ExpressVPN-lausunto Andrey Karlovin tutkinnasta

[ware_item id=33][/ware_item]

Viimeaikaisten turkkilaisten tiedotusvälineiden mukaan Turkin tutkijat väittävät, että vielä tuntematon henkilö käytti ExpressVPN-yritystä yrittäessään poistaa todisteita, jotka liittyivät Venäjän suurlähettilään Andrey Karlovin viime vuoden murhaan. Raporttien mukaan tämä henkilö kirjautui salamurhan (päivystävä poliisi Mevlüt Mert Altıntaş) Gmail- ja Facebook-tiliin ja poisti keskustelut, joilla olisi ollut merkitystä tutkinnassa.


Kuten totesimme Turkin viranomaisille tammikuussa 2017, ExpressVPN: llä ei ole eikä ole koskaan ollut asiakasyhteyslokeja, joiden avulla voisimme tietää, mikä asiakas käytti tutkijoiden mainitsemia erityisiä IP-osoitteita. Lisäksi emme pystyneet näkemään, mitkä asiakkaat käyttivät Gmailia tai Facebookia kyseisenä ajankohtana, koska emme pidä toimintalokeja. Uskomme, että tutkijoiden takavarikointi ja kyseisen VPN-palvelimen tarkastus vahvistivat nämä seikat.

ExpressVPN sijaitsee Britannian Neitsytsaaret, offshore-lainkäyttöalue, jolla on vahva yksityisyydensuojalaki ja jolla ei ole tietojen säilyttämisvaatimuksia. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ExpressVPN tai sen käyttäjät olisivat lain yläpuolella.

Suurlähettilään Andrey Karlovin murha oli traaginen rikos. Emme ehdottomasti suvaitse yrityksiä puuttua tapahtuman tutkintaan. ExpressVPN: n käyttöehdot edellyttävät, että asiakkaat sitoutuvat olemaan käyttämättä ExpressVPN: ää muihin kuin laillisiin tarkoituksiin.

VPN-verkot ovat ennen kaikkea tietoturvatyökaluja, jotka auttavat suojaamaan käyttäjiä hakkeroinnilta, jäljitettävyydeltä, seurannalta tai muuten vaarantuvalta. Sellaisena ExpressVPN-palvelu on rakennettu alusta alkaen antamaan paras mahdollinen suoja, mukaan lukien varmistaa, että palvelimemme eivät sisällä henkilökohtaisia ​​tietoja kenenkään online-toiminnasta..

On valitettavaa, että VPN-kaltaisia ​​tietoturvavälineitä voidaan käyttää väärin laittomiin tarkoituksiin, mutta ne ovat kriittisiä turvallisuudelle ja oikeudellemme yksityisyyden suojaamiseksi verkossa. ExpressVPN vastustaa pohjimmiltaan kaikkia takaovien asentamista koskevia pyrkimyksiä tai hallitusten yrityksiä haitata muuten tällaista tekniikkaa.

ExpressVPN-lausunto Andrey Karlovin tutkinnasta
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.