Koulusi seuraa online-toimintaasi – tässä voit tehdä asiallesi

[ware_item id=33][/ware_item]

koulu seuraa online-toimintaa


Uuden lukuvuoden alku on vasta viikkojen päästä, mikä useimmille oppilaille tarkoittaa viettää paljon aikaa verkossa joko töihin tai… ”muihin” asioihin.

Mutta riippumatta siitä, oletko lukiossa tai yliopistossa, on todennäköistä, että verkossa koulussa viettämääsi aikaa tarkkaillaan tavalla tai toisella. Järjestelmänvalvojat voivat selvittää, kuka olet, missä olet ja mitä teet verkossa Wi-Fi-käytön seurannasta biometrisiin skanneriin, jotka kirjaavat osallistumisen..

Mitä koulusi voi seurata?

1. Online-aktiviteettisi

Aina kun muodostat yhteyden kampuksella olevaan Wi-Fi-verkkoon millä tahansa laitteella, koulu tietää, millä verkkosivustoilla olet käynyt. Ja jos sivustoja ei suojata HTTPS: llä, se voi myös nähdä mitä olet katsellut.

Yliopistoasi tai lukioosi voitaisiin myös ottaa käyttöön luokanhallintaohjelmisto, joka valvoo tietokoneiden käyttöä ja Internet-historiaa, kuten paljastettiin yksityisyyden puolustajien Big Brother Watchin tutkimuksessa yli 1000 koulussa ympäri Iso-Britanniaa..

Jos yliopistosi isännöi sähköpostijärjestelmäänsä, on todennäköistä, että myös kaiken sen kautta tapahtuvaa kirjeenvaihtoa seurataan, kuten useissa Yhdistyneen kuningaskunnan yliopistoissa tapahtuu.

2. Sinun liikkeesi kampuksella (ja pois)

Vierailtujen sivustojen lisäksi yliopisto voi selvittää, missä olet Wi-Fi-yhteytesi kanssa. Australiassa useat yliopistot seuraavat opiskelijoiden liikkumista kampuksella ympäri langattomien matkapuhelimiensa avulla ja voivat jopa kertoa tarkan huoneen, jossa opiskelijat ovat.

Vaikka yliopistot seuraavat tällä hetkellä vain opiskelijoiden liikkeitä yleensä, on täysin mahdollista, että käytetty tekniikka voi laajentua tunnistamaan aktiviteetit yksilötasolla - tarkistaaksesi ajan, jonka et ole kampuksella, ja heijastaa sitä aikaasi luokissa, esimerkiksi.

Yhdistä tämä videokameran valvonnalla kampuksella ja yliopisto voi selvittää fyysisen sijaintisi aina. Kammottava!

Kuinka estää yliopistoasi seuraamasta sinua

  1. Hanki EFF: n HTTPS Everywhere -selaimen lisäosa. Bonus: Lisäosa on myös Chrome-laajennuksessa!
  2. Meille on itsenäistä sanoa tämä, mutta hyvän VPN: n saaminen piilottaa kaiken Internet-liikenteen koulusi Wi-Fi-järjestelmänvalvojilta.
  3. Erota yksityinen ja akateeminen kirjeenvaihto; käytä sähköpostipalveluntarjoajaa, joka asettaa henkilökohtaisen yksityisyytesi ja tietoturvasi etusijalle. Suosittelemme yhtä näistä neljästä sähköpostipalveluntarjoajasta.
  4. Tee valvonnan vastainen muotijulkaisu riippumatta siitä, onko se trippyhuivi vai yksinkertainen kasvonaamio, jotta CCTV-kamerat eivät tunnista niitä kampuksella.
  5. Tärkeintä on tutustua koulun käyttämiin (tai käyttämättömiin) tietosuojakäytäntöihin ja selvittää, kuinka paljon yliopisto kerää verkkotoimintasi.

5000 dollaria ajatuksistasi?

Oletko huolestunut yksityisyydestä ja tietoturvasta verkossa? Kuinka haluaisit nähdä koulusi tietosuojakäytännön muuttuvan (tai tässä suhteessa maailman)? Kerro meille 400 sanalla, ja voit voittaa 5000 dollarin stipendin!

Koulusi seuraa online-toimintaasi - tässä voit tehdä asiallesi
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.