5 yleistä sovellusta, jotka vaarantavat yksityisyytesi – käytätkö yhtä?

[ware_item id=33][/ware_item]

Sovellukset, jotka väärinkäyttävät yksityisyyttäsi.IlluminiPhone: Puhelimesi näkee kaiken tekemäsi, varmista, että se ei särky.


Koska tänään on saatavilla runsaasti sovelluksia, melkein jokaisella on jonkinlainen henkilökohtainen tieto verkossa. Et ehkä ymmärrä sitä, mutta sovelluksesi saattavat paljastaa yksityisyytesi. Valokuvasi, lähettämäsi viestit ja jopa tarkka sijaintisi voidaan kerätä ja myydä voittoa varten.

5 tyyppisiä sovelluksia, jotka ovat haitallisia yksityisyytellesi

Älä jää kiinni tietämättä. Tässä on nopea katsaus muutamiin yleisiin sovelluksiin, joiden on havaittu paljastavan ja mahdollisesti myyvän yksityisiä tietojasi.

1. Hehku- ja muut kauden seurantalaitteet

Kaikkien tietojen, jotka voidaan jäljittää sinulle, on pidettävä arkaluontoisina, mutta potentiaalisesti tunkeutumattomien tietojen henkilön kuukautiskierrosta tulee aina olla yksityisiä.

Valitettavasti niin ei ole tilannekauden seurannassa, kuten Glow, joka muutama vuosi sitten hylättiin, koska tietosuoja-asetukset olivat niin heikot käytännössä kenellä tahansa, jolla on tietokone ja muutama tunti aikaa säästää, oli mahdollista käyttää ja muuttaa henkilön sähköpostia, tarkistaa käyttäjän tallennettu seksuaalinen historia. ja muuta läheistä tietoa.

Kun Consumer Reports -yrityksen tutkija julkisti havaintonsa, Glowin takana oleva yritys päivitti nopeasti yksityisyysasetuksiaan ja julkaisi päivitetyn version sovelluksestaan.

Riippumatta siitä, oliko yritys tietoinen (vai välittänyt hänestä) näistä haavoittuvuuksista aiemmin, osoitetaan, kuinka vähän tietosuojaprotokollia otetaan huomioon sovelluksen markkinoinnissa.

2. Perusohjelmat, kuten kirkkain taskulamppu

Luulet, että yksinkertaisten sovellusten, joissa on yksi toiminto, ei tarvitse käyttää tietoja, kuten valokuvia, sähköposteja tai yhteystietoja, mutta olet väärässä. Suosituin apuohjelmasovellus Brightest Flashlight ratkaisi muutama vuosi sitten FTC-oikeudenkäynnin väitteiden perusteella, että se kerää käyttäjän GPS-sijainnin ja yksilöllisen laitetunnuksen, jonka se sitten myy kolmansille osapuolille.

Jopa tämän skandaalin ensimmäisen paljastumisen jälkeen (armahda pun), ihmiset jatkoivat sovelluksen lataamista, mikä antoi yritykselle helpon tavan ansaita rahaa samalla, kun yksityisesti haettiin tietoja taustalla. Puhu ihmisten jättämisestä pimeään.

Pro-vinkki: Useimmissa puhelimissa on sisäänrakennetut taskulamput, jotka tekevät yksityisyyttä imevistä sovelluksista vanhentuneita.

3. Starbucks ja erilaiset kanta-asiakassovellukset

Vaikka Starbucks-sovellus helpottaa kaksinkertaisen korkean frappuccino-tilauksen tekemistä ripauksella kanelijauhetta kirjoittamatta nimeäsi väärin, se oli tarkoitettu tallentamaan erittäin arkaluontoisia tietoja - kuten salasanasi ja sähköpostiosoite - HTTP: n kautta HTTPS: n sijaan, mikä käytännössä ei vain jätä etuovesi auki, se jättää sen auki.

Voit lisätä loukkaantumista loukkaantumiseen. Tämä huolimaton turvatoimenpide tulee entistä vaarallisemmaksi, kun tallennat luottokorttitietosi sovellukseen. Kuvittele, että maksat mokkasi sovelluksellasi, kun taustalla oleva joku ottaa hiljaa huomioon luottokorttisi. Pelottava ajatus.

4. MeetMe, AffairD ja muut treffisovellukset

Aivan kuin ei olisi jo tarpeeksi vaikeaa syöttää henkilökohtaisia ​​tietoja treffisovellukseen, sinun on nyt huolehdittava siitä, että arkaluontoiset tiedot kerätään, analysoidaan ja myydään. Suositut treffisovellukset, kuten MeetMe, joka vaatii käyttäjiä antamaan uskonnon, iän, etnisen alkuperän, seksuaalisen suuntautumisen ja enemmän, luo jokaiselle käyttäjälle salaisen henkilöllisyyden ja lähettää sitten tiedot irtotavarana tietoyrityksille - ilman, että käyttäjä ei koskaan tiedä tai anna suostumustaan.

