5 kysymystä uudesta WhatsApp-salauspäivityksestä

[ware_item id=33][/ware_item]

Maanantaina 4. huhtikuuta 2016 alkaen WhatsAppista on tullut maailman suurin salattu viestisovellus käynnistämällä kokonaisvaltainen salauspäivitys kaikilla viestintäalustoilla..


Juuri kun ajattelimme Apple v. FBI -tapahtuman olevan ennennäkemätön lausunto digitaalisen vapauden puolesta, tämä ilmoitus tuo salauskeskustelua uudelle tasolle. Mutta mitä uusi WhatsApp-päivitys on muuttunut, tarkalleen?

1. Mikä on päästä loppuun -salaus?

Päästä päähän -salaus (E2EE) on salausmenetelmä, joka sallii vain viestin vastaanottajan lukea sen ja estää kolmansia käyttämästä sitä. E2EE: ssä tiedot salataan lähettäjän järjestelmässä ja vain vastaanottajan laite voi purkaa sen..

WhatsAppin toimitusjohtaja ja perustaja Jan Koum sanoo:

”Nyt jokainen lähettämäsi viesti, valokuva, video, tiedosto ja ääniviesti on päästä päähän salattu oletuksena, jos sinä ja viestisi ihmiset käytät sovelluksemme uusinta versiota. Jopa ryhmäkeskustelut ja äänipuhelut ovat salattuja ”

WhatsApp on asettanut tämän salauksen oletusarvoisesti päälle, jotta kaikki käyttäjät voivat hyötyä siitä tarvitsematta muuttaa mitään asetuksia. Tuloksena on, että WhatsApp ei näe, kuuntele tai hae keskusteluja, vaikka he haluaisivat.

2. Miksi WhatsApp päivitti E2EE: ksi?

Ennen tätä ilmoitusta WhatsAppia ei tunnettu tehokkaasta sitoutumisestaan ​​suojata käyttäjien tietoja hallituksen tunkeilulta. Päinvastoin, tosiasiassa, EKTR liputti äskettäin WhatsAppia ”Who’s Got Your Back” -raporttiin, koska se ei noudattanut alan tietosuojastandardeja..

Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että tämä kauan odotettu päivitys on ollut korteilla jo jonkin aikaa. WhatsApp-perustajan Brian Actonin mukaan käyttäjien yksityisyyden varmistaminen antaa heille vain sen, mitä heillä on aina ollut:

”Jos tarkastellaan ihmiskunnan historiaa kokonaan, ihmiset kehittyivät ja sivilisaatiot kehittyivät yksityisten keskustelujen ja yksityisten puheiden avulla. Jos jotain, palautamme sen takaisin ihmisille "

3. Kuinka salaus vaikuttaa keskimääräiseen WhatsApp-käyttäjään?

Tämän päivityksen myötä WhatsApp on nyt yksi turvallisimmista tavoista kommunikoida sähköisesti.
Arkaluonteisia tietoja - henkilökohtaisia ​​tietoja, pankkitietoja, yritystietoja jne. - voidaan nyt vaihtaa turvallisesti ilman, että kukaan voi siepata niitä. Kriittisesti se tarkoittaa myös, että WhatsApp ei voi toimittaa kopioita kaikesta viestinnästämme valtion viranomaisille.

4. Salaako kaikki WhatsApp-sovelluksessa oleva sisältö?

Pian ilmoituksen jälkeen The Interceptin toimittaja Micah Lee löysi rivin WhatsAppin tietosuojaehdoista sanomalla, että palvelu voi arkistoida palvelunsa yhteydessä lähetettyjen viestien päivämäärän, kellonajan ja vastaanottajan numerot. WhatsApp väittää, että sanoman todellista sisältöä ei pidetä palvelimilla ollenkaan.

Mahtavaa, että @WhatsApp on salattu, mutta muista, että se ei piilota ketään, jolle lähetät sähköpostia https://t.co/i8G61TUo9i pic.twitter.com/PbXN3IF8UJ

- Micah Lee (@micahflee) 5. huhtikuuta 2016

5. Miksi Whatsapp-salaus on niin tärkeä?

Yli miljardilla käyttäjällä, joka kattaa kaikki maailman osat, Facebook-omistamalla yrityksellä on maailmanlaajuinen ulottuvuus.

Ottamalla loukkaavan askeleen kohti yksityisyyttä ja turvaamalla miljardeja viestejä, WhatsApp näyttää esimerkin, joka ajaa muita suuria datayrityksiä tekemään samanlaisen valinnan. Kuka haluaisi käyttää nyt salaamatonta viestipalvelua?

Toivotaan, että Whatsappin innoittama salauskeskustelujen herättäminen ei lopu tähän. Jan Koumin mukaan se on vasta alkua:

Salaushermo on poissa pullosta.

Esitelty kuva: mrhighsky / Dollar Photo Club

5 kysymystä uudesta WhatsApp-salauspäivityksestä
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.