta allekirjoitusta tulisi olla yhteensä ja kuinka monta niistä tarvitaan kaupan tekemiseen.

Yleisimmin luotu lompakotyyppi on 2/3-lompakko, eli allekirjoituksia on yhteensä kolme, joista kahta tarvitaan kaupan allekirjoittamiseen..

Käytännössä toiminnallisuus on samanlainen kuin pankkitilit, jotka vaativat useita allekirjoittajaa. Mutta koska Blockchain ei ole rakennettu luottamukseen, vaan salaustekniikkaan ja yksimielisyyteen, sitä on mahdotonta huijata, eikä mikään keskuspuolue voi käyttää mielivaltaisesti varojasi.

Tässä on 4 kertaa, kun kolmesta kolmesta allekirjoituksella varustetusta lompakosta voi olla hyötyä:

Kuinka käyttää multisig-lompakoita kaksifaktorisena todennuksena

1. Multisig-lompakkojen käyttö kaksifaktorisena todennuksena

Kaksikerroinen todennus (2FA) ei ole yleinen Bitcoin-lompakoissa, mutta erittäin suositeltavaa verkkotileille, kuten sähköposti- tai pilvitallennustilalle. Multisig-lompakolla kaksitekijäinen todennus voi olla mahdollista myös Bitcoin-lompakoille.

Perustaa:

 • Lompakko 1: Tietokoneesi (ilman varmuuskopiota)
 • Lompakko 2: Online-2FA-palvelu
 • Lompakko 3: Paperi lompakko tallessa

Kuinka tehdä se:

Aina kun aloitat tapahtuman tietokoneella tai puhelimella, verkkopalvelun on allekirjoitettava tapahtuma. Ennen kuin he kirjautuvat tapahtumaan, he vaativat sinua antamaan kaksikerroisen todennuskoodin.

2FA-koodi voidaan luoda puhelimeesi, lähettää sinulle tekstiviestinä tai jopa tulla laitteesta. Ne voivat myös asettaa tilillesi transaktiorajoja tai vaatia eri todennustasoja eri siirroille.

haittoja:

Jos 2FA-palvelu menee offline-tilaan tai saa DDoSedin, varojasi ei ole käytettävissä, kunnes löydät paperin lompakosta tallessaan. Jos joku käyttää sekä laitettasi että paperisi lompakkoasi, hän voi ohittaa 2FA-palvelun kokonaan.

Kuinka käyttää multisig-lompakkoa turvallisuuden parantamiseksi

2. Kuinka käyttää multisig-lompakoita turvallisuuden parantamiseksi

Jos pelkäät, että tietokoneesi tai älypuhelimesi voi saada hakkeroitua, voit käyttää 2–3 monisig-lompakkoa lisätäksesi tietoturvaa.

Perustaa:

 • Lompakko 1: Matkapuhelimen matkapuhelin (ilman varmuuskopiota)
 • Lompakko 2: Lompakko tietokoneellasi (ilman varmuuskopiota)
 • Lompakko 3: Paperi lompakko erillisessä paikassa

Huomautus: Emme tee varmuuskopioita lompakoistamme, koska emme halua huolehtia siitä, että ne vaarantuvat tällä tavalla.

Kuinka tehdä se:

Joka kerta, kun haluat tehdä tapahtuman, sinun on aloitettava tapahtuma yhdellä laitteella (esimerkiksi skannaamalla QR-koodi puhelimeesi), tarkistettava ja vahvistettava tapahtuma toisella laitteellasi..

Ei ole mahdollista tehdä kauppaa vain yhdellä laitteella, joten jos puhelimeesi tai tietokoneesi hakkeroidaan, et menetä bitcoinejasi. Jos kadotat tai hajotat tietokoneesi tai puhelimesi, voit palauttaa kolikot paperi lompakolla ja muulla lompakolla. Jos paperi lompakko varastetaan, varas ei pääse kolikoihisi (multisig-vaatimuksen vuoksi).

haittoja:

Jos sekä tietokoneesi että puhelimesi rikkoutuvat samanaikaisesti, häviät Bitcoinisi. Voit valmistautua tähän luomalla varmuuskopioita digitaalisista lompakoistasi, jolloin sinun on oltava varovainen varmuuskopioidessasi. Laita kaksi varmuus siemenä yhteen samaan paikkaan, jos olet varma, että ne ovat turvallisia!

Kuinka käyttää multisig-lompakkoa escrow-palveluna

3. Kuinka käyttää multisig-lompakkoa escrow-palveluna

Kuvittele, että Alice haluaa ostaa tavaroita Bobilta Internetissä, mutta hän ei ole koskaan tavannut Bobia aiemmin ja on epävarma, voiko hän luottaa häneen. Alice ei halua lähettää rahaa ensin, ja Bob ei halua lähettää tavaroita ensin. Ongelman ratkaisemiseksi ja Alice ja Bob voivat käydä kauppaa, he voivat luoda multisig-lompakon kolmannen osapuolen escrow -palvelun, Emman, kanssa..

