Facebook vihdoin puolustaa yksityisyyttä, kun Yhdysvaltain hallitus vaatii hakkeroimaan Messengeriä

[ware_item id=33][/ware_item]

Facebook Messenger -logo, jossa on punainen piste uuden viestin osoittamiseksi, on saapunut. Mutta siinä on käänne! Punainen do sisältää salausavaimen.


Yhdysvaltain oikeusministeriö haluaa, että Facebook rikkoo Messenger-pikaviestisovelluksensa päästä päähän -salauksen, jotta hallitus voi vakoilla epäiltyä.

Toistaiseksi Facebook ei pelaa palloa.

Tapaus on sinetöity, joten tietoja siitä ei ole yleisön saatavilla, mutta sen ajatellaan vaikuttavan Fresnoon, Kaliforniaan kuuluvan MS-13-ryhmän tutkimiseen.

Facebook väittää, että koska epäilty käytti Messenger-sovelluksessa ”salaisia ​​keskusteluja”, se ei näe keskustelun sisältöä. Vaikka säännöllisiä Messenger-keskusteluja ei ole salattu, salaiset keskustelut -ominaisuus mahdollistaa päästä toiseen -salauksen.

Yhdysvaltain hallitus yrittää pakottaa tuomioistuimen

Koska Facebook on edelleen uhmakas kasvavan paineen alaisena, Yhdysvaltain oikeusministeriö haluaa, että yhtiötä pidetään tuomioistuimen halveksinnassa kieltäytymästä vapauttamasta chat-tekstikirjoituksia. Hallituksen mukaan Facebook on pakotettava noudattamaan vaatimuksiaan, mutta Facebookin asema ei ole muuttunut: Viesti oli koodattu päästä päähän, eikä kukaan näe sitä..

Päästä päähän -salaus tekee melkein mahdottomaksi muiden kuin osallistujien nähdä keskustelun sisällön.

Jotta chat-otos olisi toimitettu, Facebookin olisi poistettava Messengeristä salaus tai hakkeroitava epäilty kokonaan - kaksi asiaa, joita se ei halua tehdä.

Se ei ole ensimmäinen kerta, kun Yhdysvallat pyrkii pakottamaan yrityksen hakkeroimaan itsensä

Oikeudenkäynnit eivät ole toisin kuin Apple vs. FBI, joka alkoi, kun viranomaiset vaativat apua iPhoneen tunkeutumiseen.

Apple kieltäytyi ja totesi, että FBI: n auttamisella olisi tuhoisia tietosuojavaikutuksia miljoonille asiakkailleen. Tapausta ei kuitenkaan koskaan saatu oikeudenkäyntiin, koska FBI löysi toisen keinon laitteen hakkerointiin.

Yhdysvaltain hallitus päätti jo vuonna 2006, että puhelinyhtiöiden on sallittava poliisin kuunnella kansalaisten VoIP-puheluita (Voice over Internet Protocol) niin kuin he voivat säännöllisissä puheluissa nykyisen salakuuntelulain nojalla. Laki ei kuitenkaan tällä hetkellä kata chat-sovelluksia, pelikeskusteluja ja muita vastaavia palveluita, kuten Google Hangouts, Signal ja Facebook Messenger.

Onko tällä salaus loppunut??

Jos Yhdysvaltain hallitus onnistuu asiassa, jossa vastaan ​​Facebook Messenger, se luo häiritsevän ennakkotapauksen, jolla on vakavia vaikutuksia Internetin yksityisyyteen.

Toivokaamme, että Facebook on tukeutunut ja ei taipu Yhdysvaltain hallituksen räikeään yritykseen hakata tunkeutumaan kaikkiin salattuihin keskusteluihin.

Facebook vihdoin puolustaa yksityisyyttä, kun Yhdysvaltain hallitus vaatii hakkeroimaan Messengeriä
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.