Facebookin kryptovaluutassa hallitukset sekoittavat

[ware_item id=33][/ware_item]

Valkoinen kolikon muotoinen ympyrä violetti tausta. Kolikon muotoisessa ympyrässä on Vaaka-logon kolme aaltoviivaa.


Mukana on yli 2 000 kryptovaluuttaa, rahamerkkiä ja blockchain-instrumenttia, joita käydään yleensä kauppaa yli 250 alustalla ympäri maailmaa. Jotkut näistä valuutoista ovat saaneet nimimerkkejä, kuten Bitcoinin Satoshi Nakamoto, kun taas toiset ovat lasten mielenkiintoisten aloittajien, suurten teknologiayritysten tai jopa hallitusten suunnittelemia. Lähes kukaan niistä ei saa huomiota. Viime viikkoon saakka yksikään istuva Yhdysvaltain presidentti ei ollut koskaan käyttänyt sanaa “Bitcoin”.

Vaaka nousee

Silti kun Facebook, paljon spekulointia ja odottamista jälkeen, ilmoitti oman kriptovaluutansa, nimeltään Vaaka, hallitukset reagoivat nopeasti. Intiassa poliitikot tekivät selväksi, että "tämä ei ole asia, josta olemme olleet tyytyväisiä", kun taas Yhdysvaltain senaattori Sherrod Brown, joka oli monien muiden poliittisen kirjojen molemmista puolista peräisin olevien kollegoiden joukossa, ilmaisi nopeasti, että "emme voi sallia Facebookin ylläpitävän riskialtista uutta salausvaluuttaa pois sveitsiläisestä pankkitilistä ilman valvontaa. "

Kremlin taloustieteilijä Vladislav Ginko lisäsi, että "Facebookin Vaakalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin torjua estäminen Venäjän alueella", kun taas saksalainen parlamentin jäsen Markus Ferber varoitti Facebookia "varjopankista". Yhden kuukauden kuluessa sen perustamisesta Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli punnittiin kriittisesti Twitterissä, kun edustajainhuoneen demokraattiset jäsenet ehdottivat lakia pitää iso tekniikka rahoituksen ulkopuolella.

Itse kryptovaluuttayhteisössä projekti ei tehnyt niin monta aaltoa. Mutta mitä enemmän hallitukset ottivat esiin huolenaiheensa, sitä enemmän avoimien, luvattomien Vaaka-vaihtoehtojen harrastajat alkoivat nostaa kulmakarvojaan. Miksi Facebook onnistui provosoimaan niin voimakkaan ja tiiviin kritiikin, kun Bitcoin ei ollut? Voisiko Vaaka todella kohdata yleisen kiellon Yhdysvalloissa ja Euroopassa, kun Bitcoin pysyisi laillisena? Olisiko Vaaka onnistunut laajassa käytössä, jos Bitcoin oli epäonnistunut?

Vaaka uhka

Facebook ei ole myöskään ensimmäinen suuri organisaatio, joka on käynnistänyt oman kolikonsa. JP Morgan Chase ilmoitti oman kryptovaluutansa tämän vuoden helmikuussa, kun taas Goldman Sachsin tukema maksujen käynnistysympyrä käynnisti rahakoodin syyskuussa 2018. Facebook-kilpailija Telegram on kerännyt keränneen 1,7 miljardia dollaria rakentaakseen oman tunnuksensa TON..

Vaikuttaa siltä, ​​että toisin kuin Bitcoin tai muut sen yksityiset kilpailijat, Facebook on nopeasti lyönyt hermoa poliittisesti hyvin kytkettyihin rahoituspiireihin. Samoin kuin Bitcoin, se haastaa paitsi pankkijärjestelmän myös Yhdysvaltain dollarin hegemonian rakentamalla järjestelmää, joka on irrotettu liittovaltion keskuspankista ja liikepankeista. Vaikka Facebook on ilmoittanut, että sen valuutta, kuten IMF: n erityinen nosto-oikeus (SDR), tuetaan alun perin kansallisten valuuttojen korilla, se ei ole sidottu mihinkään valtion liikkeeseen laskemaan rahaan ja voi vapaasti kellua niitä vastaan, mahdollisesti lisäksi kullalla. tai kiinteistöjä tulevaisuudessa.

Rahoitusjärjestelmän vallan siirtäminen teknologiayhtymälle, joka voi jättää maan milloin tahansa Karibian veroparatiisiksi, ei varmasti innosta päätöksentekijöitä missään. Lisäksi, jos Facebook hallitsee omia maksuyhdyskäytäviä, hallitukset menettävät kyvyn määrätä yritykselle seuraamuksia tai pakottaa sen noudattamaan paikallisia lakejaan, olipa kyse sitten yksityisyyden suojasta Kanadassa, lainvalvonnan avustamisesta Venäjällä tai vihapuheesta Saksassa..

