Ilmoittamisen opas: Miksi metatiedot pitäisi poistaa

[ware_item id=33][/ware_item]

Kuinka olla informaattorin osa 4: poista metatietosi


** Tämä on osa neljää ExpressVPN: n väärinkäyttäjän opasta. **

Osa 1: Ilmiantajan opas: Pillin puhaltaminen on kovaa
Osa 2: Ilmoittamisen opas: Kuinka pysyä nimettömänä pilliä puhallettaessa
Osa 3: Ilmoittamisen opas: Kuinka suojata lähteitäsi

Jos olet mukana väärinkäyttäjiä koskevissa tapauksissa, joko ilmiantajana tai toimittajana, varmista, että käsittelet metatietoja riittävästi.

Säilytä vain ehdottoman välttämättömät tiedot

Voi olla houkuttelevaa säilyttää kaikki, mutta on parempi poistaa asiaankuulumattomat tiedot. Poistettavien tietojen tunteminen on vaikeaa, koska jotkut tiedot ovat tärkeitä väärinkäyttäjän esittämien väitteiden todentamiseksi ja tukemiseksi.

Suojaa keskustelut

Päätä, kirjataanko vai nauhoitetaanko keskusteluja ja puheluita ennen puhelun aloittamista, ja ilmoita tämä selvästi lähteellesi. Lähteet saattavat käyttäytyä eri tavalla, jos nauhoitat niitä, mutta ne myös valitsevat sanansa tarkemmin.

Jos lokit chatit, harkitse niiden tallentamista selkeässä tekstimuodossa välttääksesi metatiedot ja poistaa aikaleimat. Voit myös muokata kirjoitusvirheitä tai standardisoida lähteesi kielen, siinä toivossa muutokset vaikeuttavat niiden tunnistamista.

Hävitä kirjekuoret

Onko tärkeätä säilyttää sinulle toimitetun fyysisen postin kirjekuoret? Kirjekuoret voivat paljastaa tietoja siitä, missä ja milloin sisältö on lähetetty, ja saattavat sisältää jopa lähteesi DNA: ta.

Puhdista sähköpostin otsikot

Koska otsikot sisältävät digitaaliset allekirjoitukset, otsikot voivat olla tärkeitä sähköpostin aitouden todentamisessa. Mutta kun aitouden todistaminen ei ole tärkeää, saattaa olla parempi hävittää ne. Jos aitous on jonkin verran tärkeä, uskottavalle ulkopuoliselle asiantuntijalle saattaa olla hyvä vaihtoehto tarkistaa heidät ja poistaa alkuperäiset tiedot.

Poista metatiedot ennen julkaisemista

Olitpa tekemisissä asiakirjojen, kuvien, chat-lokien tai äänitiedostojen kanssa - kaikkiin on liitetty metatiedot. Joitakin metatietoja voi olla mahdotonta poistaa (kuten äänitiedoston pituus), mutta on uskomattoman tärkeää ymmärtää, mitä metatietoja joku voisi poimia asiakirjasta.

PDF-, Word-asiakirjat ja .jpg-tiedostot sisältävät metatiedot suoraan rakenteessaan. Tiedot voivat sisältää asiakirjan luoneen käyttäjän käyttäjänimen tai jopa valokuvan sieppauksen GPS-sijainnin. Voit poistaa tällaiset metatiedot työkalulla, kuten MAT.

Varo piilotettuja metatietoja

Muut metatiedot ovat monimutkaisempia poistaa tai havaita. Äänitallenteen taustamelu saattaa paljastaa missä tallennus tapahtui, kun taas kaikissa tulostetuissa asiakirjoissa on tuskin näkyviä keltaisia ​​pisteitä, jotka osoittavat, mikä tulostin on tuottanut paperin ja tulostuspäivän.

Jokaisen metatietopalvelun poistaminen, joka voi identifioida lähteesi, on uskomattoman tärkeää, ja et voi luottaa lähteeseesi huolehtiaksesi siitä yksin. Yritä sen mukaan, mitä asiakirjoja käsittelet, yritä kertoa itsellesi niin paljon kuin pystyt, mitä linkkejä ulkopuolinen voi vetää asiakirjojen, lähteesi ja sinun välilläsi.

Ilmoittamisen opas: Miksi metatiedot pitäisi poistaa
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.