3 asiaa, jotka Yhdysvallat voisi oppia Intian uusista verkon neutraalussäännöistä

[ware_item id=33][/ware_item]

Intia ja verkon neutraalisuus


Intian televiestinnän sääntelyviranomainen (TRAI) julkaisi 28. marraskuuta omat suositusjoukonsa, jotka julistivat Internetin perusihmisoikeudeksi. Uudet määräykset sisältävät Internet-palveluntarjoajan kieltämisen häiritsemästä verkkoliikennettä ja ennakkotapauksen asettamisen, että kaikki verkkosisältö on tasavertaista.

Sinun on annettava se Intialle. Vaikka Yhdysvallat pyrkii luokittelemaan Internet uudelleen hyödykkeeksi eikä yleiseksi perustarpeeksi, Intia ehdotti vain rohkeaa uutta lainsäädäntöä verkon neutraliteettisääntöjensä vahvistamiseksi. Se on selkeä vastakohta meneillään olevaan keskusteluun, jota kongressi on tällä hetkellä upottanut, ja kannattajat kutsuvat sitä jo edistyneimmäksi ilmaiseksi Internet-politiikkaksi.

Tässä on mitä Yhdysvallat voisi oppia Intian uusista käytännöistä.

1. Älä anna Internet-palveluntarjoajien kuristaa liikennettä

Yksi merkittävimmistä muutoksista koskee sitä, kuinka Internet-palveluntarjoajat voivat mukauttaa liikennettä. Uuden lainsäädännön mukaan kuristaminen - toisin sanoen Internetin nopeuden tarkoituksellinen hidastaminen tietyillä sivustoilla - on ehdottomasti kielletty. Yhdysvaltain Internet-palveluntarjoajat (samoin kuin Internet-palveluntarjoajat Euroopassa) ovat jatkuvasti saaneet tulipaloa tietyissä paikoissa laittomasti kuristavien asettaessaan samalla nopeita kaistoja muille.

Vain muutama kuukausi sitten Reddit-käyttäjä todisti, kuinka Verizon kuristi heidän mobiiliverkkoaan, mutta käytti VPN: ää tarkistaakseen pinginopeutensa ennen ja jälkeen kun he ottivat VPN: n käyttöön. Verizon antoi nopean vastauksen, vaikka heidän varjoisa palvelunsa ei jäänyt huomaamatta.

Vahvistamalla, että kaikki verkkosivut kohdellaan samalla tavalla, Intia antaa käytännössä jokaiselle sivustolle - koosta tai suosiosta riippumatta - yhtäläiset mahdollisuudet menestyä.

Kuulitko sen, kongressi? Jos haluat todella kehittää kilpailukykyistä ja innovatiivista Internetiä, älä anna Comcastin, Verizonin ja muiden jättiläisten Internet-palveluntarjoajien sanella, kuinka heidän asiakkaansa selaavat verkkoa. Se on niin yksinkertaista.

2. Älä anna Internetin hallita ihmisiä, jotka eivät osaa käyttää Internetiä

Onko verkon neutraalisuuden kumoamista haluavien ja niiden välillä, jotka eivät tiedä, miten verkko toimii, suora yhteys korrelaatioon? Mahdollisesti. Todennäköisesti.

Yhdysvalloissa suurin osa NN: n vastustajista väittää, että Internet ei ole perustarve, joten sitä ei pidä ajatella välttämättömyytenä. On olemassa satoja esimerkkejä, jotka kuvaavat kuinka useimmilla kongressin jäsenillä ei ole aavistustakaan Internetin toiminnasta, mutta yksikään niistä ei ole yhtä yleinen (tai vaarallinen) kuin FCC: n puheenjohtaja Ajit Pai, joka uskoo, että verkon puolueettomuuden lopettaminen todella ”palauttaa Internetin vapauden”.

FCC: n puheenjohtaja Ajit Pai uskoo, että verkon puolueettomuuden lopettaminen todella ”palauttaa Internetin vapauden”.FCC: n puheenjohtajan Ajit Pai mielestä verkon puolueettomuuden lopettaminen "palauttaa Internetin vapauden".

Intia puolestaan ​​varmistaa, että vain Internetin tuntevat ihmiset osallistuvat sen tulevaisuuden suunnitteluun. TRAI: n lainsäädännön mukaan perustetaan uusi hallintoelin, joka koostuu Internet-palveluntarjoajista, siviilityöntekijöistä, akateemisista ryhmistä ja kuluttajista antamaan suosituksia verkon neutraalisuudesta..

Kuvittele, että: ihmiset, jotka tietävät, kuinka jokin toimii, osallistuvat sen politiikkojen luomiseen ja valvontaan.

3. Annetaan yleisön sanella Internet-politiikkaa, ei avunantajia

Intian ei tiedetä takautuvan taistelusta ilmaisen internetin suhteen. Itse asiassa maan verkon puolueettomuudesta käytävä keskustelu juontaa juurensa vuoteen 2015, jolloin maan suosituin Internet-palveluntarjoaja Airtel yritti veloittaa käyttäjiltä enemmän tietyille viestisovelluksille. Aktivistit tulvivat nopeasti verkkoon kommentteilla ja vetoomuksilla, perustamalla erilaisia ​​keskusteluryhmiä ja lopulta vaikuttaen hallituksen mielipiteeseen heidän puolestaan. Suunnitelma, nimeltään Airtel Zero, romutettiin nopeasti, mikä johti samanlaisiin liiketoimintamalleihin kaikkiin paitsi murenemaan yön yli.

Ja sitten oli koko Facebook-fiasko vuonna 2015, kun yritys yritti julkaista massalle Internetin vesitetyn version. Valitettavasti FB: n harhauttava liiketoimintamalli saneli, että vain tiettyihin verkkosivustoihin pääsee, kun taas toiset vaativat nimellistä maksua. Kuulostaako varjoisalta? Se johtuu siitä, että se oli. Onneksi Intialla ei ollut sellaista, ja Facebook hylkäsi suunnitelmansa nopeasti.

Koska Intian maailman toiseksi suurin internetmarkkina on, Intian online-tulevaisuus on valoisa. Sähköisen kaupan odotetaan ylittävän 34 miljardia dollaria vuoteen 2020 mennessä, ja yli 200 miljoonaa intialaista suorittaa päivittäisiä liiketoimia verkossa. On turvallista olettaa, että tämä on ainakin osittain mahdollista, koska kansalaiset vaativat ilmaista ja avointa verkkoa ylivoimaisesti (ja kiistattomasti)..

Ehdotetut asetukset siirtyvät nyt Intian televiestintäosastolle, ja asiantuntijat ovat vakuuttuneita siitä, että nämä uudet ohjeet tulevat toteutumaan ensi vuonna. Tässä toivon.

3 asiaa, jotka Yhdysvallat voisi oppia Intian uusista verkon neutraalussäännöistä
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.