Miksi Vaaka voi vain onnistua

On totta, että Facebook pystyy vakuuttamaan merkittävän määrän ihmisiä käyttämään Vaakaa, toisin kuin muut nykyään olevat kryptovaluutat. Facebookin laaja käyttäjäkunta on yksi osoitus. Whatsappilla, joka on yhtiön eniten käytetty tuote, on yli 1,5 miljardia käyttäjää. Näiden 1,5 miljardin käyttäjän puhelimien varustaminen kätevällä digitaalisella lompakolla voi olla avain "neljänteen teollisen vallankumouksen" aikaan.

Mutta se voi myös osoittautua teknokraattiseksi dystopiseksi painajaiseksi. Vaikka Facebook ei välttämättä ole suoranaisessa tukahduttamisessa, yksityiskohtainen tieto ostotavoistamme sosiaalisten piireidemme ja henkilökohtaisten etujemme lisäksi antaa yhden yrityksen kerätä ennennäkemättömän määrän tietoja jokaisesta tapahtumasta.

Rahalla on voimakkaita verkkovaikutuksia. Hyväksymme maksuna riippumatta siitä, mitä ikäisensä hyväksyvät maksuina, mikä tärkeintä vuokra, kuljetus ja ruoka. "Zuckbucks" saattaa olla meille vaikeampi paeta kuin sosiaalinen verkosto. Jos Vaaka pystyy säilyttämään ostovoimansa paremmin kuin fiat-valuutat, se voi osoittautua vastustamattomaksi miljardien ihmisten keskuudessa kehittyvillä markkinoilla. Facebookista, toisin kuin keskuspankkien taloustieteilijöistä, ei ehkä ole hyötyä ajaa käyttäjiä inflaatioon.

Polku adoptioon on kuitenkin vaikeaa jopa Facebookille. Mikään yksittäinen pankki ei ole kirjautunut Libra-kumppaniksi, ja sekä Mastercard että Visa ovat vetäytyneet projektista uskoen (toistaiseksi) lupaukselle, että ihmiset voivat hypätä laivalle luottokortilla. Ja monille se, että Vaakaa ei ole sidottu toisiinsa tuttuun valuuttaan, aiheuttaa riskin - mutta on niitä, jotka sijaitsevat maissa, joissa ei ole vakaata valuuttaa, jotka vetoavat tähän näkökohtaan.

Voiko se olla niin rohkea kuin Bitcoin?

Mahdollisuus kätevästi vaihtaa käteistä Vaakaan määrittelee tai rikkoa sen menestyksen.

Oletetaan, että Yhdysvaltain käyttäjä ostaa Vaaka luottokortilla ja siirtää Vaaka perheenjäsenelleen ulkomaille. Kuinka Vaaka voidaan nostaa nopeasti ja halvalla? Jokaisen paikallisen kumppanin on noudatettava samoja paikallisia lakeja, jotka kieltävät muut maksu- ja rahalähetysympäristöt, kuten levottomat Whatsapp-maksut. Paikallisten harmaimarkkinoiden rahanvaihtajien vakuuttaminen kohtelemaan Vaaraa kuin elektronista käteisvaroja kantaa omat riskinsä ja vaatii Vaakaa käteisomaisina ominaisuuksina, kuten toimijana välineenä, jolla on peruuttamattomia, salanimiä sisältäviä tapahtumia.

Ne, jotka käyttävät kryptovaluuttoja kuten Bitcoin ja käyttävät niitä, tuntevat nämä ongelmat ja rajoitukset. Bitcoin on onnistunut välttämään paljon poliittista keskustelua, koska siihen ei ole mitään tekemistä. Jokainen lämmönvaihdin on vastuussa omista asiakkaistaan ​​ja liiketoimistaan, mutta ketään ei voida pitää vastuussa koko järjestelmästä.

Facebook on vain yksi monista sveitsiläisen Libra-säätiön jäsenistä, mutta yritys ei ole jo onnistunut vakuuttamaan yleisöä siitä, että kyseessä on projekti, joka ei kuulu heidän valvontaansa. Facebook on suunnattu poliittisesti ja taloudellisesti jokaiselle Libra-lain rikkomukselle, ja Ilman Bitcoinin rohkeaa halukkuutta sivuuttaa lakia ja rahoitusta, Vaaka on vain yksi Fintech-sovellus.

Facebookin kryptovaluutassa hallitukset sekoittavat
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.