Toinen treffisovellus AffairD antaa käyttäjille myös enemmän kuin mitä he ovat sopineet. Lähettämällä erittäin henkilökohtaisia ​​datapaketteja HTTP: n välityksellä, ei-kiinnitetty -sovellus jättää jäljen käytännössä kenellekään näkevälle. Nimesi, sähköpostiosoitteesi, salasanasi jne. Ovat avoinna.

5. Jokainen kunto-ohjaaja. Koskaan.

On outo aika, jolloin vakuutusyhtiöt alkavat tarjota alennuksia kunto-seurantaa ostaville ihmisille. Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että vakuutusyhtiöt rohkaisivat asiakkaita hyödyntämään kuntoseurantaan liittyviä aktiviteettejaan - ja kyllä, terveellisempien kuluttajien ja pienempien vakuutusriskien välillä on ehdottomasti korrelaatio - mutta todellinen syy, jonka vuoksi asiakkaat haluavat asiakkaiden seurata kunto-tapojaan on yksinkertainen: data.

Lukuisat testit ovat osoittaneet, että melkein jokaisella markkinoilla olevalla kunto-ohjauksella (jopa halutulla Apple Watchilla) on ainakin muutama tietosuojavirhe. Suositut seurantalaitteet, kuten FitBit, Vivosmart ja Jawbone, eivät vain paljasta käyttäjän tarkkaa GPS-sijaintia, vaan käyttävät heikompia suojausasetuksia, jotka tietosi tekevät haavoittuvammasta. Vaikka Apple Watch tarjoaa todennäköisesti parhaan yleisen tietoturvapaketin, sen havaittiin tarjoavan päivityksiä paljon vähemmän turvallisella HTTP: llä kuin HTTPS: llä, joten yksityisyytesi paljastui - tosin hetkellisesti. Silti se on pää ja hartiat muiden yksityisyyttä koskevien sovellusten yläpuolella.

Kuinka pitää sovellustietosi yksityisinä.

4 tapaa taistella ja pitää yksityiset asiat yksityisinä

Vuoden 2016 tutkimuksessa tarkasteltiin älypuhelimien louhittuja tietoja. Android-käyttäjille yleisimmin jaettu tieto on henkilön sähköpostiosoite, iPhonen tapauksessa se on henkilön GPS-tiedot. Joka tapauksessa, myydään tietosi, joten autat suojaamaan sinua.

1. Pidä VPN-virta päällä

Nopea ja helppo tapa suojata yksityisyyttäsi on pitää VPN-verkko päällä jatkuvasti. VPN suojaa verkkoasi, salaa liikenteen automaattisesti HTTPS: n kautta ja estää snooppeja ja kolmansia osapuolia kaappaamasta järjestelmääsi..

2. Tarkista, mitä sovelluksesi voivat käyttää

Etkö ole varma millä sovelluksilla on pääsy Google-tiliisi? Siirry Googlen suojaussivulle, vieritä alas Yhdistetyt sivustot -kohtaan & Sovellukset-linkki ja tarkista, millä sovelluksilla on pääsy sähköpostiisi. Sieltä voit valita, mitkä sovellukset haluat säilyttää ja mitkä haluat heittää. Saatat olla yllättynyt, mihin sovelluksiin on pääsy.

3. Käytä vääriä sähköpostitilejä

Lisäksi henkilökohtaisten tietojen syöttämisessä voi olla etusijalla perustaa toissijainen sähköpostitili. Tällä tavalla, jos tietosi vaarantuvat, niitä ei voida koskaan jäljittää sinuun.

4. Päivitä sovelluksesi

Tee lopuksi tapana päivittää sovelluksiasi jatkuvasti. Jatkuvasti tarjolla olevien uusien ominaisuuksien ja palvelujen lisäksi sovelluspäivitykset tarjoavat turvallisemman ja paremman kokemuksen.

Tämän tarinan moraali? Älä koskaan oleta, että yrityksellä on tärkeimmät edut mielessä. Ja vain koska sovellus on ilmainen, se ei tarkoita, että et maksa siitä muulla tavalla.

Päätelmä: huolehdi yksityisyydestäsi, koska et voi luottaa siihen, että yritykset tekevät sen puolestasi

Valitettavasti yritykset punnitsevat jatkuvasti sitä, kannattaako sovelluksen saavutettavuus uhrata sen yksityisyyttä, ja joissakin tapauksissa se vie täydellisen katastrofin (katso: Snapchat), jotta he voivat ottaa hetken turvahäiriöidensä korjaamiseksi..

Hyvä uutinen on, että Apple ilmoitti aikovansa vaatia sovelluksia käyttämään HTTPS: ää oletuksena viime vuoden lopulla; muutamaa kuukautta myöhemmin Google seurasi. Vaikka HTTPS on hitaasti tulossa normaksi, kaikki sovellukset eivät noudata sääntöjä.

Mutta emme ole vielä poissa yksityisyyden suoja-aikakaudesta. Kuten sanotaan, jos sovellus on ilmainen, maksat todennäköisesti siitä toisella tavalla.

5 yleistä sovellusta, jotka vaarantavat yksityisyytesi - käytätkö yhtä?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.