Perustaa:

 • Lompakko 1: Alice puhelimessa tai tietokoneessa (varmuuskopioineen)
 • Lompakko 2: Bob puhelimessa tai tietokoneessa (varmuuskopioineen)
 • Lompakko 3: Emma puhelimessa tai tietokoneessa (varmuuskopiona)

Kuinka tehdä se:

Emma voi olla henkilö tai yritys. Alice ja Bob eivät tarvitse luottaa Emmaan rahansa tai tavaroidensa kanssa, mutta heidän ei tarvitse luottaa häneen, jotta he eivät salaa yhteistyötä muiden osallistujien kanssa. Kaikki kolme luovat 2: 3 monisig-lompakon, ja Alice lähettää varojaan vasta perustettuun osoitteeseen.

Bob näkee nyt, että Alice on suorittanut maksun. Hän ei voi enää ottaa rahaa takaisin tavaran lähettämisen jälkeen, koska hänellä on vain yksi tarvittavista kolmesta allekirjoituksesta.

Kun Bob on lähettänyt tavarat ja he ovat saapuneet Aliceen, Alice ja Bob voivat välittää rahat Bobille. Jos kaikki menee hyvin, Emman allekirjoitusta ei tarvita ollenkaan, koska Alice ja Bobin allekirjoitukset riittävät tapahtuman suorittamiseen. 2: 3 monisig-lompakosta Emman on erittäin helppoa ja halpaa tarjota kyseinen palvelu (toisin kuin perinteisissä, pankkipohjaisissa esc-ratkaisuissa)..

Vain jos jotain menee pieleen, Emma astuu sisään ja antaa tuomion. Hän voi valita puolueensa yhden osapuolen kanssa tai jakaa varat yhteisymmärryksessä yhden osallistujan kanssa. Emma ei voi ottaa rahaa itse, koska hän vaatii joko Bobin tai Alicen allekirjoituksen suorittaakseen minkä tahansa siirron.

haittoja:

Escrow-palvelut ovat hyödyllisiä tilanteissa, joissa osallistujat eivät voi lainkaan luottaa toisiinsa, kuten silloin, kun kaikki osallistujat ovat nimettömiä. Ei kuitenkaan ole helppoa varmistaa, että Alice ja Emma eivät ole tekemisissä keskenään tai edes saman henkilön kanssa. Alice tai Bob voisivat silti yrittää lahjoa Emmalle.

Kuinka turvata yrityksen rahat multisig-lompakoilla

4. Kuinka turvata yrityksen rahat multisig-lompakoilla

Bitcoinilla toimivalla yrityksellä voi olla vaikea varmistaa varojaan perinteisessä yhden allekirjoituksen lompakossa. Kenellä pitäisi olla avaimet lompakkoon ja kenen tulisi valmistaa maksut?

Jos avaimia toistetaan liian usein eri valtuutettujen allekirjoittajien välillä, on olemassa vaara, että avaimet hakkeroidaan tai varastetaan. Jos liian harvoilla ihmisillä on käytettävissään varoja, he saattavat olla saavuttamattomia onnettomuuden jälkeen.

Perustaa:

 • Lompakko 1: Toimitusjohtaja (ilman varmuuskopiota)
 • Lompakko 2: Kirjanpitäjä (ilman varmuuskopiota)
 • Lompakko 3: Paperi lompakko taulun hallussa olevassa tallessa

Kuinka tehdä se:

Tässä järjestelmässä toimitusjohtaja tai kirjanpitäjä eivät pääse pakenemaan yrityksen varoilla. Mutta kirjanpitäjä voi silti valmistella, allekirjoittaa ja siirtää maksut toimitusjohtajalle, joka vahvistaa ne lisäämällä allekirjoituksen. Jos joko kirjanpitäjä tai toimitusjohtaja katoaa tai kadottaa laitteensa, he voivat saada takaisin yrityksen varoja selittämällä itsensä hallitukselle saadakseen paperin lompakon..

haittoja:

Toimitusjohtaja ja kirjanpitäjä voivat silti tehdä yhteistyötä toistensa kanssa ja karkaa yhtiön varoilla. Mutta jos he eivät, he paremmin välttävät saman auton tai lentokoneen käyttöä. Jos molemmat avaimet tuhoutuvat tai niistä tulee kolmansien osapuolten käytettävissä, varat ovat kadonneet.

Miksi enempää ei käytetä monikirjaimisia lompakoita?

Multisig-lompakot ovat suhteellisen kalliita, ja harvoilla lompakoilla on toiminnallisuus. Koska jokainen tapahtuma sisältää useita allekirjoituksia, myös niiden tallentaminen Blockchainiin on paljon kalliimpaa, mikä tekee multisig-asetusten vähemmän houkutteleviksi jokapäiväisessä elämässäsi.

Bitcoinia ei myöskään käytetä vielä tarpeeksi tilanteissa, jotka todella takaavat monikirjaimisen lompakon, kuten kansainvälisen kaupan tai salakirjoitusvaluuttarahastot, jotka vaativat sulkutiloja tai tarvitsevat hajautetun ja turvallisen asennuksen..

Bitcoinin uusi transaktiomuoto, joka tunnetaan nimellä Segwit, käsittelee allekirjoitustietoja eri tavalla salliakseen halvemmat useat merkit, mutta harvat lompakot tukevat sitä vielä.

Voit kuitenkin käyttää Electrum Wallet -sovellusta edullisten, moni-allekirjoituksella varustettujen Segwit-tapahtumien hyödyntämiseen.

Kuinka käyttää Bitcoinin monia allekirjoitusta sisältäviä lompakoita
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.